Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

Kuchnia tajska od podstaw to kurs składający się z 5 spotkań. Zajęcia będą odbywały się raz w tygodniu (wtorki) o godz. 18:00. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. i będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym. Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefa kuchni prowadzącego zajęcia.

Cena: 1600 zł za osobę | Termin: styczeń-luty 2018 | Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Styczeń
  • 2018-01-26 - Surf and Turf

    Zapraszamy na warsztaty poświęcone surf and turf, czyli komponowaniu potraw na bazie ryb i owoców morza oraz mięsa. Zajęcia poprowadzi Michał Orłowski, utalentowany szef kuchni restauracji Mielżyński przy ul. Czerskiej w Warszawie, który swoje doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Australii i Skandynawii. Na warsztatach dowiecie się czym jest surf and turf, skąd pochodzi oraz jaka jest historia i tradycja oraz zasady łączenia owoców morza z owocami lądu. Nauczycie się m. in. czyszczenia, obierania, doprawiania owoców morza oraz krojenia, przygotowywania i doprawiania mięsa. Każdy uczestnik będzie pracował indywidualnie i przygotuje 4 potrawy. W programie: ostrygi z boczkiem i sosem Worcestershire, tataki z tuńczyka z pikantną morcilla, żelem ze słodkiej papryki i kolendrą, kalmary baby z pikantnym chorizo w sosie maślano-winnym z chilli, czosnkiem i szalotką oraz stek z antrykotu w salsie ziołowej z grillowanymi krewetkami tygrysimi. Warsztaty zakończą się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, aromatyczny napar.

    Cena: 350zł

    Godzina: 18:30

    Czas trwania: ok. 4 godz.

    Prowadzący: Michał Orłowski

    Mokotów
    Brak miejsc - istnieje możliwość zapisania się do listy rezerwowej.
    Dodaj do listy rezerowej »
  • Luty
  • 2018-02-01 - ABC krewetek

  • 2018-02-09 - Ryby i owoce morza: tuńczyk, przegrzebki, makrela, krewetki i mule

  • 2018-02-10 - Czekoladowe Love

  • 2018-02-23 - ABC owoców morza

  • Marzec
  • 2018-03-05 - Surf and Turf

  • 2018-03-23 - ABC krewetek

Prowadzący:

Michał Orłowski

Szef Kuchni restauracji Mielżyński przy ul. Czerskiej w Warszawie. Pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach w Sydney, w Australii a także w Polsce. W pracy inspiruje się Skandynawią. Prywatnie miłośnik fast foodów i kuchni azjatyckiej.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu