- Luty
-
Warsztaty wyprzedaneZapisy zamknięte19.02.2019
Ale Meksyk!
SzczegółyKuchnia meksykańska, MięsoPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Isabel BalderasZapisy:ZamknięteWarszawa¡Hola, Amigos! Co powiecie na energetyczny wieczór z kuchnią meksykańską? W tradycje kulinarne Meksyku wprowadzi Was Isabel Balderas, rodowita Meksykanka, charyzmatyczna szefowa kuchni restauracji Dos Tacos. W ruch pójdą: chorizo, kaktusy i tequila!
320,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneZapisy zamknięte19.02.2019
Kurs kuchni tajskiej: pasta curry
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:ZamknięteWarszawaTo jedna z najbardziej znanych, orientalnych kuchni świata. Pełna aromatycznych przypraw, nieoczywistych smaków i zaskakujących połączeń. Wyrazista, za sprawą świeżych produktów i oryginalnych dodatków tj. trawa cytrynowa, sos rybny, galangal czy liście kaffiru. Zapraszamy Was na Kurs Kuchni Tajskiej od podstaw z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem drugich zajęć będzie pasta curry.
300,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa20.02.2019
Vegan Power: warsztaty kuchni roślinnej
SzczegółyKuchnia wegańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:Michał LachurZapisy:Lista rezerwowaWarszawaO zdrowym odżywianiu i kuchni roślinnej wie niemal wszystko. W Jego kuchni ważne jest nie tylko, co, ale również dlaczego i w jakiej formie ląduje na talerzu. Od wielu sezonów uczy jak zdrowo przechodzić na dietę wegańską. Bo jego potrawy nie tylko są smaczne, ale także prawidłowo zbilansowane. Zapraszamy na kolejne, inspirujące, roślinne gotowanie z Michałem Lachurem, szefem kuchni Organic Corner.
295,00 złZobacz warsztat -
21.02.2019
Burger Party
SzczegółyBurgery, MięsoPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Tomek WoźniakZapisy:OtwarteWarszawaJak zrobić burgera idealnego? Te na pierwszy rzut oka proste i nieskomplikowane danie, wymaga wiedzy i kulinarnej wprawy. Bo oprócz wysokiej jakości mięsa, maślanej bułki, odpowiednich sosów i dodatków, ważny jest tu też sam proces przygotowania. I kilka odpowiednich decyzji: smażyć czy grillować, doprawiać przed czy po, mięso mielić czy siekać? Zapraszamy Was na prawdziwą burgerową ucztę z Tomkiem Woźniakiem, w przeszłości szefem kultowej restauracji Burger Kitchen.
295,00 złZobacz warsztat -
21.02.2019
Akcja fermentacja, czyli kiszonki dla początkujących
SzczegółyKiszonkiPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawaModne kimchi, mniej znane kiszone buraki, czy cytryny? Zapraszamy Was do niezwykłego świata kiszonek. Przewodnikiem po różnego rodzaju procesach fermentacji będzie Michał Kępiński, doświadczony kucharz, który odbywał staże m.in. w KOKS (1 gwiazdka Michelin) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin).
295,00 złZobacz warsztat -
22.02.2019
ABC owoców morza
SzczegółyOwoce morza, RybyPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawaJeszcze parę lat temu określenie frutti di mare kojarzyło się przede wszystkim z wątpliwej jakości pizzą sprzedawaną w co drugim polskim barze. Na szczęście te czasy mamy już za sobą, a owocom morza zwrócono należną im pozycję na naszych stołach. Smak i ich wartości zdrowotne sprawiają, że kochają je i mieszkańcy Basenu Śródziemnomorskiego i Ameryki Południowej i Azjaci. Zapraszamy Was na egzotyczny wieczór z owocami morza, który poprowadzi specjalista od kuchni świata Piotr Bruś-Klepacki.
320,00 złZobacz warsztat -
23.02.2019
Wegański Kurs Cukierniczy: wegańskie bezy i biszkopty
SzczegółyKuchnia wegańska, Na słodkoPoczątek:11.00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Ewelina GraczZapisy:OtwarteWarszawaZastanawialiście się kiedyś, jak przyrządzić bezę bez białek lub ciasto drożdżowe bez mleka? Albo sernik bez sera, a ciasto kruche bez masła? Brzmi kosmicznie, prawda? A czy cukier bądź białą mąkę można zastąpić zdrowszymi zamiennikami bez uszczerbku na smaku? Zapraszamy Was na pierwszy w Polsce Wegański kurs cukierniczy z Eweliną Gracz szefową kuchni kultowej restauracji Jesus w Poznaniu. Tematem trzeciego spotkania będą wegańskie bezy i biszkopty.
420,00 złZobacz warsztat -
24.02.2019
Wegański Kurs Cukierniczy: torty
SzczegółyKuchnia wegańska, Na słodkoPoczątek:11.00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Ewelina GraczZapisy:OtwarteWarszawaZastanawialiście się kiedyś, jak przyrządzić bezę bez białek lub ciasto drożdżowe bez mleka? Albo sernik bez sera, a ciasto kruche bez masła? Brzmi kosmicznie, prawda? A czy cukier bądź białą mąkę można zastąpić zdrowszymi zamiennikami bez uszczerbku na smaku? Zapraszamy Was na pierwszy w Polsce Wegański kurs cukierniczy z Eweliną Gracz szefową kuchni kultowej restauracji Jesus w Poznaniu. Tematem trzeciego spotkania będą wegańskie torty.
420,00 złZobacz warsztat -
25.02.2019
Hello Kimchi, warsztaty kuchni koreańskiej
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia koreańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Yeunsu LeeZapisy:OtwarteWarszawaKuchnia koreańska to jeden z najmodniejszych trendów kulinarnych ostatnich sezonów. Uwielbiane kimchi, bimp bap czy bulgogi szturmem wdarły się do hipsterskich miejscówek Nowego Jorku, Londynu, czy Berlina. Wyraziste, smaki, orientalne kompozycje, estetyczne doznania ale i jej zdrowotne właściwości docenione zostały także nad Wisłą. Zapraszamy na koreańskie gotowanie z Yeunsu Lee, szefową kuchni modnej restauracji Koreanka.
295,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa26.02.2019
Steki
SzczegółyMięso, StekiPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Sebastian OlmaZapisy:Lista rezerwowaWarszawaJak zrobić steka idealnego? Co oznaczają stopnie wysmażenia tj. blue, rare, medium rare, medium, medium well i well done? Co to jest sezonowanie i dlaczego się to robi? Jak wybrać odpowiedni rodzaj mięsa na steki i jak je właściwie przygotować? Przyrządzania perfekcyjnych steków w praktyce nauczy Was Sebastian Olma – utytułowany szef kuchni restauracji Belvedere, który swoje doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w londyńskich restauracjach Toma Aikensa i Gordona Ramsaya.
370,00 złZobacz warsztat -
26.02.2019
Kurs kuchni tajskiej: zupy
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawaTo jedna z najbardziej znanych, orientalnych kuchni świata. Pełna aromatycznych przypraw, nieoczywistych smaków i zaskakujących połączeń. Wyrazista, za sprawą świeżych produktów i oryginalnych dodatków tj. trawa cytrynowa, sos rybny, galangal czy liście kaffiru. Zapraszamy Was na Kurs kuchni tajskiej od podstaw z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem trzecich zajęć będą zupy.
300,00 złZobacz warsztat -
27.02.2019
Zero Waste Cooking
SzczegółyZero WastePoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Jagna NiedzielskaZapisy:OtwarteWarszawaJak gotować szybko, smacznie i zdrowo, jednocześnie nie marnując jedzenia i maksymalnie wykorzystując resztki z gotowania? Idea Zero Waste w szybkim tempie zdobywa zwolenników na całym świecie. I nie chodzi tu wyłącznie o kulinarny recykling, bo Zero Waste to przede wszystkim świadome planowanie zakupów, czytanie etykiet, dat ważności oraz odpowiednie przechowywanie produktów spożywczych. Gotowi na prawdziwą kulinarną rewolucję?
295,00 złZobacz warsztat -
28.02.2019
Eat My Dumplings
SzczegółyPierogiPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawaSekret rozpływających się w ustach pierogów tkwi w idealnym cieście oraz perfekcyjnie skomponowanym farszu. Do tego jeszcze precyzyjne techniki lepienia, bo niektóre z nich wyglądają jak prawdziwe, małe dzieła sztuki. Są znane niemal w każdej szerokości geograficznej. Gotowane na parze, pieczone, smażone. Zapraszamy Was na premierowe lepienie pierogów z Piotrkiem Bruś Klepackim. W programie: baozi, manty, wontony i tradycyjne polskie pierogi.
295,00 złZobacz warsztat - Marzec
-
01.03.2019
ABC Kaszy: gryczana, jaglana i pęczak
SzczegółyKasze, Kuchnia wegańskaPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Ewelina GraczZapisy:OtwarteWarszawaCzy wiecie, że z kaszy jaglanej można zrobić jajecznicę albo sernik? Z gryczanej wyczarujesz zdrowy popcorn lub pełną mocy śniadaniową gryczankę. Od kilku sezonów, po latach zapomnienia, wróciły do łask i królują nam nieprzerwanie. I dobrze, bo kasze są i zdrowe, i smaczne i dają wiele możliwości przygotowania dobrze zbilansowanych posiłków. Jeśli w Twoim menu kasza wciąż gra drugoplanową rolę, zapisz się na zajęcia z Eweliną Gracz – prawdziwą kaszową czarodziejką, która te z pozoru nudne ziarna, zamienia w prawdziwe kulinarne cuda.
295,00 złZobacz warsztat -
02.03.2019
Wegański Kurs Cukierniczy: tarty
SzczegółyKuchnia wegańska, Na słodkoPoczątek:11.00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Ewelina GraczZapisy:OtwarteWarszawaZastanawialiście się kiedyś, jak przyrządzić bezę bez białek lub ciasto drożdżowe bez mleka? Albo sernik bez sera, a ciasto kruche bez masła? Brzmi kosmicznie, prawda? A czy cukier bądź białą mąkę można zastąpić zdrowszymi zamiennikami bez uszczerbku na smaku? Zapraszamy Was na pierwszy w Polsce Wegański kurs cukierniczy z Eweliną Gracz szefową kuchni kultowej restauracji Jesus w Poznaniu. Tematem kolejnego spotkania będą ciasta kruche.
420,00 złZobacz warsztat -
03.03.2019
Wegański Kurs Cukierniczy: zdrowe słodycze
SzczegółyKuchnia wegańska, Na słodkoPoczątek:11.00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Ewelina GraczZapisy:OtwarteWarszawaZastanawialiście się kiedyś, jak przyrządzić bezę bez białek lub ciasto drożdżowe bez mleka? Albo sernik bez sera, a ciasto kruche bez masła? Brzmi kosmicznie, prawda? A czy cukier bądź białą mąkę można zastąpić zdrowszymi zamiennikami bez uszczerbku na smaku? Zapraszamy Was na pierwszy w Polsce Wegański kurs cukierniczy z Eweliną Gracz – szefową kuchni kultowej restauracji Jesus w Poznaniu. Tematem ostatniego spotkania będą roślinne zdrowe słodycze.
420,00 złZobacz warsztat -
04.03.2019
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawaTatar, burger i stek idealny, czyli klasyka gatunku. A do tego wołowina z chili i tajską bazylią. Do tego lampka wina, dużo wiedzy i gotowania. Czy może być lepszy plan na poniedziałkowy wieczór? Zapraszamy na jedne z Waszych ulubionych zajęć z Maciejem Bartkowiakiem, szefem kuchni restauracji Shoku.
360,00 złZobacz warsztat -
05.03.2019
Kurs kuchni tajskiej: przystawki
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawaTo jedna z najbardziej znanych, orientalnych kuchni świata. Pełna aromatycznych przypraw, nieoczywistych smaków i zaskakujących połączeń. Wyrazista, za sprawą świeżych produktów i oryginalnych dodatków tj. trawa cytrynowa, sos rybny, galangal czy liście kaffiru. Zapraszamy Was na Kurs kuchni tajskiej od podstaw z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem czwartych zajęć będą przystawki.
300,00 złZobacz warsztat -
06.03.2019
Wegański Comfort Food
SzczegółyKuchnia wegańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:Michał LachurZapisy:OtwarteWarszawaCzy jedzenie może poprawić nastrój po ciężkim dniu? Wywołać uśmiech na twarzy lub być antidotum na codzienny stres? Michał Lachur, szef kuchni Organic Corner Bistro pokaże Wam prawdziwe oblicze wegańskiego comfort food, ze zdrowym twistem. Uważajcie, bo w programie jest i rozgrzewająca zupa i makaron i prawdziwy wegański czekoladowy tort! To jedzenie naprawdę ma energetyczną, kojącą moc!
295,00 złZobacz warsztat -
07.03.2019
Sushi Time
SzczegółyRyby, SushiPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Alicja i Alon ThanZapisy:OtwarteWarszawaNic lepiej nie definiuje Japonii niż sushi. Perfekcjonizm, prostota i doskonałość. Sam proces przygotowania jest sztuką: cierpliwości, dokładności, precyzji i estetyki. Zapraszamy Was na niezwykłą lekcję przygotowania tradycyjnego sushi z Alonem Than (World Sushi Champion 2015) i Alicją Than – twórcami 6 utytułowanych, japońskich restauracji (Izumi Biały Kamień, Izumi Plac Zbawiciela, Izumi Izakaya, Izumi Street Food Sushi & Grill, Izumi Sushi Szczecin, Izumi Sushi C.H. Wroclavia).
370,00 złZobacz warsztat -
07.03.2019
Indie od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia indyjskaPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Veena PuarrZapisy:OtwarteWarszawaZapraszamy na aromatyczne, pełne smaków i przypraw indyjskie gotowanie z Veeną Puarr. Tym razem wybierzecie się w podróż do północnych Indii. W programie m. in. kultowy Butter Chicken, chlebki naan i uwielbiana na całym świecie Masala Chai Tea.
295,00 złZobacz warsztat -
08.03.2019
Kwitnące warsztaty koktajlowe z Kitą Koguta
SzczegółyKoktailePoczątek:18:30Czas trwania:ok. 2-3 godzinyProwadzący:Przemek BocianZapisy:OtwarteWarszawa“This is a man’s world, this is a man’s world! But it wouldn’t be nothing, nothing without a Woman or a Girl”- ten legendarny kawałek Jamesa Browna oraz Betty Jean Newsome z 1966 roku znają niemal wszyscy. Ciężko wyobrazić sobie świat bez jego piękniejszej części. Na szczęście nie musimy, a ciesząc się tym kłaniamy się nisko w sposób, który jest wpisany w kogucie DNA, zapraszając Was na koktajlowe warsztaty z okazji Dnia Kobiet z Kitą Koguta. Motywem przewodnim zajęć z Przemkiem Bocianem będą kwiaty.
360,00 złZobacz warsztat -
09.03.2019
Bezy
SzczegółyBezy, Na słodkoPoczątek:11.00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Jarosław KonradyZapisy:OtwarteWarszawaJej Wysokość Beza. Majestatyczna, piękna, dostojna i krucha zarazem. Kapryśna i wymagająca jak na arystokratkę przystało. Błędów nie wybacza. Jej perfekcyjne przygotowanie wymaga wiedzy i doświadczenia. Jednak, gdy się już ją oswoi jest jednym z najbardziej spektakularnych i popisowych deserów. To, co robimy razem bezy?
350,00 złZobacz warsztat -
11.03.2019
Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni
SzczegółyKnife SkillsPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej SiąkowskiZapisy:OtwarteWarszawaJeśli chcesz kroić i siekać jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są właśnie dla Ciebie. W programie: 7 technik krojenia warzyw, filetowanie owoców, siekanie ziół i obieranie krewetek. Podstawowych technik pracy z nożem nauczy Was Maciej Siąkowski – zdobywca gwiazdki Michelin jako Sous Chef restauracji Senses.
320,00 złZobacz warsztat -
12.03.2019
Włoskie gotowanie
SzczegółyKuchnia włoskaPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Bartek KieżunZapisy:OtwarteWarszawaNa kuchni włoskiej zna się jak mało kto. Potrafi godzinami opowiadać o tamtejszej sztuce, historii czy tradycjach kulinarnych oraz zarażać swoją pasją innych. Zajęcia z nim to nie tylko konkretna dawka wiedzy czy praktyczna lekcja gotowania, ale przede wszystkim spotkanie z wielobarwną i różnorodną kulturą Włoch. Zapraszamy Was na energetyczne, włoskie gotowanie z Bartkiem Kieżunem, autorem książki „Italia do zjedzenia”.
295,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa12.03.2019
Kurs kuchni tajskiej: ABC Woka
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:Lista rezerwowaWarszawaTo jedna z najbardziej znanych, orientalnych kuchni świata. Pełna aromatycznych przypraw, nieoczywistych smaków i zaskakujących połączeń. Wyrazista, za sprawą świeżych produktów i oryginalnych dodatków tj. trawa cytrynowa, sos rybny, galangal czy liście kaffiru. Zapraszamy Was na Kurs kuchni tajskiej od podstaw z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem piątych zajęć będą dania przygotowywane na woku.
300,00 złZobacz warsztat -
14.03.2019
Jednogarnkowce
SzczegółyJednogarnkowePoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawaSzybkie, proste i poprawiające nastrój. Wystarczy jeden garnek, odpowiednia kompozycja smakowa i kilka kulinarnych trików. Zapraszamy Was na jednogarnkowe gotowanie z naszym specjalistą od kuchni świata – Piotrem Bruś-Klepackim. Tym razem wybierzecie się w podróż do Maroka, Włoch, Nepalu i Korei. Brzmi dobrze, prawda?
295,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa14.03.2019
Kuchnia żydowska
SzczegółyKuchnia żydowskaPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Bartek KieżunZapisy:Lista rezerwowaWarszawaTo jedna z najstarszych i najbardziej tradycyjnych kuchni świata. Ze względu na swoją skomplikowaną historię i konieczność adaptowania się do nowych warunków, często nazywana kuchnią drogi. Pachnąca imbirem, goździkami, cynamonem, wanilią, gałką muszkatołową i świeżymi ziołami. Słynąca z sycących zup, perfekcyjnych ryb, dużej ilości warzyw i roślin strączkowych oraz bardzo słodkich deserów. Pełna rytuałów i zasad związanych zarówno ze sposobem przygotowania potraw jak i samą formą ich konsumpcji. Zapraszamy Was na warsztaty kuchni żydowskiej, na których przygotujecie prawdziwą szabatową kolację. Zajęcia poprowadzi Bartek Kieżun, antropolog, który eksploruje kuchnie Żydów Basenu Śródziemnomorskiego oraz krakowskiego Kazimierza.
295,00 złZobacz warsztat -
15.03.2019
Ryby i owoce morza: makrela, tuńczyk, krewetki, sercówki
SzczegółyOwoce morza, RybyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawaNa marcowych zajęciach z ryb i owoców morza królować będą makrela, tuńczyk, krewetki i sercówki. W tym sezonie stawiamy na mniej oczywiste połączenia smakowe, przywołując smaki Azji czy Bliskiego Wschodu. Prowadzący zajęcia Marek Kropielnicki (znany m. in. jako Sous Chef restauracji Senses/1 gwiazdka Michelin) nauczy Was perfekcyjnie filetować, czyścić, obierać czy porcjować ryby i owoce morza.
320,00 złZobacz warsztat -
16.03.2019
ABC Cukiernictwa: bezy
SzczegółyBezy, Na słodkoPoczątek:11.00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Jarosław KonradyZapisy:OtwarteWarszawaPerfekcyjne bezy, rozpływające się w ustach croissanty, nieopadające serniki, zawsze wyrośnięte, puszyste ciasto drożdżowe czy zjawiskowe torty! Brzmi nieźle, prawda? Na naszym autorskim kursie cukierniczym, pod okiem Jarka Konrady – cukiernika z 40. letnim doświadczeniem, opanujecie misterną sztukę cukierniczą do perfekcji. W programie: 42 godziny gotowania, 29 ciast i deserów oraz 13 różnego rodzaju kremów. Tematem pierwszego spotkania będą bezy.
400,00 złZobacz warsztat -
17.03.2019
ABC Cukiernictwa: ciasto kruche: tarty i tartaletki
SzczegółyNa słodkoPoczątek:11.00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Jarosław KonradyZapisy:OtwarteWarszawaPerfekcyjne bezy, rozpływające się w ustach croissanty, nieopadające serniki, zawsze wyrośnięte, puszyste ciasto drożdżowe czy zjawiskowe torty! Brzmi nieźle, prawda? Na naszym autorskim kursie cukierniczym, pod okiem Jarka Konrady – cukiernika z 40. letnim doświadczeniem, opanujecie misterną sztukę cukierniczą do perfekcji. W programie: 42 godziny gotowania, 29 ciast i deserów oraz 13 różnego rodzaju kremów. Tematem drugiego spotkania będzie ciasto kruche.
400,00 złZobacz warsztat -
18.03.2019
Steki
SzczegółyMięso, StekiPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Sebastian OlmaZapisy:OtwarteWarszawaJak zrobić steka idealnego? Co oznaczają stopnie wysmażenia tj. blue, rare, medium rare, medium, medium well i well done? Co to jest sezonowanie i dlaczego się to robi? Jak wybrać odpowiedni rodzaj mięsa na steki i jak je właściwie przygotować? Przyrządzania perfekcyjnych steków w praktyce nauczy Was Sebastian Olma – utytułowany szef kuchni restauracji Belvedere, który swoje doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w londyńskich restauracjach Toma Aikensa i Gordona Ramsaya.
370,00 złZobacz warsztat -
19.03.2019
Wietnam od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia wietnamskaPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Linh NguyenZapisy:OtwarteWarszawaZapraszamy na kolejne warsztaty poświęcone kuchni wietnamskiej, które prowadzi Linh Nguyen pomysłodawczyni i twórczyni restauracji Vietnamka, Koreanka i Sajgonka. Będzie orientalnie, smacznie i oryginalnie.
295,00 złZobacz warsztat -
19.03.2019
Kurs kuchni tajskiej: sałatki i zimne sosy
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawaTo jedna z najbardziej znanych, orientalnych kuchni świata. Pełna aromatycznych przypraw, nieoczywistych smaków i zaskakujących połączeń. Wyrazista, za sprawą świeżych produktów i oryginalnych dodatków tj. trawa cytrynowa, sos rybny, galangal czy liście kaffiru. Zapraszamy Was na Kurs Kuchni Tajskiej od podstaw z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem pierwszych zajęć będą sałatki oraz zimne sosy.
300,00 złZobacz warsztat -
20.03.2019
Akcja fermentacja, czyli kiszonki dla początkujących
SzczegółyKiszonkiPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawaModne kimchi, mniej znane kiszone buraki, czy cytryny? Zapraszamy Was do niezwykłego świata kiszonek. Przewodnikiem po różnego rodzaju procesach fermentacji będzie Michał Kępiński, doświadczony kucharz, który odbywał staże m.in. w KOKS (1 gwiazdka Michelin) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin).
295,00 złZobacz warsztat -
22.03.2019
ABC krewetek
SzczegółyKrewetki, Owoce morzaPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawaAzjatyckie bułeczki bao buns, meksykańskie taco, tradycyjny włoski makaron oraz śródziemnomorskie krewetki z patelni w białym winie. Oto nowy, zimowy program jednych z Waszych ulubionych zajęć. Piotr Bruś-Klepacki zaprasza na pełną smaków i aromatów kulinarną podróż dookoła świata z krewetkami w roli głównej.
320,00 złZobacz warsztat -
23.03.2019
ABC Cukiernictwa: serniki
SzczegółyNa słodkoPoczątek:11.00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Jarosław KonradyZapisy:OtwarteWarszawaPerfekcyjne bezy, rozpływające się w ustach croissanty, nieopadające serniki, zawsze wyrośnięte, puszyste ciasto drożdżowe czy zjawiskowe torty! Brzmi nieźle, prawda? Na naszym autorskim kursie cukierniczym, pod okiem Jarka Konrady – cukiernika z 40. letnim doświadczeniem, opanujecie misterną sztukę cukierniczą do perfekcji. W programie: 42 godziny gotowania, 29 ciast i deserów oraz 13 różnego rodzaju kremów. Tematem trzeciego spotkania będą serniki.
400,00 złZobacz warsztat -
24.03.2019
ABC Cukiernictwa: ptysie i eklery
SzczegółyNa słodkoPoczątek:11.00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Jarosław KonradyZapisy:OtwarteWarszawaPerfekcyjne bezy, rozpływające się w ustach croissanty, nieopadające serniki, zawsze wyrośnięte, puszyste ciasto drożdżowe czy zjawiskowe torty! Brzmi nieźle, prawda? Na naszym autorskim kursie cukierniczym, pod okiem Jarka Konrady – cukiernika z 40. letnim doświadczeniem, opanujecie misterną sztukę cukierniczą do perfekcji. W programie: 42 godziny gotowania, 29 ciast i deserów oraz 13 różnego rodzaju kremów. Tematem czwartego spotkania będzie ciasto parzone.
400,00 złZobacz warsztat -
25.03.2019
Jagnięcina dla początkujących
SzczegółyJagnięcina, MięsoPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawaJagnięcina uznawana jest za jedno z najszlachetniejszych gatunków mięs. Doceniana przez smakoszy, lubiana przez szefów kuchni. Swoją popularność zawdzięcza przede wszystkim kuchni bliskowschodniej oraz śródziemnomorskiej. W Polsce wciąż uchodzi za produkt luksusowy, nie zawsze łatwo dostępny. Zapraszamy Was na warsztaty, na których nauczycie się kroić, doprawiać, marynować i przygotowywać modne i smaczne dania z jagnięciny.
370,00 złZobacz warsztat -
25.03.2019
Kurs kuchni tajskiej: desery
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajska, Na słodkoPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawaTo jedna z najbardziej znanych, orientalnych kuchni świata. Pełna aromatycznych przypraw, nieoczywistych smaków i zaskakujących połączeń. Wyrazista, za sprawą świeżych produktów i oryginalnych dodatków tj. trawa cytrynowa, sos rybny, galangal czy liście kaffiru. Zapraszamy Was na Kurs kuchni tajskiej od podstaw z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem ostatnich zajęć będą desery.
300,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa26.03.2019
Tajlandia od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Thanawat Na NagaraZapisy:Lista rezerwowaWarszawaTego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Thanawat Na Nagara – charyzmatyczny szef kuchni restauracji Basil & Lime, uhonorowanej certyfikatem Thai Select przyznawanym przez rząd Tajlandii.
295,00 złZobacz warsztat -
26.03.2019
Francja Elegancja
SzczegółyKuchnia francuskaPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Agata WojdaZapisy:OtwarteWarszawaMiała zostać muzykiem, ale na szczęście porzuciła te plany i postawiła na swoją drugą pasję – gotowanie. 4. krotnie wyróżniona Bib Gorumand w przewodniku Michelin. Uznana za najlepszą szefową kuchni w Polsce przez Gault & Millau (2016 r.). Obecnie Executive Chef Hotelu Bellotto w Warszawie. Charyzmatyczna i wyjątkowa. Jej kuchnię charakteryzuje ogromna wiedza, doświadczenie, sezonowość i szacunek do produktów. Specjalnie dla Was odkryje tajemnice najbardziej utytułowanej kuchni świata. Zapraszamy Was na francuskie gotowanie z Agatą Wojdą.
320,00 złZobacz warsztat -
28.03.2019
Street Food
SzczegółyStreet FoodPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawaUliczne jedzenie z sukcesem podbiło serca gourmandzistów na całym świecie. Delektują się nim nie tylko podróżnicy czy szukający oryginalnych doznań hipsterzy, ale coraz częściej street foodowe dania doceniają utytułowani szefowie kuchni. I nic dziwnego, bo ich siłą są oryginalne kompozycje smakowe i prawdziwe, lokalne produkty. Gotowi na kulinarną podróż po najbardziej modnych, street foodowych kierunkach świata? Tym razem wybierzemy się do Korei, Tajlandii, Izraela oraz Indii.
