Przejdź do treści
  • CookUp Box
  • CookUp Talents
  • CookUp Fundacja
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
CookUp
Moje konto
  • pl
  • Warsztaty
  • Kursy
  • Voucher podarunkowy
  • Dla firm
  • Prowadzący
  • Raporty
  • O nas
  • Kontakt
  • Przejdź do treści

Warsztaty

Kategorie

Wybierz kategorię

  • Bezy
  • Chleb
  • Czekolada
  • Jednogarnkowe
  • Kaligrafia
  • Kasze
  • Kawa
  • Kiszonki
  • Knife Skills
  • Koktaile
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia francuska
  • Kuchnia indyjska
  • Kuchnia koreańska
  • Kuchnia meksykańska
  • Kuchnia tajska
  • Kuchnia wegańska
  • Kuchnia wietnamska
  • Kuchnia włoska
  • Kuchnia żydowska
  • Mięso
  • Na słodko
  • Owoce morza
  • Pierogi
  • Pizza
  • Ramen
  • Ryby
  • Street Food
  • Surf and Turf
  • Sushi
  • Świątecznie
  • Torty
  • Walentynki
  • Warsztaty sommelierskie
  • Wypieki
  • Zero Waste
  • Luty
  • Warsztaty wyprzedane
    Zapisy zamknięte
    19.02.2019

    Ale Meksyk!

    Szczegóły
    Kuchnia meksykańska, Mięso
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 4-5 godzin
    Prowadzący:
    Isabel Balderas
    Zapisy:
    Zamknięte
    Warszawa

    ¡Hola, Amigos! Co powiecie na energetyczny wieczór z kuchnią meksykańską? W tradycje kulinarne Meksyku wprowadzi Was Isabel Balderas, rodowita Meksykanka, charyzmatyczna szefowa kuchni restauracji Dos Tacos. W ruch pójdą: chorizo, kaktusy i tequila!

    320,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Zapisy zamknięte
    19.02.2019

    Kurs kuchni tajskiej: pasta curry

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Maciej Bartkowiak
    Zapisy:
    Zamknięte
    Warszawa

    To jedna z najbardziej znanych, orientalnych kuchni świata. Pełna aromatycznych przypraw, nieoczywistych smaków i zaskakujących połączeń. Wyrazista, za sprawą świeżych produktów i oryginalnych dodatków tj. trawa cytrynowa, sos rybny, galangal czy liście kaffiru. Zapraszamy Was na Kurs Kuchni Tajskiej od podstaw z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem drugich zajęć będzie pasta curry.

    300,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    20.02.2019

    Vegan Power: warsztaty kuchni roślinnej

    Szczegóły
    Kuchnia wegańska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 4 godziny
    Prowadzący:
    Michał Lachur
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa

    O zdrowym odżywianiu i kuchni roślinnej wie niemal wszystko. W Jego kuchni ważne jest nie tylko, co, ale również dlaczego i w jakiej formie ląduje na talerzu. Od wielu sezonów uczy jak zdrowo przechodzić na dietę wegańską. Bo jego potrawy nie tylko są smaczne, ale także prawidłowo zbilansowane. Zapraszamy na kolejne, inspirujące, roślinne gotowanie z Michałem Lachurem, szefem kuchni Organic Corner.

    295,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 21.02.2019

    Burger Party

    Szczegóły
    Burgery, Mięso
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Tomek Woźniak
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Jak zrobić burgera idealnego? Te na pierwszy rzut oka proste i nieskomplikowane danie, wymaga wiedzy i kulinarnej wprawy. Bo oprócz wysokiej jakości mięsa, maślanej bułki, odpowiednich sosów i dodatków, ważny jest tu też sam proces przygotowania. I kilka odpowiednich decyzji: smażyć czy grillować, doprawiać przed czy po, mięso mielić czy siekać? Zapraszamy Was na prawdziwą burgerową ucztę z Tomkiem Woźniakiem, w przeszłości szefem kultowej restauracji Burger Kitchen.

    295,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 21.02.2019

    Akcja fermentacja, czyli kiszonki dla początkujących

    Szczegóły
    Kiszonki
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 4 godziny
    Prowadzący:
    Michał Kępiński
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Modne kimchi, mniej znane kiszone buraki, czy cytryny? Zapraszamy Was do niezwykłego świata kiszonek. Przewodnikiem po różnego rodzaju procesach fermentacji będzie Michał Kępiński, doświadczony kucharz, który odbywał staże m.in. w KOKS (1 gwiazdka Michelin) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin).

    295,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 22.02.2019

    ABC owoców morza

    Szczegóły
    Owoce morza, Ryby
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Piotr Bruś-Klepacki
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Jeszcze parę lat temu określenie frutti di mare kojarzyło się przede wszystkim z wątpliwej jakości pizzą sprzedawaną w co drugim polskim barze. Na szczęście te czasy mamy już za sobą, a owocom morza zwrócono należną im pozycję na naszych stołach. Smak i ich wartości zdrowotne sprawiają, że kochają je i mieszkańcy Basenu Śródziemnomorskiego i Ameryki Południowej i Azjaci. Zapraszamy Was na egzotyczny wieczór z owocami morza, który poprowadzi specjalista od kuchni świata Piotr Bruś-Klepacki.

    320,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 23.02.2019

    Wegański Kurs Cukierniczy: wegańskie bezy i biszkopty

    Szczegóły
    Kuchnia wegańska, Na słodko
    Początek:
    11.00
    Czas trwania:
    ok. 4-5 godzin
    Prowadzący:
    Ewelina Gracz
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Zastanawialiście się kiedyś, jak przyrządzić bezę bez białek lub ciasto drożdżowe bez mleka? Albo sernik bez sera, a ciasto kruche bez masła? Brzmi kosmicznie, prawda? A czy cukier bądź białą mąkę można zastąpić zdrowszymi zamiennikami bez uszczerbku na smaku? Zapraszamy Was na pierwszy w Polsce Wegański kurs cukierniczy z Eweliną Gracz szefową kuchni kultowej restauracji Jesus w Poznaniu. Tematem trzeciego spotkania będą wegańskie bezy i biszkopty.

    420,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 24.02.2019

    Wegański Kurs Cukierniczy: torty

    Szczegóły
    Kuchnia wegańska, Na słodko
    Początek:
    11.00
    Czas trwania:
    ok. 4-5 godzin
    Prowadzący:
    Ewelina Gracz
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Zastanawialiście się kiedyś, jak przyrządzić bezę bez białek lub ciasto drożdżowe bez mleka? Albo sernik bez sera, a ciasto kruche bez masła? Brzmi kosmicznie, prawda? A czy cukier bądź białą mąkę można zastąpić zdrowszymi zamiennikami bez uszczerbku na smaku? Zapraszamy Was na pierwszy w Polsce Wegański kurs cukierniczy z Eweliną Gracz szefową kuchni kultowej restauracji Jesus w Poznaniu. Tematem trzeciego spotkania będą wegańskie torty.

    420,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 25.02.2019

    Hello Kimchi, warsztaty kuchni koreańskiej

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Kuchnia koreańska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Yeunsu Lee
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Kuchnia koreańska to jeden z najmodniejszych trendów kulinarnych ostatnich sezonów. Uwielbiane kimchi, bimp bap czy bulgogi szturmem wdarły się do hipsterskich miejscówek Nowego Jorku, Londynu, czy Berlina. Wyraziste, smaki, orientalne kompozycje, estetyczne doznania ale i jej zdrowotne właściwości docenione zostały także nad Wisłą. Zapraszamy na koreańskie gotowanie z Yeunsu Lee, szefową kuchni modnej restauracji Koreanka.

    295,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    26.02.2019

    Steki

    Szczegóły
    Mięso, Steki
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Sebastian Olma
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa

    Jak zrobić steka idealnego? Co oznaczają stopnie wysmażenia tj. blue, rare, medium rare, medium, medium well i well done? Co to jest sezonowanie i dlaczego się to robi? Jak wybrać odpowiedni rodzaj mięsa na steki i jak je właściwie przygotować? Przyrządzania perfekcyjnych steków w praktyce nauczy Was Sebastian Olma – utytułowany szef kuchni restauracji Belvedere, który swoje doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w londyńskich restauracjach Toma Aikensa i Gordona Ramsaya.

    370,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 26.02.2019

    Kurs kuchni tajskiej: zupy

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Maciej Bartkowiak
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    To jedna z najbardziej znanych, orientalnych kuchni świata. Pełna aromatycznych przypraw, nieoczywistych smaków i zaskakujących połączeń. Wyrazista, za sprawą świeżych produktów i oryginalnych dodatków tj. trawa cytrynowa, sos rybny, galangal czy liście kaffiru. Zapraszamy Was na Kurs kuchni tajskiej od podstaw z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem trzecich zajęć będą zupy.

    300,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 27.02.2019

    Zero Waste Cooking

    Szczegóły
    Zero Waste
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Jagna Niedzielska
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Jak gotować szybko, smacznie i zdrowo, jednocześnie nie marnując jedzenia i maksymalnie wykorzystując resztki z gotowania? Idea Zero Waste w szybkim tempie zdobywa zwolenników na całym świecie. I nie chodzi tu wyłącznie o kulinarny recykling, bo Zero Waste to przede wszystkim świadome planowanie zakupów, czytanie etykiet, dat ważności oraz odpowiednie przechowywanie produktów spożywczych. Gotowi na prawdziwą kulinarną rewolucję?

    295,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 28.02.2019

    Eat My Dumplings

    Szczegóły
    Pierogi
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Piotr Bruś-Klepacki
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Sekret rozpływających się w ustach pierogów tkwi w idealnym cieście oraz perfekcyjnie skomponowanym farszu. Do tego jeszcze precyzyjne techniki lepienia, bo niektóre z nich wyglądają jak prawdziwe, małe dzieła sztuki. Są znane niemal w każdej szerokości geograficznej. Gotowane na parze, pieczone, smażone. Zapraszamy Was na premierowe lepienie pierogów z Piotrkiem Bruś Klepackim. W programie: baozi, manty, wontony i tradycyjne polskie pierogi.

    295,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Marzec
  • 01.03.2019

    ABC Kaszy: gryczana, jaglana i pęczak

    Szczegóły
    Kasze, Kuchnia wegańska
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Ewelina Gracz
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Czy wiecie, że z kaszy jaglanej można zrobić jajecznicę albo sernik? Z gryczanej wyczarujesz zdrowy popcorn lub pełną mocy śniadaniową gryczankę.  Od kilku sezonów, po latach zapomnienia, wróciły do łask i królują nam nieprzerwanie. I dobrze, bo kasze są i zdrowe, i smaczne i dają wiele możliwości przygotowania dobrze zbilansowanych posiłków. Jeśli w Twoim menu kasza wciąż gra drugoplanową rolę, zapisz się na zajęcia z Eweliną Gracz – prawdziwą kaszową czarodziejką, która te z pozoru nudne ziarna, zamienia w prawdziwe kulinarne cuda.

    295,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 02.03.2019

    Wegański Kurs Cukierniczy: tarty

    Szczegóły
    Kuchnia wegańska, Na słodko
    Początek:
    11.00
    Czas trwania:
    ok. 4-5 godzin
    Prowadzący:
    Ewelina Gracz
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Zastanawialiście się kiedyś, jak przyrządzić bezę bez białek lub ciasto drożdżowe bez mleka? Albo sernik bez sera, a ciasto kruche bez masła? Brzmi kosmicznie, prawda? A czy cukier bądź białą mąkę można zastąpić zdrowszymi zamiennikami bez uszczerbku na smaku? Zapraszamy Was na pierwszy w Polsce Wegański kurs cukierniczy z Eweliną Gracz szefową kuchni kultowej restauracji Jesus w Poznaniu. Tematem kolejnego spotkania będą ciasta kruche.

    420,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 03.03.2019

    Wegański Kurs Cukierniczy: zdrowe słodycze

    Szczegóły
    Kuchnia wegańska, Na słodko
    Początek:
    11.00
    Czas trwania:
    ok. 4-5 godzin
    Prowadzący:
    Ewelina Gracz
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Zastanawialiście się kiedyś, jak przyrządzić bezę bez białek lub ciasto drożdżowe bez mleka? Albo sernik bez sera, a ciasto kruche bez masła? Brzmi kosmicznie, prawda? A czy cukier bądź białą mąkę można zastąpić zdrowszymi zamiennikami bez uszczerbku na smaku? Zapraszamy Was na pierwszy w Polsce Wegański kurs cukierniczy z Eweliną Gracz – szefową kuchni kultowej restauracji Jesus w Poznaniu. Tematem ostatniego spotkania będą roślinne zdrowe słodycze.

    420,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 04.03.2019

    Wołowina dla początkujących

    Szczegóły
    Mięso, Wołowina
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Maciej Bartkowiak
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Tatar, burger i stek idealny, czyli klasyka gatunku. A do tego wołowina z chili i tajską bazylią. Do tego lampka wina, dużo wiedzy i gotowania. Czy może być lepszy plan na poniedziałkowy wieczór? Zapraszamy na jedne z Waszych ulubionych zajęć z Maciejem Bartkowiakiem, szefem kuchni restauracji Shoku.

