-
Warsztaty wyprzedaneZapisy zamknięte06.03.2021
Francuskie makaroniki
SzczegółyMakaroniki, Makaroniki, Warsztaty cukierniczePoczątek:11.00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:ZamknięteWarszawa HożaKlasyka tradycyjnego, francuskiego cukiernictwa. Jedne z najbardziej wymagających deserów świata. Eleganckie i dostojne. Jak szlachetne damy w powieściach Tołstoja. Każde z nich wygląda jak małe dzieło sztuki. Przygotowane z niezwykłą starannością. Nie znoszą błędów i pomyłek. Wymagają uwagi, skupienia i rzemieślniczej dokładności. Zapraszamy Was na kolejne, niezwykłe warsztaty cukiernicze, na których od podstaw opanujecie misterną sztukę przygotowywania francuskich makaroników. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, doświadczony szef kuchni, który pracował m. in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
399,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa07.03.2021
Francuskie makaroniki
SzczegółyMakaroniki, Makaroniki, Warsztaty cukierniczePoczątek:11.00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaKlasyka tradycyjnego, francuskiego cukiernictwa. Jedne z najbardziej wymagających deserów świata. Eleganckie i dostojne. Jak szlachetne damy w powieściach Tołstoja. Każde z nich wygląda jak małe dzieło sztuki. Przygotowane z niezwykłą starannością. Nie znoszą błędów i pomyłek. Wymagają uwagi, skupienia i rzemieślniczej dokładności. Zapraszamy Was na kolejne, niezwykłe warsztaty cukiernicze, na których od podstaw opanujecie misterną sztukę przygotowywania francuskich makaroników. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, doświadczony szef kuchni, który pracował m. in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
399,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa08.03.2021
Ramen Cooking Class
SzczegółyKuchnia azjatycka, RamenPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:dr Kohei YagiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaIt’s one of the most cozy and fancy soups in the world. Also one of the most hipster comfort food on both sides of the globe. It feeds you, warms you up and will make you smile for sure. We invite you for Ramen Cooking Class with Kohei Yagi, one of the most experienced and titled Ramen Expert known for his collaboration with Vegan Ramen Shop, Uki Uki and Uki Uki Green.
359,00 złZobacz warsztat -
08.03.2021
Dziewczyńskie gotowanie z CookUp na Dzień Kobiet (opcja bez…
SzczegółyDzień Kobiet, Kuchnia bliskowschodniaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 60-90 minProwadzący:Aneta ZabiegałaWarsztaty onlineZapraszamy Was na pełne kobiecych mocy dziewczyńskie gotowanie z Anetą Zabiegałą, utalentowaną kucharką, która swoje doświadczenie kulinarne zdobywała pod okiem Yottama Ottolenghi i Samiego Tamimi w Ottolenghi Spitalfields w Londynie.
69,00 złZobacz webinar -
Warsztaty wyprzedaneWebinar08.03.2021
Dziewczyńskie gotowanie z CookUp na Dzień Kobiet (opcja z…
SzczegółyDzień Kobiet, Kuchnia bliskowschodniaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 60-90 minProwadzący:Aneta ZabiegałaWarsztaty onlineZapraszamy Was na pełne kobiecych mocy dziewczyńskie gotowanie z Anetą Zabiegałą, utalentowaną kucharką, która swoje doświadczenie kulinarne zdobywała pod okiem Yottama Ottolenghi i Samiego Tamimi w Ottolenghi Spitalfields w Londynie.
279,00 złZobacz webinar -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa10.03.2021
Ale Meksyk! Taco Party
SzczegółyKuchnia meksykańska, MięsoPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Isabel BalderasZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaKwintesencja kuchni meksykańskiej. Kultowe danie, które doczekało się 6.odcinkowego serialu na Netflixie. Wyraziste, barwne i różnorodne. Zapraszamy Was na meksykańską ucztę z taco w roli głównej. Przewodnikiem w tej barwnej, kulinarnej podróży będzie Isabel Balderas, szefowa kuchni restauracji Dos Tacos.
329,00 złZobacz warsztat -
11.03.2021
Roślinny Zero Waste
SzczegółyKuchnia wegańska, Zero WastePoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał LachurZapisy:OtwarteWarszawa HożaJak gotować szybko, smacznie i zdrowo, jednocześnie nie marnując jedzenia i maksymalnie wykorzystując resztki z gotowania? Jak wybierać produkty przyjazne naszej planecie? Idea Zero Waste szturmem zdobywa serca świadomych konsumentów na całym świecie. I nie chodzi tu wyłącznie o kulinarny recykling, bo Zero Waste to przede wszystkim planowanie zakupów, czytanie etykiet, dat ważności oraz sezonowa, lokalna i odpowiedzialna kuchnia. Gotowi na prawdziwą kulinarną rewolucję?
319,00 złZobacz warsztat -
12.03.2021
Indie od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia indyjskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJedna z najstarszych, a zarazem najbardziej ciekawych kuchni świata. Nierozerwalnie związana z kulturą i religią Półwyspu Indyjskiego. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza Brytyjczykom, którzy pachnące kardamonem, kuminem i szafranem dania wprowadzili na salony. Barwna, egzotyczna, pachnąca mnóstwem przypraw i ziół. Czerpiąca z bogactwa lokalnych i sezonowych produktów. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią indyjską. Zajęcia poprowadzą: Marek Kropielnicki, pochodzący z Wielkiej Brytanii kucharz, który w przeszłości pracował jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin) oraz Sameer Motwani, właściciel i szef kuchni kultowej indyjskiej restauracji Rani.
329,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa15.03.2021
ABC Woka
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaOd tysięcy lat jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Gotują na nim słynący z doskonałej kuchni Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Wymaga precyzji i doświadczenia, bo gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko. Dzięki czemu produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na widowiskowe warsztaty kulinarne z wokiem w roli głównej. Podstawowych technik pracy z wokiem nauczy Was Michał Kępiński, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w KOKS (1 gwiazdka Michelin, Wyspy Owcze) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).
329,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa17.03.2021
Akcja fermentacja, czyli kiszonki dla początkujących
SzczegółyKiszonkiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaKto lubi kiszonki ręka w górę? I nic dziwnego, bo moda na fermentację opanowała cały świat. Kombucha, kimchi, kiszone cytryny, rzodkiewki czy w końcu nasze rodzime ogórki i kapusta to smaki, które pojawiają się zarówno w street foodowych kompozycjach, jak i w daniach gwiazdkowych restauracji. Doceniają je zarówno podążający za kulinarnymi nowinkami influencerzy, jak i miłośnicy zdrowego odżywiania. Bo kiszonki nie dość, że są smaczne to są też naturalnym probiotykiem. Oczyszczają organizm, wzmacniają układ odpornościowy i pomagają w procesach przemiany materii. Zapraszamy Was do niezwykłego świata kiszonek. Przewodnikiem po różnego rodzaju procesach fermentacji będzie nasz kiszonkowy guru Michał Kępiński, doświadczony kucharz, który gotował m.in. w KOKS (2 gwiazdki Michelin) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin).
329,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa18.03.2021
Ryby i owoce morza
SzczegółyOwoce morza, RybyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaJeśli uwielbiasz dania z ryb i owoców morza, chciałbyś też filetować ryby jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są dla Ciebie. Dużo praktycznych umiejętności związanych z przygotowaniem ryb i owoców morza, jak również kompozycji smakowych i dań, które na długo zapadną w Twojej pamięci. Nie zabraknie też patentów w duchu idei Zero Waste, które usprawnią gotowanie w domowym zaciszu. W programie m. in. ramen z krewetkami, sercówkami i tuńczykiem oraz jesiotr w żółtym curry z bananem i liśćmi kaffiru. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, utytułowany szef kuchni, który pracował m.in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
359,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa19.03.2021
Burger Party
SzczegółyMięso, BurgeryPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał OrłowskiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaWydawałoby się, że lata świetności mają już za sobą. Że skutecznie wyparły je popularne rameny, czy robiące furorę dania kuchni roślinnej. Ale dobry burger to po prostu dobry burger i już. Klasyka zawsze jest w modzie. Te na pierwszy rzut oka proste i nieskomplikowane danie wymaga wiedzy i kulinarnej wprawy. Bo oprócz wysokiej jakości mięsa, maślanej bułki, odpowiednich sosów i dodatków, ważny jest tu też sam proces przygotowania. I kilka odpowiednich decyzji: smażyć czy grillować, doprawiać przed czy po, mięso mielić czy siekać? Zapraszamy Was na burgerowe zajęcia z Michałem Orłowskim, nieszablonowo myślącym szefem kuchni, w którego kuchni zacierają się wpływy Skandynawii (był szefem kuchni Lars Lars and Lars), Australii, gdzie zdobywał doświadczenie kulinarne oraz Warmii, skąd pochodzi.
329,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa20.03.2021
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał OrłowskiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości kulinarne. Dietetycy doceniają jej wartości odżywcze m. in. wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego carpaccio, wyrazistego steka, czy orientalnych, azjatyckich sałatek. Zapraszamy Was na zajęcia, na których od podstaw nauczycie się przygotowywać niezapomniane dania z wołowiny. Warsztaty poprowadzi Michał Orłowski, kucharz, w którego kuchni zacierają się wpływy Skandynawii (był szefem kuchni Lars Lars and Lars), Australii, gdzie zdobywał doświadczenie kulinarne oraz Warmii, skąd pochodzi.
369,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa21.03.2021
Steki
SzczegółyMięso, StekiPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał OrłowskiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaStek idealny. Klasyka gatunku. Przysparza kłopotów nawet doświadczonym kucharzom. Bo tu potrzebna jest nie tylko wiedza, odpowiednia technika i umiejętności, ale też konkretny trening. Dobrze dobrane mięso, o odpowiedniej grubości, sezonowane na mokro lub na sucho, właściwie przygotowane, mające odpowiednią temperaturę i dobrze dobrane dodatki. Zapraszamy Was na kultowe warsztaty ze stekami w roli głównej. Sztuki przygotowywania perfekcyjnych steków w praktyce nauczy Was Michał Orłowski, kucharz zakochany w skandynawskiej kulturze kulinarnej, który doświadczenie zdobywał m. in. w restauracjach w Sydney w Australii.
369,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa22.03.2021
Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni
SzczegółyKnife SkillsPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaJeśli chcesz kroić i siekać jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są właśnie dla Ciebie. W programie: 7 technik krojenia warzyw oraz filetowanie owoców, siekanie ziół i obieranie oraz oczyszczanie krewetek. Nie zabraknie też kulinarnych patentów w duchu idei Zero Waste, dzięki którym usprawnisz gotowanie w domowym zaciszu. Podstawowych technik pracy z nożem nauczy Was Michał Kępiński, szef kuchni zakochany w skandynawskiej kulturze kulinarnej, który doświadczenie kulinarne zdobywał w restauracjach KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) i Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).
329,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa24.03.2021
Włoskie gotowanie
SzczegółyKuchnia włoskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Bartek KieżunZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaNa kuchni włoskiej zna się jak mało kto. Potrafi godzinami opowiadać o tamtejszej sztuce, historii czy tradycjach kulinarnych oraz skutecznie zarażać swoją pasją innych. Zajęcia z nim to nie tylko konkretna dawka wiedzy czy praktyczna lekcja gotowania, ale przede wszystkim spotkanie z wielobarwną i różnorodną kulturą Włoch. Zapraszamy na energetyczne, włoskie gotowanie z Bartkiem Kieżunem, autorem książki „Italia do zjedzenia”.
319,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa25.03.2021
Pizza Party
SzczegółyPizzaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Bartek KieżunZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaGdyby zorganizować konkurs na najbardziej popularne danie na całym świecie, zdecydowanie zajęłaby pierwsze miejsce. Swoją prostotą urzeka ludzi w najodleglejszych zakątkach globu. I mimo sezonowych, kulinarnych mód, ona nigdy się nie nudzi. Bo dobra pizza to dobra pizza. I już. Panie, Panowie! Zapraszamy na wyjątkowe Pizza Party z Bartkiem Kieżunem, dziennikarzem kulinarnym, autorem książki Italia do zjedzenia.
319,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa26.03.2021
Podróże małe i duże: Azja
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia koreańska, Kuchnia tajska, Owoce morzaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaTo jedna z najstarszych i najbardziej tradycyjnych kuchni świata. Bazuje przede wszystkim na przekazywanych z pokolenia na pokolenie recepturach, lokalnych, świeżych produktach, orientalnych przyprawach i krótkiej obróbce termicznej. Doceniana nie tylko za różnorodność i bogactwo smaków, ale i za swoje właściwości zdrowotne. Zapraszamy Was do niezwykłego świata kuchni azjatyckiej. Przewodnikiem po tradycjach kulinarnych Malezji, Singapuru, Japonii i Chin będzie Piotr Bruś-Klepacki, kucharz, podróżnik, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.
329,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa27.03.2021
Naturalny chleb żytni na zakwasie
SzczegółyChlebPoczątek:10:00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Remigiusz FetzkiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaKto przynajmniej raz spróbował, ten wie, że nie ma nic bardziej magicznego niż pieczenie chleba. Sam proces przygotowania działa jak najlepsza terapia kojąca duszę: zagniatanie, dokarmianie zakwasu, wybierania dodatków, wreszcie pieczenie, wyjmowanie z pieca i najtrudniejszy moment… czekanie aż wystygnie. Zapraszamy Was na warsztaty z przygotowania naturalnego chleba żytniego z Remigiuszem Fetzki, piekarzem, amatorem przygotowania chleba ze starych odmian ziaren, właścicielem mikropiekarni rzemieślniczej w Rujiena na Łotwie, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Szwecji piekąc naturalne chleby w Rosendals Tradgard i Lilla Bagis w trakcie chlebowej rewolucji Bröd Revolutionen.
319,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa28.03.2021
Naturalny chleb żytni na zakwasie
SzczegółyChlebPoczątek:10:00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Remigiusz FetzkiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaKto przynajmniej raz spróbował, ten wie, że nie ma nic bardziej magicznego niż pieczenie chleba. Sam proces przygotowania działa jak najlepsza terapia kojąca duszę: zagniatanie, dokarmianie zakwasu, wybierania dodatków, wreszcie pieczenie, wyjmowanie z pieca i najtrudniejszy moment… czekanie aż wystygnie. Zapraszamy Was na warsztaty z przygotowania naturalnego chleba żytniego z Remigiuszem Fetzki, piekarzem, amatorem przygotowania chleba ze starych odmian ziaren, właścicielem mikropiekarni rzemieślniczej w Rujiena na Łotwie, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Szwecji piekąc naturalne chleby w Rosendals Tradgard i Lilla Bagis w trakcie chlebowej rewolucji Bröd Revolutionen.
319,00 złZobacz warsztat -
30.03.2021
Ramen Cooking Class
SzczegółyKuchnia azjatycka, RamenPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:dr Kohei YagiZapisy:OtwarteWarszawa HożaIt’s one of the most cozy and fancy soups in the world. Also one of the most hipster comfort food on both sides of the globe. It feeds you, warms you up and will make you smile for sure. We invite you for Ramen Cooking Class with Kohei Yagi, one of the most experienced and titled Ramen Expert known for his collaboration with Vegan Ramen Shop, Uki Uki and Uki Uki Green.
399,00 złZobacz warsztat - Kwiecień
-
14.04.2021
Hello Kimchi, warsztaty kuchni koreańskiej
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia koreańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd kilku sezonów jeden z najmodniejszych kierunków kulinarnych świata. Uwielbiana zarówno za swoje niepowtarzalne, bardzo intensywne smaki, jak również prozdrowotne właściwości. Pachnąca imbirem, sosem sojowym, pastą gochujang i płatkami gochukaru, którym zawdzięcza swoją wyrazistość. Celebrująca jedzenie na poziomie wszystkich zmysłów. Szturmem zawładnęła serca mieszkańców największych metropolii na świecie. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią koreańską. Warsztaty poprowadzi Piotr Bruś Klepacki, kucharz, podróżnik, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.
339,00 złZobacz warsztat -
16.04.2021
Ryby i owoce morza
SzczegółyOwoce morza, RybyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeśli uwielbiasz dania z ryb i owoców morza, chciałbyś filetować ryby jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są dla Ciebie. Dużo praktycznych umiejętności związanych z przygotowaniem ryb i owoców morza, jak również kompozycji smakowych i dań, które na długo zapadną w Twojej pamięci. Nie zabraknie też patentów w duchu idei Zero Waste, które usprawnią gotowanie w domowym zaciszu. W programie m. in. ramen z krewetkami, sercówkami i tuńczykiem oraz jesiotr w żółtym curry z bananem i liśćmi kaffiru. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, utytułowany szef kuchni, który pracował m.in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
359,00 złZobacz warsztat -
21.04.2021
Indie od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia indyjskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJedna z najstarszych, a zarazem najbardziej ciekawych kuchni świata. Nierozerwalnie związana z kulturą i religią Półwyspu Indyjskiego. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza Brytyjczykom, którzy pachnące kardamonem, kuminem i szafranem dania wprowadzili na salony. Barwna, egzotyczna, pachnąca mnóstwem przypraw i ziół. Czerpiąca z bogactwa lokalnych i sezonowych produktów. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią indyjską. Zajęcia poprowadzą: Marek Kropielnicki, pochodzący z Wielkiej Brytanii kucharz, który w przeszłości pracował jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin) oraz Sameer Motwani, właściciel i szef kuchni kultowej indyjskiej restauracji Rani.
329,00 złZobacz warsztat -
29.04.2021
Pizza Party
SzczegółyPizzaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaGdyby zorganizować konkurs na najbardziej popularne danie na całym świecie, zdecydowanie zajęłaby pierwsze miejsce. Swoją prostotą urzeka ludzi w najodleglejszych zakątkach globu. I mimo sezonowych, kulinarnych mód, ona nigdy się nie nudzi. Bo dobra pizza to dobra pizza. I już. Panie, Panowie! Zapraszamy na wyjątkowe Pizza Party z Markiem Kropielnickim.
329,00 złZobacz warsztat - Maj
-
07.05.2021
Akcja fermentacja, czyli kiszonki dla początkujących
SzczegółyKiszonkiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaKto lubi kiszonki ręka w górę? I nic dziwnego, bo moda na fermentację opanowała cały świat. Kombucha, kimchi, kiszone cytryny, rzodkiewki czy w końcu nasze rodzime ogórki i kapusta to smaki, które pojawiają się zarówno w street foodowych kompozycjach, jak i w daniach gwiazdkowych restauracji. Doceniają je zarówno podążający za kulinarnymi nowinkami influencerzy, jak i miłośnicy zdrowego odżywiania. Bo kiszonki nie dość, że są smaczne to są też naturalnym probiotykiem. Oczyszczają organizm, wzmacniają układ odpornościowy i pomagają w procesach przemiany materii. Zapraszamy Was do niezwykłego świata kiszonek. Przewodnikiem po różnego rodzaju procesach fermentacji będzie nasz kiszonkowy guru Michał Kępiński, doświadczony kucharz, który gotował m.in. w KOKS (2 gwiazdki Michelin) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin).