295,00 złZobacz warsztat -
29.03.2019
Surf and Turf
SzczegółySurf and TurfPoczątek:18:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawaCzym w praktyce jest Surf and Turf? Jaka jest historia i tradycja tej modnej kategorii kulinarnej? Zasad łączenia owoców morza z owocami lądu nauczy Was Michał Kępiński, doświadczony szef kuchni, który odbywał staże m.in. w Koks (1 gwiazdka Michelin, Wyspy Owcze) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo). W programie m. in. medaliony z homara z wątróbką cielęcą, sosem vierge i oliwkami kalamata oraz tatar wołowy z glonami wakame i ostrygą.
320,00 złZobacz warsztat -
30.03.2019
ABC Cukiernictwa: torty
SzczegółyNa słodko, TortyPoczątek:11.00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Jarosław KonradyZapisy:OtwarteWarszawaPerfekcyjne bezy, rozpływające się w ustach croissanty, nieopadające serniki, zawsze wyrośnięte, puszyste ciasto drożdżowe czy zjawiskowe torty! Brzmi nieźle, prawda? Na naszym autorskim kursie cukierniczym, pod okiem Jarka Konrady – cukiernika z 40. letnim doświadczeniem, opanujecie misterną sztukę cukierniczą do perfekcji. W programie: 42 godziny gotowania, 29 ciast i deserów oraz 13 różnego rodzaju kremów. Tematem kolejnego spotkania będzie czekolada.
400,00 złZobacz warsztat -
31.03.2019
ABC Cukiernictwa: ciasto drożdżowe i półfrancuskie
SzczegółyNa słodkoPoczątek:11.00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Jarosław KonradyZapisy:OtwarteWarszawaPerfekcyjne bezy, rozpływające się w ustach croissanty, nieopadające serniki, zawsze wyrośnięte, puszyste ciasto drożdżowe czy zjawiskowe torty! Brzmi nieźle, prawda? Na naszym autorskim kursie cukierniczym, pod okiem Jarka Konrady – cukiernika z 40. letnim doświadczeniem, opanujecie misterną sztukę cukierniczą do perfekcji. W programie: 42 godziny gotowania, 29 ciast i deserów oraz 13 różnego rodzaju kremów. Tematem szóstych zajęć będzie ciasto drożdżowe i półfrancuskie.
400,00 złZobacz warsztat - Kwiecień
-
06.04.2019
ABC Cukiernictwa: ciasto francuskie
SzczegółyNa słodkoPoczątek:11.00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Jarosław KonradyZapisy:OtwarteWarszawaPerfekcyjne bezy, rozpływające się w ustach croissanty, nieopadające serniki, zawsze wyrośnięte, puszyste ciasto drożdżowe czy zjawiskowe torty! Brzmi nieźle, prawda? Na naszym autorskim kursie cukierniczym, pod okiem Jarka Konrady – cukiernika z 40. letnim doświadczeniem, opanujecie misterną sztukę cukierniczą do perfekcji. W programie: 42 godziny gotowania, 29 ciast i deserów oraz 13 różnego rodzaju kremów. Tematem siódmych zajęć będzie ciasto francuskie.
400,00 złZobacz warsztat -
07.04.2019
ABC Cukiernictwa: czekolada
SzczegółyCzekolada, Na słodkoPoczątek:11.00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Jarosław KonradyZapisy:OtwarteWarszawaPerfekcyjne bezy, rozpływające się w ustach croissanty, nieopadające serniki, zawsze wyrośnięte, puszyste ciasto drożdżowe czy zjawiskowe torty! Brzmi nieźle, prawda? Na naszym autorskim kursie cukierniczym, pod okiem Jarka Konrady – cukiernika z 40. letnim doświadczeniem, opanujecie misterną sztukę cukierniczą do perfekcji. W programie: 42 godziny gotowania, 29 ciast i deserów oraz 13 różnego rodzaju kremów. Tematem kolejnego spotkania będzie czekolada.
400,00 złZobacz warsztat