    360,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 05.03.2019

    Kurs kuchni tajskiej: przystawki

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Maciej Bartkowiak
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    To jedna z najbardziej znanych, orientalnych kuchni świata. Pełna aromatycznych przypraw, nieoczywistych smaków i zaskakujących połączeń. Wyrazista, za sprawą świeżych produktów i oryginalnych dodatków tj. trawa cytrynowa, sos rybny, galangal czy liście kaffiru. Zapraszamy Was na Kurs kuchni tajskiej od podstaw z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem czwartych zajęć będą przystawki.

    300,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 06.03.2019

    Wegański Comfort Food

    Szczegóły
    Kuchnia wegańska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 4 godziny
    Prowadzący:
    Michał Lachur
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Czy jedzenie może poprawić nastrój po ciężkim dniu? Wywołać uśmiech na twarzy lub być antidotum na codzienny stres? Michał Lachur, szef kuchni Organic Corner Bistro pokaże Wam prawdziwe oblicze wegańskiego comfort food, ze zdrowym twistem. Uważajcie, bo w programie jest i rozgrzewająca zupa i makaron i prawdziwy wegański czekoladowy tort! To jedzenie naprawdę ma energetyczną, kojącą moc!

    295,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 07.03.2019

    Sushi Time

    Szczegóły
    Ryby, Sushi
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Alicja i Alon Than
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Nic lepiej nie definiuje Japonii niż sushi. Perfekcjonizm, prostota i doskonałość. Sam proces przygotowania jest sztuką: cierpliwości, dokładności, precyzji i estetyki. Zapraszamy Was na niezwykłą lekcję przygotowania tradycyjnego sushi z Alonem Than (World Sushi Champion 2015) i Alicją Than – twórcami 6 utytułowanych, japońskich restauracji (Izumi Biały Kamień, Izumi Plac Zbawiciela, Izumi Izakaya, Izumi Street Food Sushi & Grill, Izumi Sushi Szczecin, Izumi Sushi C.H. Wroclavia).

    370,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 07.03.2019

    Indie od kuchni

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Kuchnia indyjska
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Veena Puarr
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Zapraszamy na aromatyczne, pełne smaków i przypraw indyjskie gotowanie z Veeną Puarr. Tym razem wybierzecie się w podróż do północnych Indii. W programie m. in. kultowy Butter Chicken, chlebki naan i uwielbiana na całym świecie Masala Chai Tea.

    295,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 08.03.2019

    Kwitnące warsztaty koktajlowe z Kitą Koguta

    Szczegóły
    Koktaile
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 2-3 godziny
    Prowadzący:
    Przemek Bocian
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    “This is a man’s world, this is a man’s world! But it wouldn’t be nothing, nothing without a Woman or a Girl”- ten legendarny kawałek Jamesa Browna oraz Betty Jean Newsome z 1966 roku znają niemal wszyscy. Ciężko wyobrazić sobie świat bez jego piękniejszej części. Na szczęście nie musimy, a ciesząc się tym kłaniamy się nisko w sposób, który jest wpisany w kogucie DNA, zapraszając Was na koktajlowe warsztaty z okazji Dnia Kobiet z Kitą Koguta. Motywem przewodnim zajęć z Przemkiem Bocianem będą kwiaty.

    360,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 09.03.2019

    Bezy

    Szczegóły
    Bezy, Na słodko
    Początek:
    11.00
    Czas trwania:
    ok. 4-5 godzin
    Prowadzący:
    Jarosław Konrady
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Jej Wysokość Beza. Majestatyczna, piękna, dostojna i krucha zarazem. Kapryśna i wymagająca jak na arystokratkę przystało. Błędów nie wybacza. Jej perfekcyjne przygotowanie wymaga wiedzy i doświadczenia. Jednak, gdy się już ją oswoi jest jednym z najbardziej spektakularnych i popisowych deserów. To, co robimy razem bezy?

    350,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 11.03.2019

    Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni

    Szczegóły
    Knife Skills
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Maciej Siąkowski
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Jeśli chcesz kroić i siekać jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są właśnie dla Ciebie. W programie: 7 technik krojenia warzyw, filetowanie owoców, siekanie ziół i obieranie krewetek. Podstawowych technik pracy z nożem nauczy Was Maciej Siąkowski – zdobywca gwiazdki Michelin jako Sous Chef restauracji Senses.