329,00 złZobacz warsztat -
08.05.2021
Jej Wysokość Beza
SzczegółyBezy, Bezy, Warsztaty cukierniczePoczątek:10:00Czas trwania:ok. 5 godzinProwadzący:Jarosław KonradyZapisy:OtwarteWarszawa HożaJej Wysokość Beza. Majestatyczna, piękna, dostojna i krucha zarazem. Kapryśna i wymagająca jak na arystokratkę przystało. Błędów nie wybacza. Jej perfekcyjne przygotowanie wymaga wiedzy i doświadczenia. Jednak, gdy się już ją oswoi jest jednym z najbardziej spektakularnych i popisowych deserów. To, co robimy razem bezy?
449,00 złZobacz warsztat -
09.05.2021
Jej Wysokość Beza
SzczegółyBezy, Bezy, Warsztaty cukierniczePoczątek:10:00Czas trwania:ok. 5 godzinProwadzący:Jarosław KonradyZapisy:OtwarteWarszawa HożaJej Wysokość Beza. Majestatyczna, piękna, dostojna i krucha zarazem. Kapryśna i wymagająca jak na arystokratkę przystało. Błędów nie wybacza. Jej perfekcyjne przygotowanie wymaga wiedzy i doświadczenia. Jednak, gdy się już ją oswoi jest jednym z najbardziej spektakularnych i popisowych deserów. To, co robimy razem bezy?
449,00 złZobacz warsztat -
11.05.2021
Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni
SzczegółyKnife SkillsPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeśli chcesz kroić i siekać jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są właśnie dla Ciebie. W programie: 7 technik krojenia warzyw oraz filetowanie owoców, siekanie ziół i obieranie oraz oczyszczanie krewetek. Nie zabraknie też kulinarnych patentów w duchu idei Zero Waste, dzięki którym usprawnisz gotowanie w domowym zaciszu. Podstawowych technik pracy z nożem nauczy Was Michał Kępiński, szef kuchni zakochany w skandynawskiej kulturze kulinarnej, który doświadczenie kulinarne zdobywał w restauracjach KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) i Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).
329,00 złZobacz warsztat -
12.05.2021
Peruvian Cuisine
SzczegółyIn English, Kuchnia peruwiańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Juan Pablo Cutipa LoayzaZapisy:OtwarteWarszawa HożaPeruvian cuisine is taking the hearts of lovers of good food all over the world by storm. Full tables, long lists of entries for reservations in London restaurants Coya, Ceviche, Lima or Nobu leave no illusions. After years of fascination with Asian and Middle Eastern cuisines, the time has come for South America. And no wonder, because Peru is a country with a rich culinary culture. There is the most renowned cooking school in Lima, compared to Le Cordon Blue in Paris, and Peru itself is said to be the France of South America. We invite you to exotic cooking with Juan Pablo Cutipa Loayza, a native Peruvian, a cook who has gained culinary experience, among others at Central Restaurant in Lima (5th best restaurant in the world).
