Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

kurs kulinarny od podstaw, składający się z 22 spotkań. Zajęcia będą odbywały się w tygodniu (poniedziałki, piątki), maksymalnie 2 razy w tygodniu. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. (w przypadku części wytrawnej) oraz do 5 godz. (w przypadku części słodkiej). Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym (osobnym dla części wytrawnej i osobnym dla części słodkiej). Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Istnieje możliwość uczestniczenia tylko w części wytrawnej (14 zajęć) lub tylko w części słodkiej (8 zajęć). Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Maj
  • 2018-05-10 - Ryby i owoce morza: tuńczyk, ośmiornica, krewetki, okoń morski

    Zapraszamy Was na kolejne warsztaty z rybami i owocami morza w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, doświadczony szef kuchni restauracji Do Bo Do, który pracował m.in. jako Sous Chef restauracji SENSES (odznaczonej gwiazdką Michelin). Tym razem w roli głównej: tuńczyk, ośmiornica, krewetki i okoń morski. Na warsztatach nauczycie się filetować, czyścić, obierać, porcjować oraz doprawiać ryby i owoce morza. Poznacie różne sposoby i metody obróbki tj. gotowanie czy smażenie, a także przygotowanie ryby do zjedzenia na surowo. Prowadzący opowie Wam też, gdzie najlepiej kupować dobrej jakości ryby i owoce morza oraz na co zwracać uwagę kupując. Każdy z uczestników pracował będzie indywidualnie lub w małych (2-4 os.) grupach i przygotuje: ośmiornicę z sosem z grillowanej papryki i świeżej kolendry, sashimi z tuńczyka z sosem teriyaki i guacamole, krewetki z orzeźwiającą limonką i czosnkiem zapiekane w cieście filo z sosem gravlax oraz ceviche z okonia morskiego w limonce i kaffirze (nauka filetowania okonia morskiego). Warsztaty zakończą się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, ziołowy napar.

    Cena: 340zł

    Godzina: 18:00

    Czas trwania: ok 4 godz.

    Prowadzący: Marek Kropielnicki

    Mokotów
    Dalej »
  • 2018-05-11 - ABC Cukiernictwa: czekolada

  • 2018-05-16 - Power Mama: ryby są super

  • Czerwiec
  • 2018-06-08 - Ryby i owoce morza: makrela, krewetki, mule, flądra

  • 2018-06-15 - Ryby dla początkujących

  • Listopad
  • 2018-11-24 - ABC Cukiernictwa: czekolada

Prowadzący:

Marek Kropielnicki

Szef kuchni restauracji Do Bo Do na ul. Foksal w Warszawie. Doświadczenie w Polsce zdobywał pracując m.in. w Restauracji SENSES (odznaczonej gwiazdką Michelin), jako chef kuchni w Restauracji Dwie Trzecie mediterranean fusion oraz jako sous chef w Restauracji Zest by Kibart. Urodzony w Anglii Marco inspiruje się kuchnią z różnych stron świata (w szczególności z Włoch, nieszablonową kuchnią Wysp Brytyjskich oraz kuchnią azjatycką). Zachwyca się i delektuje naturalnymi smakami bogatej przyrody oraz nowoczesnym gotowaniem.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu