-
09.10.2024
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości. Dietetycy cenią za wartości odżywcze – wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego tatara, wyrazistego steka, orientalnych sałatek czy szybkich stir-fry. Zapraszamy Was na konkretne gotowanie z wołowiną w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
379,00 złZobacz warsztat -
10.10.2024
ABC Woka
SzczegółyABC Woka, Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd tysięcy lat jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Gotują na nim słynący z doskonałej kuchni Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Wymaga precyzji i doświadczenia, bo gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko. Dzięki czemu produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na widowiskowe warsztaty kulinarne z Maciejem Bartkowiakiem, szefen kuchni restauracji SHOKU, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa15.10.2024
Kuchnia Bliskiego Wschodu
SzczegółyKuchnia bliskowschodniaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaTo zdecydowanie jeden z naszych ulubionych kierunków kulinarnych. Światową sławę zawdzięcza książce Jerozolima Yotama Ottolenghiego i Samiego Tamimi. Ta kulinarna Biblia stała się przewodnikiem po skomplikowanym świecie kuchni bliskowschodniej. Nieoczywista, kolorowa, pachnąca kuminem, kardamonem, zaatarem i miętą. Z kilku zaledwie warzyw, owoców, świeżych ziół i przypraw potrafi wyczarować niezapomniane smaki. Zapraszamy Was na bliskowschodnie gotowanie z Waszą ulubioną Prowadzącą Patrycją Wąsiakowską.
349,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa17.10.2024
Tajlandia od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaTego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, warzywa, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najoryginalniejszych i najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Maciej Bartkowiak – charyzmatyczny szef kuchni, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
18.10.2024
Sushi Time
SzczegółyRyby, SushiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr KucZapisy:OtwarteWarszawa HożaNic lepiej nie definiuje Japonii niż sushi. Perfekcjonizm, prostota i doskonałość w jednym. Sam proces przygotowania jest sztuką: cierpliwości, dokładności, precyzji i estetyki. Przewodnikiem po świecie tradycyjnego sushi będzie Piotr Kuc zwycięzca Poland Sushi Cup 2024, Sushi Master i Szef Kuchni restauracji Izumi Sushi Biały Kamień.
379,00 złZobacz warsztat -
20.10.2024
Skandynawskie wypieki
SzczegółyWarsztaty cukiernicze, WypiekiPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 5 godzinProwadzący:Marcin ZawadzkiZapisy:OtwarteWarszawa HożaNic lepiej nie definiuje skandynawskiej filozofii szczęścia #hygge niż tamtejsze wypieki. Potrafiące rozgonić najgroźniejsze chmury i rozświetlić najciemniejsze dni. Cudownie kojące, pachnące masłem, cynamonem, wanilią i kardamonem. Zachęcające do zatrzymania się i celebrowania codzienności. Bez pośpiechu, w skupieniu i z uważnością. Zapraszamy Was na skandynawskie warsztaty cukiernicze z Marcinem Zawadzkim z Kukułki.
549,00 złZobacz warsztat -
22.10.2024
Wietnam od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia wietnamskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaŁączy w sobie na pozór odmienne smaki – słodki z kwaśnym, czy świeży z fermentowanym. Pełna świeżych ziół, aromatycznych przypraw i orientalnych dodatków. Kochająca kolendrę, limonkę i sos rybny. Słynąca z orzeźwiających, lekkich streetfoodowych przekąsek, ale i długo gotowanych, esencjonalnych zup. Zapraszamy Was na niezwykły wieczór z kuchnią wietnamską. W programie m. in. kultowa zupa pho, bun bu nam bo czy spring rollsy z krewetkami.
349,00 złZobacz warsztat -
23.10.2024
Indie od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia indyjskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJedna z najstarszych, a zarazem najbardziej ciekawych kuchni świata. Nierozerwalnie związana z kulturą i religią Półwyspu Indyjskiego. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza Brytyjczykom, którzy pachnące kardamonem, kuminem i szafranem dania wprowadzili na salony. Barwna, egzotyczna, z mnóstwem przypraw i ziół. Czerpiąca z bogactwa lokalnych i sezonowych produktów. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią indyjską. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, pochodzący z Wielkiej Brytanii kucharz, który w przeszłości pracował m. in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
349,00 złZobacz warsztat -
25.10.2024
Paella Party
SzczegółyKuchnia hiszpańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaPaella to nie tylko najbardziej znany hiszpański comfort food. To przede wszystkim ujmująca historia o wspólnym gotowaniu, jedzeniu i dzieleniu się dobrem. Jest w niej i miłość do wysokiej jakości produktów i południowa radość z prostego gotowania. Kojąca, sycąca, karmiąca wszystkie zmysły. Zapraszamy Was na premierowe, energetyczne Paella Party z Maciejem Bartkowiakiem.
349,00 złZobacz warsztat -
25.10.2024
Warsztaty sommelierskie - wina polskie
SzczegółyWarsztaty sommelierskiePoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Łukasz BesterZapisy:OtwarteWarszawa HożaSpotkanie z nim to potężna dawka wiedzy, pasji i niezapomniane doświadczenie. O winie wie absolutnie wszystko. Do tego niepowtarzalna klasa, styl i ogromna pasja. Zapraszamy Was na warsztaty sommelierskie z Łukaszem Besterem – jednym z najbardziej utytułowanych sommelierów w Polsce. Tym razem tematem spotkania będą polskie wina.
359,00 złZobacz warsztat -
27.10.2024
Mistrzowskie rogale marcińskie
SzczegółyWarsztaty cukierniczePoczątek:11.00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Jarosław KonradyZapisy:OtwarteWarszawa HożaZ lokalnego wypieku stały się ogólnopolskim sezonowym #musthave każdej szanującej się cukierni. Zwłaszcza w listopadzie, kiedy to cukiernicy w całej Polsce prześcigają się w interpretacji tradycyjnej, wielkopolskiej receptury. Z różnym skutkiem. My stawiamy na tradycję. Oryginalny przepis, klasyczne ciasto półfrancuskie i czterokrotnie mielony, polski mak. Do tego pasja i 50.letnie doświadczenie naszego poznańskiego cukiernika Jarka Konrady, którego wypieki rok w rok wygrywają konkursy na najlepsze rogale marcińskie.
490,00 złZobacz warsztat -
28.10.2024
Francuskie Bistro
SzczegółyKuchnia francuskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3 godzinyProwadzący:Luc MagnonZapisy:OtwarteWarszawa HożaNic bardziej nie definiuje francuskiej sztuki kulinarnej niż paryskie bistro. Niewielkie lokale z niezobowiązującą, sąsiedzką atmosferą. Malutkie stoliki z widokiem na miasto. Krótka, sezonowa karta i doskonałe dania będące kwintesencją kuchni francuskiej. Zapraszamy Was na francuskie gotowanie z Lukiem Magnon. Pochodzącym z Paryża, właścicielem Żambon Fromaż, znanym z kultowych bistro Krem i Mônsieur Léon.
349,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa29.10.2024
Ramen Cooking Class
SzczegółyIn English, Kuchnia azjatycka, RamenPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:dr Kohei YagiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaIt’s one of the most cozy and fancy soups in the world. Also one of the most hipster comfort food on both sides of the globe. It feeds you, warms you up and will make you smile for sure. We invite you for Ramen Cooking Class with Kohei Yagi, one of the most experienced and titled Ramen Expert known for his collaboration with Vegan Ramen Shop, Uki Uki and Uki Uki Green.
429,00 złZobacz warsztat -
30.10.2024
ABC owoców morza - krewetki, ośmiornica, kałamarnica
SzczegółyOwoce morza, KrewetkiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaIch obecność w kuchni wynosi potrawy na zupełnie inny poziom. Ze zwykłego makaronu, sałatki, zupy czy nawet kanapki czynią iście królewskie dania. I naprawdę niewiele potrzeba, by wydobyć z nich szlachetny, zapadający w pamięć smak. Odpowiednio dobrane zioła, przyprawy, oliwa, masło, podkreślający smak sos, warzywa czy owoce. Ale jak wiadomo, gdy o prostotę idzie, diabeł tkwi w szczegółach. W odpowiednim przygotowaniu, czyszczeniu, obraniu i perfekcyjnym doborze dodatków. Zapraszamy Was do niezwykłego świata owoców morza. W roli głównej: krewetki, ośmiornica i kałamarnica. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, perfekcyjny szef kuchni, w przeszłości Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
379,00 złZobacz warsztat - listopad
-
07.11.2024
ABC Woka
SzczegółyABC Woka, Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd tysięcy lat jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Gotują na nim słynący z doskonałej kuchni Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Wymaga precyzji i doświadczenia, bo gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko. Dzięki czemu produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na widowiskowe warsztaty kulinarne z Maciejem Bartkowiakiem, szefen kuchni restauracji SHOKU, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
13.11.2024
Pasta Party, czyli makaron dla początkujących
SzczegółyKuchnia włoskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaJaka jest różnica między pasta secca, a pasta fresca? Czym różni się makaron przygotowany na bazie semoli od tego z tradycyjnej fariny? Jak zagniatać, suszyć i gotować, by smakował tak jak w dobrej, włoskiej restauracji? Po tych zajęciach świat makaronu nie będzie skrywał przed Wami żadnych tajemnic.
349,00 złZobacz warsztat -
14.11.2024
Tajlandia od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaTego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, warzywa, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najoryginalniejszych i najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Maciej Bartkowiak – charyzmatyczny szef kuchni, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
349,00 złZobacz warsztat -
15.11.2024
Vegan Ramen Cooking Class
SzczegółyIn English, Kuchnia azjatycka, RamenPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3 godzinyProwadzący:dr Kohei YagiZapisy:OtwarteWarszawa HożaIt’s one of the most cozy and fancy soups in the world. Also one of the most hipster comfort food on both sides of the globe. It feeds you, warms you up and will make you smile for sure. We invite you for Ramen Cooking Class with Kohei Yagi, one of the most experienced and titled Ramen Expert known for his collaboration with Vegan Ramen Shop, Uki Uki and Uki Uki Green. This time Kohei Yagi will teach You how to prepare vegan style ramen.
429,00 złZobacz warsztat -
18.11.2024
Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni
SzczegółyKnife SkillsPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeśli chcesz kroić i siekać jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są dla Ciebie. W programie: 7 technik krojenia warzyw, filetowanie owoców, siekanie ziół, obieranie, czyszczenie i filetowanie krewetek. Nie zabraknie też kulinarnych trików i patentów, dzięki którym usprawnisz gotowanie w domowym zaciszu. Podstawowych technik pracy z nożem nauczy Was Michał Kępiński, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. In. w restauracjach KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) i Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).
349,00 złZobacz warsztat -
20.11.2024
Ale Meksyk! Taco Party
SzczegółyKuchnia meksykańska, MięsoPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Isabel BalderasZapisy:OtwarteWarszawa HożaKwintesencja meksykańskiego street foodu. Jedno z najpopularniejszych dań tamtejszej kuchni, które doczekało się 2.sezonowego serialu na Netflixie. Na pozór zwykła tortilla po brzegi wypełniona dobrem: wyrazistymi salsami, guacamole, warzywami, mięsem, rybami czy owocami morza, która w cudowny sposób przenosi nad ognistą Zatokę Meksykańską. Zapraszamy Was na Taco Party z Isabel Balderas, rodowitą Meksykanką, szefową kuchni Santa Catrina.
349,00 złZobacz warsztat -
21.11.2024
Asian Super Bowls
SzczegółyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaBędące niezwykłym połączeniem tego, co pyszne z tym, co piękne. Kolorowe, kojące miski mocy wypełnione ziarnami, warzywami, świeżymi ziołami, orzechami, przyprawami, orientalnymi posypkami oraz autorskimi, azjatyckimi sosami i dressingami Maćka Bartkowiaka. Zapraszamy Was na zajęcia z przygotowywania obłędnych, azjatyckich super bowls. W programie: bibimbapap z wołowiną bulgogi, poke bowl z ceviche z łososia oraz indonezyjski gado gada bowl z tempehem.
349,00 złZobacz warsztat -
22.11.2024
Ryby są super
SzczegółyRybyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeśli uwielbiasz ryby i chciałbyś podszkolić swoje praktyczne i kulinarne umiejętności, by móc z nich codziennie wyczarowywać niezapomniane dania to te zajęcia są dla Ciebie. Dużo wiedzy, praktyki oraz kompozycje smakowe, dzięki którym Twoje codziennie gotowanie wejdzie na zupełnie inny poziom. Nie zabraknie też patentów i trików w duchu idei Zero Waste, które usprawnią Twoje działania w domowej kuchni. W programie m. in. rybny ramen, tajskie rybne curry z bananem, kaffirem i masłem orzechowym oraz kultowe fish and chips. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, w przeszłości Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
379,00 złZobacz warsztat -
25.11.2024
Italiano Vero, czyli prawidzwe włoskie gotowanie
SzczegółyKuchnia włoskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Alfredo Boscolo i Leonardo MasiZapisy:OtwarteWarszawa HożaParafrazując klasyka takich trzech, jak ich dwóch to nie ma ani jednego, czyli szaleni Włosi z Kuchni Dantego. Wenecjanin i Florentyńczyk, kultowe przepisy oraz obłędnie pyszne dania, które przeniosą Was do słonecznej Italii. Wszystko okraszone dawką humoru w iście monty pythonowskim stylu. Zapraszamy Was na absolutnie niepowtarzalne włoskie gotowanie z Leonardem Masim i Alfredo Boscolo, autorami najlepszego podręcznika o kuchni włoskiej „Kuchnia Dantego”.
349,00 złZobacz warsztat -
27.11.2024
Hello Kimchi, warsztaty kuchni koreańskiej
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia koreańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd kilku sezonów jeden z najmodniejszych kierunków kulinarnych świata. Uwielbiana zarówno za swoje intensywne smaki, jak i prozdrowotne właściwości. Pachnąca imbirem, sosem sojowym, pastą gochujang i płatkami gochukaru, którym zawdzięcza swoją wyrazistość. Celebrująca jedzenie na poziomie wszystkich zmysłów. Szturmem zawładnęła serca mieszkańców największych metropolii na świecie. Zapraszamy Was na orientalne, koreańskie gotowanie z Piotrkiem Bruś Klepackim, kucharzem, podróżnikiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.
349,00 złZobacz warsztat -
28.11.2024
ABC owoców morza - krewetki, mule, kalmary, małże, ośmiornica
SzczegółyOwoce morza, KrewetkiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaIch obecność w kuchni wynosi potrawy na zupełnie inny poziom. Ze zwykłego makaronu, sałatki, zupy czy nawet swojskiej kanapki czynią iście królewskie dania. I naprawdę niewiele potrzeba, by wydobyć z nich szlachetny, zapadający w pamięć smak. Odpowiednio dobrane zioła, przyprawy czy oliwa – czasem jakiś sos, warzywa i owoce. Jak wiadomo, gdy o prostotę idzie, diabeł tkwi w szczegółach. W odpowiednim przygotowaniu, czyszczeniu, obraniu i perfekcyjnym doborze dodatków. Zapraszamy Was do niezwykłego świata owoców morza. W roli głównej: krewetki, mule, kalmary, małże i ośmiornica.
379,00 złZobacz warsztat -
28.11.2024
Sushi Time
SzczegółyRyby, SushiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr KucZapisy:OtwarteWarszawa HożaNic lepiej nie definiuje Japonii niż sushi. Perfekcjonizm, prostota i doskonałość w jednym. Sam proces przygotowania jest sztuką: cierpliwości, dokładności, precyzji i estetyki. Przewodnikiem po świecie tradycyjnego sushi będzie Piotr Kuc zwycięzca Poland Sushi Cup 2024, Sushi Master i Szef Kuchni restauracji Izumi Sushi Biały Kamień.
379,00 złZobacz warsztat -
29.11.2024
Indie od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia indyjskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJedna z najstarszych, a zarazem najbardziej ciekawych kuchni świata. Nierozerwalnie związana z kulturą i religią Półwyspu Indyjskiego. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza Brytyjczykom, którzy pachnące kardamonem, kuminem i szafranem dania wprowadzili na salony. Barwna, egzotyczna, z mnóstwem przypraw i ziół. Czerpiąca z bogactwa lokalnych i sezonowych produktów. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią indyjską. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, pochodzący z Wielkiej Brytanii kucharz, który w przeszłości pracował m. in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
349,00 złZobacz warsztat -
30.11.2024
Eat My Dumplings
SzczegółyPierogiPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaNie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż perfekcyjnie ulepione pierogi. Nie ważne czy będą to tradycyjne wigilijne uszka, włoskie ravioli czy chińskie dim sum. Na parze, z wody czy z głębokiego tłuszczu. Wszystkie wymagają precyzji, wyczucia i bardzo dobrej organizacji. Sam proces przygotowania jest tak uziemiający, że można go potraktować jak najlepszą kulinarną medytację. Zapraszamy Was na wspólne lepienie pierogów z Piotrkiem Bruś Klepackim. W programie: pierogi z pieczoną dynią i wędzonym twarogiem, pierożki gyoza z ponzu, wontony z krewetkami oraz pielmieni z wołowiną.
349,00 złZobacz warsztat - grudzień
-
03.12.2024
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości. Dietetycy cenią za wartości odżywcze – wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego tatara, wyrazistego steka, orientalnych sałatek czy szybkich stir-fry. Zapraszamy Was na konkretne gotowanie z wołowiną w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
379,00 złZobacz warsztat -
04.12.2024
Śledziowe Love
SzczegółyRybyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaUwielbiany i bardzo doceniany w skandynawskiej kulturze kulinarnej. W pozostałych częściach świata, wciąż niestety gra drugoplanowe role. Częściej spotkać go bowiem możemy w przystawkach czy sałatkach niż jako główny punkt programu. A szkoda, bo śledź twarzy ma wiele i lubi prezentować się w nieoczywistych, wyrazistych kompozycjach. Zapraszamy Was na zajęcia, na których postaramy się odczarować jedną z najciekawszych bałtyckich ryb.
349,00 złZobacz warsztat -
05.12.2024
Comfort Food
SzczegółyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaO comfort foodowym gotowaniu wie chyba wszystko. Z kilku jakościowych produktów potrafi stworzyć szybkie, sezonowe, kojące dania, które rozgonią najczarniejsze chmury. Na codzień odczarowuje dobrze znane receptury, nadając domowemu gotowaniu zupełnie nowy wymiar. Zapraszamy Was na sezonowy comfort food z Piotrkiem Bruś-Klepackim. W programie m. in. domowy kebab i instagramowe smażone serniki z kwaśną śmietaną i sosem wiśniowym.
349,00 złZobacz warsztat