349,00 złZobacz warsztat -
14.05.2021
ABC owoców morza
SzczegółyOwoce morzaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaIch obecność w kuchni, wynosi potrawy na zupełnie inny poziom. Ze zwykłego makaronu, sałatki, zupy czy nawet swojskiej kanapki czynią iście królewskie dania. I naprawdę niewiele potrzeba, by wydobyć z nich szlachetny, zapadający w pamięć smak. Odpowiednio dobrane zioła, przyprawy czy oliwa. Czasem jakiś sos, warzywa i owoce. Ale jak wiadomo, gdy o prostotę chodzi, diabeł tkwi w szczegółach. W odpowiednim przygotowaniu, czyszczeniu, obraniu i perfekcyjnym doborze dodatków. Zapraszamy Was do niezwykłego świata owoców morza. W roli głównej: ośmiornica, krewetki, małże, sercówki, przegrzebki i kałamarnice. Zajęcia poprowadzi doświadczony szef kuchni Marek Kropielnicki, który pracował m. in. jako Sous Chef w restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
359,00 złZobacz warsztat -
15.05.2021
Francuskie makaroniki
SzczegółyMakaroniki, Makaroniki, Warsztaty cukierniczePoczątek:11.00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaKlasyka tradycyjnego, francuskiego cukiernictwa. Jedne z najbardziej wymagających deserów świata. Eleganckie i dostojne. Jak szlachetne damy w powieściach Tołstoja. Każde z nich wygląda jak małe dzieło sztuki. Przygotowane z niezwykłą starannością. Nie znoszą błędów i pomyłek. Wymagają uwagi, skupienia i rzemieślniczej dokładności. Zapraszamy Was na kolejne, niezwykłe warsztaty cukiernicze, na których od podstaw opanujecie misterną sztukę przygotowywania francuskich makaroników. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, doświadczony szef kuchni, który pracował m. in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
499,00 złZobacz warsztat -
16.05.2021
Francuskie makaroniki
SzczegółyMakaroniki, Makaroniki, Warsztaty cukierniczePoczątek:11.00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaKlasyka tradycyjnego, francuskiego cukiernictwa. Jedne z najbardziej wymagających deserów świata. Eleganckie i dostojne. Jak szlachetne damy w powieściach Tołstoja. Każde z nich wygląda jak małe dzieło sztuki. Przygotowane z niezwykłą starannością. Nie znoszą błędów i pomyłek. Wymagają uwagi, skupienia i rzemieślniczej dokładności. Zapraszamy Was na kolejne, niezwykłe warsztaty cukiernicze, na których od podstaw opanujecie misterną sztukę przygotowywania francuskich makaroników. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, doświadczony szef kuchni, który pracował m. in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
499,00 złZobacz warsztat -
18.05.2021
Kuchnia Bliskiego Wschodu
SzczegółyKuchnia bliskowschodniaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Grzegorz WiędłochaZapisy:OtwarteWarszawa HożaTo zdecydowanie jeden z naszych ulubionych kierunków kulinarnych. Światową sławę zawdzięcza książce Jerozolima Yotama Ottolenghiego i Samiego Tamimi. Ta kulinarna Biblia stała się przewodnikiem po skomplikowanym świecie kuchni bliskowschodniej. Nieoczywista, kolorowa, pachnąca kuminem, kardamonem, zaatarem i miętą. Z kilku zaledwie warzyw, owoców, świeżych ziół i przypraw potrafi wyczarować niezapomniane smaki. Zapraszamy Was na bliskowschodnie gotowanie z Grzegorzem Więdłochą, szefem kuchni kultowej restauracji Mezze w Warszawie.
319,00 złZobacz warsztat -
20.05.2021
Indie od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia indyjskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJedna z najstarszych, a zarazem najbardziej ciekawych kuchni świata. Nierozerwalnie związana z kulturą i religią Półwyspu Indyjskiego. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza Brytyjczykom, którzy pachnące kardamonem, kuminem i szafranem dania wprowadzili na salony. Barwna, egzotyczna, pachnąca mnóstwem przypraw i ziół. Czerpiąca z bogactwa lokalnych i sezonowych produktów. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią indyjską. Zajęcia poprowadzą: Marek Kropielnicki, pochodzący z Wielkiej Brytanii kucharz, który w przeszłości pracował jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin) oraz Sameer Motwani, właściciel i szef kuchni kultowej indyjskiej restauracji Rani.
