Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

kurs kulinarny od podstaw, składający się z 22 spotkań. Zajęcia będą odbywały się w tygodniu (poniedziałki, piątki), maksymalnie 2 razy w tygodniu. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. (w przypadku części wytrawnej) oraz do 5 godz. (w przypadku części słodkiej). Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym (osobnym dla części wytrawnej i osobnym dla części słodkiej). Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Istnieje możliwość uczestniczenia tylko w części wytrawnej (14 zajęć) lub tylko w części słodkiej (8 zajęć). Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
Kuchnia tajska od podstaw to kurs składający się z 5 spotkań. Zajęcia będą odbywały się raz w tygodniu (wtorki) o godz. 18:00. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. i będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym. Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefa kuchni prowadzącego zajęcia.

Cena: 1600 zł za osobę | Termin: styczeń-luty 2018 | Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Marzec
  • 2018-03-27 - ABC gotowania: sosy

    Zapraszamy na nowy cykl zajęć poświęcony podstawowym umiejętnościom i technikom kulinarnym. Na pierwszy ogień - sosy. W programie - oprócz części praktycznej - dużo wiedzy dotyczącej historii sosów, klasyfikacji i podziału sosów oraz wyjaśnienie podstawowych pojęć związanych z ich przygotowaniem, tj.: emulsyfikacja, roux czy redukcja. Na warsztatach uczestnicy będą pracowali indywidualnie i pod okiem Tomka Królikowskiego przygotują: klasyczne podstawy sosów: bulion wołowy i warzywny oraz 5 rodzajów sosów: bèchamel, holenderski, klasyczny sos pomidorowy na bazie roux, sos espagnole oraz velouté. Wszystkie sosy wkomponowane zostaną w samodzielnie przygotowane potrawy: naleśniki z łososiem i szpinakiem, zapiekane pod bèchamelem, sakiewki z jaj gotowane w folii z sosem holenderskim, kuleczki z pieczonych warzyw z kaszą pęczak, pomidorowym sosem i polskim pesto, sandacza z ciemnym sosem espagnole z grzybami oraz grillowanego kurczaka kukurydzianego w sosie veloutè z pieczoną marchwią. Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie zasiadanej kolacji. Na warsztatach serwowane będą ciepłe napoje (kawa, herbata) oraz imbirowo-cytrynowy napar z miodem.

    Cena: 320zł

    Godzina: 18:30

    Czas trwania: ok 3-4 godz.

    Prowadzący: Tomasz Królikowski

    Mokotów
    Dalej »

Prowadzący:

Tomasz Królikowski

Doświadczony szef kuchni. Fachu uczył się pracując w restauracjach w Londynie ( m.in. w Royal Society, Royal College of Surgeons oraz dla British Library) i Mediolanie. W pracy zwraca szczególną uwagę na produkty lokalne i sezonowe.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu