Dziennikarz, podróżnik i fotograf. Autor bestsellerowych przewodników kulinarnych po świecie Środziemnomorza, wśród których największą popularnością cieszą się Italia do zjedzenia i Neapol łakomym okiem. Gotuje, karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne i pisze. Publikuje w „Kukbuku”, „Tygodniku Powszechnym”, „Polityce” i „Wysokich Obcasach”. Jest zdobywcą Nagrody Magellana i ośmiokrotnym laureatem prestiżowej World Gourmand Cookbook Award, którą zdobyła między innymi Jerozolima do zjedzenia. Nagrodzono go także Prix de la Litterature Gastronomique, którą wyróżniono Ucztę na Wawelu.
-
15.11.2025Neapol by Bartek Kieżun
SzczegółyKuchnia włoskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Bartek KieżunZapisy:OtwarteWarszawa HożaPo przejściu kilometrów ulic Neapolu i zajrzeniu do wszystkich możliwych garnków i talerzy zapraszam na wypad do tego miasta bez ruszania się z Warszawy. Bartek wybrał dla Was kilka dań, które wspólnie przygotujecie, a potem przy wspólnym stole uraczy was opowieściami o przygodach w mieście i zdradzi jak podróżować kulinarnie, by wrócić do domu z uśmiechem na twarzy.
549,00 złZobacz warsztat -
16.11.2025Barcelona by Bartek Kieżun
SzczegółyKuchnia hiszpańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Bartek KieżunZapisy:OtwarteWarszawa HożaPo tygodniach spędzonych w Barcelonie, wśród zapachu morza, rozmów na targach i dźwięków naczyń stukających w tapas barach, Bartek zaprasza na podróż do Katalonii bez wyjeżdżania z Warszawy. Wybrał dla Was kilka swoich ulubionych dań, które wspólnie przygotujecie, a potem opowie nam o mieście, które nigdy nie zasypia i o smakach, które zostają z człowiekiem na długo. Zdradzi też, jak podróżować kulinarnie — by przywozić ze sobą coś więcej niż zdjęcia: zapachy, wspomnienia i radość, która smakuje jak słońce.
549,00 złZobacz warsztat