329,00 złZobacz warsztat -
26.05.2021
Wietnam od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia wietnamskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Linh NguyenZapisy:OtwarteWarszawa HożaŁączy w sobie na pozór odmienne smaki – słodki z kwaśnym, czy świeży z fermentowanym. Pełna świeżych ziół, aromatycznych przypraw i orientalnych dodatków. Kochająca kolendrę, limonkę i sos rybny. Słynąca z orzeźwiających, lekkich streetfoodowych przekąsek, ale i długo gotowanych, esencjonalnych bulionów. Zapraszamy Was na niezwykły wieczór z kuchnią wietnamską. Przewodnikiem po tamtejszej kulturze kulinarnej, pełnej wpływów Yin Yan – będzie Linh Nguyen, właścicielka restauracji Vietnamka, Koreanka, Sajgonka ,To To Pho oraz kultowej Azjatki, sklepu z azjatycką żywnością.
319,00 złZobacz warsztat - Czerwiec
-
09.06.2021
Akcja fermentacja, czyli kiszonki dla początkujących
SzczegółyKiszonkiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaKto lubi kiszonki ręka w górę? I nic dziwnego, bo moda na fermentację opanowała cały świat. Kombucha, kimchi, kiszone cytryny, rzodkiewki czy w końcu nasze rodzime ogórki i kapusta to smaki, które pojawiają się zarówno w street foodowych kompozycjach, jak i w daniach gwiazdkowych restauracji. Doceniają je zarówno podążający za kulinarnymi nowinkami influencerzy, jak i miłośnicy zdrowego odżywiania. Bo kiszonki nie dość, że są smaczne to są też naturalnym probiotykiem. Oczyszczają organizm, wzmacniają układ odpornościowy i pomagają w procesach przemiany materii. Zapraszamy Was do niezwykłego świata kiszonek. Przewodnikiem po różnego rodzaju procesach fermentacji będzie nasz kiszonkowy guru Michał Kępiński, doświadczony kucharz, który gotował m.in. w KOKS (2 gwiazdki Michelin) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin).
329,00 złZobacz warsztat -
25.06.2021
Bread Story: 1-day basic baking bread course
SzczegółyIn English, ChlebPoczątek:10:00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Emmanuel HadjiandreouZapisy:OtwarteWarszawa HożaWho have tried, at least once, knows that there’s nothing more magical than baking a bread. Bread making is the best therapy which heals your soul: kneading, feeding the sourdough and baking, taking out of the oven and the hardest part… waiting for the bread to cool down. Come and learn how to make some basic breads with the true baking star. Emmanuel Hadjiandreou worked for Gordon Ramsay in The Savoy Hotel and London’s biggest organic bakery – Flour Power City Bakery.
499,00 złZobacz warsztat -
26.06.2021
Bread Story: 2-day Sourdough Bread Course
SzczegółyIn English, ChlebPoczątek:10:00Czas trwania:2 dni po 4-5 godz.Prowadzący:Emmanuel HadjiandreouZapisy:OtwarteWarszawa HożaWho have tried, at least once, knows that there’s nothing more magical than baking a bread. Bread making is the best therapy which heals your soul: kneading, feeding the sourdough and baking, taking out of the oven and the hardest part… waiting for the bread to cool down. Come and learn how to make traditional sourdough breads with the true baking star. Emmanuel Hadjiandreou worked for Gordon Ramsay in The Savoy Hotel and London’s biggest organic bakery – Flour Power City Bakery.
799,00 złZobacz warsztat - Lipiec
-
02.07.2021
Ryby i owoce morza
SzczegółyOwoce morza, RybyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeśli uwielbiasz dania z ryb i owoców morza, chciałbyś filetować ryby jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są dla Ciebie. Dużo praktycznych umiejętności związanych z przygotowaniem ryb i owoców morza, jak również kompozycji smakowych i dań, które na długo zapadną w Twojej pamięci. Nie zabraknie też patentów w duchu idei Zero Waste, które usprawnią gotowanie w domowym zaciszu. W programie m. in. ramen z krewetkami, sercówkami i tuńczykiem oraz jesiotr w żółtym curry z bananem i liśćmi kaffiru. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, utytułowany szef kuchni, który pracował m.in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
359,00 złZobacz warsztat