Wybierz interesujący Cię rodzaj warsztatów:

kurs kulinarny od podstaw, składający się z 22 spotkań. Zajęcia będą odbywały się w tygodniu (poniedziałki, piątki), maksymalnie 2 razy w tygodniu. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. (w przypadku części wytrawnej) oraz do 5 godz. (w przypadku części słodkiej). Zajęcia będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym (osobnym dla części wytrawnej i osobnym dla części słodkiej). Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez szefów kuchni prowadzących kurs.

Istnieje możliwość uczestniczenia tylko w części wytrawnej (14 zajęć) lub tylko w części słodkiej (8 zajęć). Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
Kuchnia tajska od podstaw to kurs składający się z 6 spotkań. Zajęcia będą odbywały się raz w tygodniu (poniedziałki) o godz. 18:00. Każde z nich potrwa ok. 4 godz. Warsztaty będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs zakończy się egzaminem praktycznym. Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu sygnowany przez Szefa Kuchni prowadzącego zajęcia.

Cena: 1800 zł za osobę | Termin: jesień 2018 | Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
Zapraszamy Was na wyjątkowy kurs kuchni wegańskiej od podstaw. Zajęcia poprowadzi Marta Dymek, autorka popularnego wegańskiego bloga Jadłonomia, prowadzącą program Zielona Rewolucja Marty Dymek oraz autorka książek Jadłonomia Kuchnia roślinna oraz Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata. Na kursie czeka Was sporo pracy i inspiracji. Poznacie popularne produkty i przyprawy wykorzystywane w kuchni roślinnej oraz dowiecie się jak je stosować w praktyce; nauczycie się przygotowywać zarówno proste i szybkie wegańskie dania na co dzień, jak i te trochę trudniejsze na specjalne okazje; a także poznacie kilka trików, patentów i sposobów na budowanie smaku w kuchni roślinnej. Po tym kursie kuchnia wegańska nie będzie miała przed Wami żadnych tajemnic, a tytuł #veganmasterchef będzie należał właśnie do Was. Kurs składa się z 6 spotkań. Zajęcia będą odbywały się przez 2 tygodnie, w poniedziałki, środy i piątki o godz. 18:00. Każde z nich potrwa ok. 3-4 godz. Warsztaty będą składały się z części teoretycznej i części praktycznej. Na koniec zajęć będzie odbywała się degustacja wspólnie przygotowanych dań, wraz z omówieniem ich przez Prowadzącą kurs. Na warsztatach w większości uczestnicy będą pracowali indywidualnie oraz w niektórych przypadkach w małych (2-4 os.) grupach (w sytuacji, gdy praca indywidualna nie będzie możliwa, bądź będzie utrudniała przebieg zajęć).

Cena: 2300 zł za osobę | Termin: lipiec 2018 | Zapisy: studio@cookup.pl, 692 493 678
    Czerwiec
  • 2018-06-18 - Kaczka dla początkujących

    Zapraszamy Was na zajęcia z cyklu poświęconego daniom mięsnym. Tym razem, Sebastian Olma – szef kreatywny restauracji Belvedere, zwycięzca 2. edycji programu Top Chef, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in.u Toma Aikensa i Gordona Ramsaya nauczy Was przygotowywania potraw z kaczki. Na zajęciach nauczycie się porcjowania, luzowania i filetowania kaczki. Poznacie także różne techniki jej przygotowania (smażenie, gotowanie, pieczenie, duszenie i sous-vide). Dowiecie się gdzie kupować dobrej jakości kaczkę i na co zwracać uwagę kupując. Każdy z uczestników będzie pracował indywidualnie. Otrzyma jedną kaczkę i nauczy się jej rozbioru i podziału na elementy (podroby, pierś, udko, korpus, skrzydełka). Z przygotowanych części ugotowane zostaną 4 dania. W programie: esencjonalny bulion kaczy aromatyzowany ziołami i jałowcem z kluseczkami i lubczykiem, smażona pierś kaczki z czerwoną cykorią w aromacie balsamicznym, opalaną krwistą pomarańczą i sosem na bazie granatu i ziaren zielonego pieprzu, pierś kaczki gotowana metodą sous-vide z aromatem piernika i sosem na bazie korpusów kaczych z rodzynkami duszonymi w Merlocie i smażoną wątróbką na klarowanym maśle oraz faszerowane migdałami, bakaliami i majerankiem kacze udko w sosie żurawinowym na bazie czerwonego wina z kremowymi ziemniakami i pistacjami. Warsztaty zakończą się degustacją przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowa lemoniada. UWAGA! Warsztaty rozpoczynają się o godz.:18.00

    Cena: 350zł

    Godzina: 18:00

    Czas trwania: ok. 4 godz.

    Prowadzący: Sebastian Olma

    Mokotów
    Zapisy zamknięte
  • 2018-06-25 - Mięsolubni: steki z Sebastianem Olmą

  • 2018-06-25 - Mięsolubni: Wołowina dla początkujących

  • Lipiec
  • 2018-07-10 - Grill Time: Wołowina, jagnięcina i wieprzowina

  • 2018-07-30 - Grill Time: steki

  • Sierpień
  • 2018-08-27 - Grill Time: steki

Prowadzący:

Sebastian Olma

Szef kuchni Restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Zwycięzca II edycji programu Top Chef. Wcześniej szef kuchni w restauracjach: Sketch w Teatrze Wielkim, Cafe Zielony Niedźwiedź w Warszawie (Knajpa Roku 2015 wg. Gazety Wyborczej) oraz w Restauracji Wilcza 50. Doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. u tak znanych szefów kuchni jak Gordon Ramsay i Tom Aikens - w którego słynnej londyńskiej restauracji miał okazję pracować.

Pamiętaj, że...


  • ?...jeżeli transakcja zostanie poprawnie przeprowadzona, system automatycznie wyśle jej potwierdzenie na podany adres e-mail. W niektórych przypadkach taka wiadomość może trafić do folderu SPAM. W przypadku braku potwierdzenia również o sprawdzenie w folderze SPAM kontakt.
  • ?...jeżeli chcesz otrzymać fakturę VAT za zakupione warsztaty, wyślij nam niezbędne dane na adres studio@cookup.pl. Faktury wystawiamy do 7 dni od daty zakupu warsztatów.

Nasi partnerzy


Nie pokazuj więcej tego komunikatu