    320,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 12.03.2019

    Włoskie gotowanie

    Szczegóły
    Kuchnia włoska
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Bartek Kieżun
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Na kuchni włoskiej zna się jak mało kto. Potrafi godzinami opowiadać o tamtejszej sztuce, historii czy tradycjach kulinarnych oraz zarażać swoją pasją innych. Zajęcia z nim to nie tylko konkretna dawka wiedzy czy praktyczna lekcja gotowania, ale przede wszystkim spotkanie z wielobarwną i różnorodną kulturą Włoch. Zapraszamy Was na energetyczne, włoskie gotowanie z Bartkiem Kieżunem, autorem książki „Italia do zjedzenia”.

    295,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    12.03.2019

    Kurs kuchni tajskiej: ABC Woka

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Maciej Bartkowiak
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa

    To jedna z najbardziej znanych, orientalnych kuchni świata. Pełna aromatycznych przypraw, nieoczywistych smaków i zaskakujących połączeń. Wyrazista, za sprawą świeżych produktów i oryginalnych dodatków tj. trawa cytrynowa, sos rybny, galangal czy liście kaffiru. Zapraszamy Was na Kurs kuchni tajskiej od podstaw z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem piątych zajęć będą dania przygotowywane na woku.

    300,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 14.03.2019

    Jednogarnkowce

    Szczegóły
    Jednogarnkowe
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Piotr Bruś-Klepacki
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Szybkie, proste i poprawiające nastrój. Wystarczy jeden garnek, odpowiednia kompozycja smakowa i kilka kulinarnych trików. Zapraszamy Was na jednogarnkowe gotowanie z naszym specjalistą od kuchni świata – Piotrem Bruś-Klepackim. Tym razem wybierzecie się w podróż do Maroka, Włoch, Nepalu i Korei. Brzmi dobrze, prawda?

    295,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    14.03.2019

    Kuchnia żydowska

    Szczegóły
    Kuchnia żydowska
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Bartek Kieżun
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa

    To jedna z najstarszych i najbardziej tradycyjnych kuchni świata. Ze względu na swoją skomplikowaną historię i konieczność adaptowania się do nowych warunków, często nazywana kuchnią drogi. Pachnąca imbirem, goździkami, cynamonem, wanilią, gałką muszkatołową i świeżymi ziołami. Słynąca z sycących zup, perfekcyjnych ryb, dużej ilości warzyw i roślin strączkowych oraz bardzo słodkich deserów. Pełna rytuałów i zasad związanych zarówno ze sposobem przygotowania potraw jak i samą formą ich konsumpcji. Zapraszamy Was na warsztaty kuchni żydowskiej, na których przygotujecie prawdziwą szabatową kolację. Zajęcia poprowadzi Bartek Kieżun, antropolog, który eksploruje kuchnie Żydów Basenu Śródziemnomorskiego oraz krakowskiego Kazimierza.

    295,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 15.03.2019

    Ryby i owoce morza: makrela, tuńczyk, krewetki, sercówki

    Szczegóły
    Owoce morza, Ryby
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Marek Kropielnicki
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Na marcowych zajęciach z ryb i owoców morza królować będą makrela, tuńczyk, krewetki i sercówki. W tym sezonie stawiamy na mniej oczywiste połączenia smakowe, przywołując smaki Azji czy Bliskiego Wschodu. Prowadzący zajęcia Marek Kropielnicki (znany m. in. jako Sous Chef restauracji Senses/1 gwiazdka Michelin) nauczy Was perfekcyjnie filetować, czyścić, obierać czy porcjować ryby i owoce morza.

    320,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 16.03.2019

    ABC Cukiernictwa: bezy

    Szczegóły
    Bezy, Na słodko
    Początek:
    11.00
    Czas trwania:
    ok. 4-5 godzin
    Prowadzący:
    Jarosław Konrady
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Perfekcyjne bezy, rozpływające się w ustach croissanty, nieopadające serniki, zawsze wyrośnięte, puszyste ciasto drożdżowe czy zjawiskowe torty! Brzmi nieźle, prawda? Na naszym autorskim kursie cukierniczym, pod okiem Jarka Konrady – cukiernika z 40. letnim doświadczeniem, opanujecie misterną sztukę cukierniczą do perfekcji. W programie: 42 godziny gotowania, 29 ciast i deserów oraz 13 różnego rodzaju kremów. Tematem pierwszego spotkania będą bezy.

    400,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 17.03.2019

    ABC Cukiernictwa: ciasto kruche: tarty i tartaletki

    Szczegóły
    Na słodko
    Początek:
    11.00
    Czas trwania:
    ok. 4-5 godzin
    Prowadzący:
    Jarosław Konrady
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Perfekcyjne bezy, rozpływające się w ustach croissanty, nieopadające serniki, zawsze wyrośnięte, puszyste ciasto drożdżowe czy zjawiskowe torty! Brzmi nieźle, prawda? Na naszym autorskim kursie cukierniczym, pod okiem Jarka Konrady – cukiernika z 40. letnim doświadczeniem, opanujecie misterną sztukę cukierniczą do perfekcji. W programie: 42 godziny gotowania, 29 ciast i deserów oraz 13 różnego rodzaju kremów. Tematem drugiego spotkania będzie ciasto kruche.

    400,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 18.03.2019

    Steki

    Szczegóły
    Mięso, Steki
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Sebastian Olma
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Jak zrobić steka idealnego? Co oznaczają stopnie wysmażenia tj. blue, rare, medium rare, medium, medium well i well done? Co to jest sezonowanie i dlaczego się to robi? Jak wybrać odpowiedni rodzaj mięsa na steki i jak je właściwie przygotować? Przyrządzania perfekcyjnych steków w praktyce nauczy Was Sebastian Olma – utytułowany szef kuchni restauracji Belvedere, który swoje doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w londyńskich restauracjach Toma Aikensa i Gordona Ramsaya.

    370,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 19.03.2019

    Wietnam od kuchni

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Kuchnia wietnamska
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Linh Nguyen
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Zapraszamy na kolejne warsztaty poświęcone kuchni wietnamskiej, które prowadzi Linh Nguyen pomysłodawczyni i twórczyni restauracji Vietnamka, Koreanka i Sajgonka. Będzie orientalnie, smacznie i oryginalnie.

    295,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 19.03.2019

    Kurs kuchni tajskiej: sałatki i zimne sosy

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Maciej Bartkowiak
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    To jedna z najbardziej znanych, orientalnych kuchni świata. Pełna aromatycznych przypraw, nieoczywistych smaków i zaskakujących połączeń. Wyrazista, za sprawą świeżych produktów i oryginalnych dodatków tj. trawa cytrynowa, sos rybny, galangal czy liście kaffiru. Zapraszamy Was na Kurs Kuchni Tajskiej od podstaw z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem pierwszych zajęć będą sałatki oraz zimne sosy.

    300,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 20.03.2019

    Akcja fermentacja, czyli kiszonki dla początkujących

    Szczegóły
    Kiszonki
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 4 godziny
    Prowadzący:
    Michał Kępiński
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Modne kimchi, mniej znane kiszone buraki, czy cytryny? Zapraszamy Was do niezwykłego świata kiszonek. Przewodnikiem po różnego rodzaju procesach fermentacji będzie Michał Kępiński, doświadczony kucharz, który odbywał staże m.in. w KOKS (1 gwiazdka Michelin) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin).

    295,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 22.03.2019

    ABC krewetek

    Szczegóły
    Krewetki, Owoce morza
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Piotr Bruś-Klepacki
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Azjatyckie bułeczki bao buns, meksykańskie taco, tradycyjny włoski makaron oraz śródziemnomorskie krewetki z patelni w białym winie. Oto nowy, zimowy program jednych z Waszych ulubionych zajęć. Piotr Bruś-Klepacki zaprasza na pełną smaków i aromatów kulinarną podróż dookoła świata z krewetkami w roli głównej.

    320,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 23.03.2019

    ABC Cukiernictwa: serniki

    Szczegóły
    Na słodko
    Początek:
    11.00
    Czas trwania:
    ok. 4-5 godzin
    Prowadzący:
    Jarosław Konrady
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Perfekcyjne bezy, rozpływające się w ustach croissanty, nieopadające serniki, zawsze wyrośnięte, puszyste ciasto drożdżowe czy zjawiskowe torty! Brzmi nieźle, prawda? Na naszym autorskim kursie cukierniczym, pod okiem Jarka Konrady – cukiernika z 40. letnim doświadczeniem, opanujecie misterną sztukę cukierniczą do perfekcji. W programie: 42 godziny gotowania, 29 ciast i deserów oraz 13 różnego rodzaju kremów. Tematem trzeciego spotkania będą serniki.

    400,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 24.03.2019

    ABC Cukiernictwa: ptysie i eklery

    Szczegóły
    Na słodko
    Początek:
    11.00
    Czas trwania:
    ok. 4-5 godzin
    Prowadzący:
    Jarosław Konrady
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Perfekcyjne bezy, rozpływające się w ustach croissanty, nieopadające serniki, zawsze wyrośnięte, puszyste ciasto drożdżowe czy zjawiskowe torty! Brzmi nieźle, prawda? Na naszym autorskim kursie cukierniczym, pod okiem Jarka Konrady – cukiernika z 40. letnim doświadczeniem, opanujecie misterną sztukę cukierniczą do perfekcji. W programie: 42 godziny gotowania, 29 ciast i deserów oraz 13 różnego rodzaju kremów. Tematem czwartego spotkania będzie ciasto parzone.

    400,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 25.03.2019

    Jagnięcina dla początkujących

    Szczegóły
    Jagnięcina, Mięso
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Maciej Bartkowiak
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Jagnięcina uznawana jest za jedno z najszlachetniejszych gatunków mięs. Doceniana przez smakoszy, lubiana przez szefów kuchni. Swoją popularność zawdzięcza przede wszystkim kuchni bliskowschodniej oraz śródziemnomorskiej. W Polsce wciąż uchodzi za produkt luksusowy, nie zawsze łatwo dostępny. Zapraszamy Was na warsztaty, na których nauczycie się kroić, doprawiać, marynować i przygotowywać modne i smaczne dania z jagnięciny.

    370,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 25.03.2019

    Kurs kuchni tajskiej: desery

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajska, Na słodko
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Maciej Bartkowiak
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    To jedna z najbardziej znanych, orientalnych kuchni świata. Pełna aromatycznych przypraw, nieoczywistych smaków i zaskakujących połączeń. Wyrazista, za sprawą świeżych produktów i oryginalnych dodatków tj. trawa cytrynowa, sos rybny, galangal czy liście kaffiru. Zapraszamy Was na Kurs kuchni tajskiej od podstaw z Maciejem Bartkowiakiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Tematem ostatnich zajęć będą desery.

    300,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    26.03.2019

    Tajlandia od kuchni

    Szczegóły
    Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajska
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Thanawat Na Nagara
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa

    Tego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Thanawat Na Nagara – charyzmatyczny szef kuchni restauracji Basil & Lime, uhonorowanej certyfikatem Thai Select przyznawanym przez rząd Tajlandii.

    295,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 26.03.2019

    Francja Elegancja

    Szczegóły
    Kuchnia francuska
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Agata Wojda
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Miała zostać muzykiem, ale na szczęście porzuciła te plany i postawiła na swoją drugą pasję – gotowanie. 4. krotnie wyróżniona Bib Gorumand w przewodniku Michelin. Uznana za najlepszą szefową kuchni w Polsce przez Gault & Millau (2016 r.). Obecnie Executive Chef Hotelu Bellotto w Warszawie. Charyzmatyczna i wyjątkowa. Jej kuchnię charakteryzuje ogromna wiedza, doświadczenie, sezonowość i szacunek do produktów. Specjalnie dla Was odkryje tajemnice najbardziej utytułowanej kuchni świata. Zapraszamy Was na francuskie gotowanie z Agatą Wojdą.

    320,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 28.03.2019

    Street Food

    Szczegóły
    Street Food
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Piotr Bruś-Klepacki
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Uliczne jedzenie z sukcesem podbiło serca gourmandzistów na całym świecie. Delektują się nim nie tylko podróżnicy czy szukający oryginalnych doznań hipsterzy, ale coraz częściej street foodowe dania doceniają utytułowani szefowie kuchni. I nic dziwnego, bo ich siłą są oryginalne kompozycje smakowe i prawdziwe, lokalne produkty. Gotowi na kulinarną podróż po najbardziej modnych, street foodowych kierunkach świata? Tym razem wybierzemy się do Korei, Tajlandii, Izraela oraz Indii.

    295,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 29.03.2019

    Surf and Turf

    Szczegóły
    Surf and Turf
    Początek:
    18:30
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Michał Kępiński
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Czym w praktyce jest Surf and Turf? Jaka jest historia i tradycja tej modnej kategorii kulinarnej? Zasad łączenia owoców morza z owocami lądu nauczy Was Michał Kępiński, doświadczony szef kuchni, który odbywał staże m.in. w Koks (1 gwiazdka Michelin, Wyspy Owcze) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo). W programie m. in. medaliony z homara z wątróbką cielęcą, sosem vierge i oliwkami kalamata oraz tatar wołowy z glonami wakame i ostrygą.

    320,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 30.03.2019

    ABC Cukiernictwa: torty

    Szczegóły
    Na słodko, Torty
    Początek:
    11.00
    Czas trwania:
    ok. 4-5 godzin
    Prowadzący:
    Jarosław Konrady
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Perfekcyjne bezy, rozpływające się w ustach croissanty, nieopadające serniki, zawsze wyrośnięte, puszyste ciasto drożdżowe czy zjawiskowe torty! Brzmi nieźle, prawda? Na naszym autorskim kursie cukierniczym, pod okiem Jarka Konrady – cukiernika z 40. letnim doświadczeniem, opanujecie misterną sztukę cukierniczą do perfekcji. W programie: 42 godziny gotowania, 29 ciast i deserów oraz 13 różnego rodzaju kremów. Tematem kolejnego spotkania będzie czekolada.

    400,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 31.03.2019

    ABC Cukiernictwa: ciasto drożdżowe i półfrancuskie

    Szczegóły
    Na słodko
    Początek:
    11.00
    Czas trwania:
    ok. 4-5 godzin
    Prowadzący:
    Jarosław Konrady
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Perfekcyjne bezy, rozpływające się w ustach croissanty, nieopadające serniki, zawsze wyrośnięte, puszyste ciasto drożdżowe czy zjawiskowe torty! Brzmi nieźle, prawda? Na naszym autorskim kursie cukierniczym, pod okiem Jarka Konrady – cukiernika z 40. letnim doświadczeniem, opanujecie misterną sztukę cukierniczą do perfekcji. W programie: 42 godziny gotowania, 29 ciast i deserów oraz 13 różnego rodzaju kremów. Tematem szóstych zajęć będzie ciasto drożdżowe i półfrancuskie.

    400,00 zł
    Zobacz warsztat
  • Kwiecień
  • 06.04.2019

    ABC Cukiernictwa: ciasto francuskie

    Szczegóły
    Na słodko
    Początek:
    11.00
    Czas trwania:
    ok. 4-5 godzin
    Prowadzący:
    Jarosław Konrady
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Perfekcyjne bezy, rozpływające się w ustach croissanty, nieopadające serniki, zawsze wyrośnięte, puszyste ciasto drożdżowe czy zjawiskowe torty! Brzmi nieźle, prawda? Na naszym autorskim kursie cukierniczym, pod okiem Jarka Konrady – cukiernika z 40. letnim doświadczeniem, opanujecie misterną sztukę cukierniczą do perfekcji. W programie: 42 godziny gotowania, 29 ciast i deserów oraz 13 różnego rodzaju kremów. Tematem siódmych zajęć będzie ciasto francuskie.

    400,00 zł
    Zobacz warsztat
  • 07.04.2019

    ABC Cukiernictwa: czekolada

    Szczegóły
    Czekolada, Na słodko
    Początek:
    11.00
    Czas trwania:
    ok. 4-5 godzin
    Prowadzący:
    Jarosław Konrady
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa

    Perfekcyjne bezy, rozpływające się w ustach croissanty, nieopadające serniki, zawsze wyrośnięte, puszyste ciasto drożdżowe czy zjawiskowe torty! Brzmi nieźle, prawda? Na naszym autorskim kursie cukierniczym, pod okiem Jarka Konrady – cukiernika z 40. letnim doświadczeniem, opanujecie misterną sztukę cukierniczą do perfekcji. W programie: 42 godziny gotowania, 29 ciast i deserów oraz 13 różnego rodzaju kremów. Tematem kolejnego spotkania będzie czekolada.

    400,00 zł
    Zobacz warsztat
CookUp

Dane kontaktowe

studio@cookup.pl
692 493 678

Nasi partnerzy

Info

  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Polityka zwrotów
  • Warsztaty kulinarne dla firm
  • Jak dojechać
  • O nas
© 2012-2019 | CookUp
Realizacja: GeekRoom.pl
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookie w Twojej przeglądarce. ZgodaPolityka prywatności