-
Warsztaty wyprzedaneZapisy zamknięte18.05.2022
Akcja fermentacja, czyli kiszonki dla początkujących
SzczegółyKiszonkiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:ZamknięteWarszawa HożaKto lubi kiszonki ręka w górę? I nic dziwnego, bo moda na fermentację opanowała cały świat. Kombucha, kimchi, kiszone cytryny, rzodkiewki czy w końcu nasze rodzime ogórki i kapusta to smaki, które pojawiają się zarówno w street foodowych kompozycjach jak i w daniach gwiazdkowych restauracji. Doceniają je zarówno podążający za kulinarnymi nowinkami influencerzy, jak i miłośnicy zdrowego odżywiania. Bo kiszonki nie dość, że są smaczne to są też naturalnym probiotykiem: oczyszczają organizm, wzmacniają układ odpornościowy i pomagają w procesach przemiany materii. Zapraszamy Was do niezwykłego świata kiszonek. Przewodnikiem po różnego rodzaju procesach fermentacji będzie nasz kiszonkowy guru Michał Kępiński, doświadczony kucharz, który gotował m.in. w KOKS (2 gwiazdki Michelin) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin).
329,00 złZobacz warsztat -
21.05.2022
Kaszowe Love: od świtu do zmierzchu
SzczegółyKasze, Kuchnia wegetariańskaPoczątek:11.00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Dorota MrówkaZapisy:OtwarteWarszawa HożaCzasy zapomnienia mają już dawno za sobą. Z drugoplanowej roli wyrosły na prawdziwe gwiazdy, zwłaszcza zdrowej, zrównoważonej kuchni. Ich możliwości nie mają końca. A połączenia kulinarne nie znają granic. Od kilku sezonów królują nam nieprzerwanie. I dobrze, bo kasze są nie tylko zdrowe i smaczne, ale mają też nieskończone możliwości przygotowania dobrze zbilansowanych posiłków. Od kojących duszę jednogarnkowców, zup poprzez zachwycające ciasta, zdrowe słodycze, naleśniki, gofry, na burgerach, sałatkach i pierogach kończąc. Zapraszamy Was na kolejne zajęcia z Dorotą Mrówką, w przeszłości szefową kuchni kultowego Think Love Juice – kaszową czarodziejką, która te małe niepozorne ziarna zamienia w prawdziwe kulinarne arcydzieła.
329,00 złZobacz warsztat -
22.05.2022
Bread Time: chleb żytni z pełnego ziarna na zakwasie
SzczegółyChlebPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Monika DąbrowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaKto przynajmniej raz spróbował, ten wie, że nie ma nic bardziej magicznego niż pieczenie chleba. A sam proces przygotowania działa jak najlepsza terapia kojąca duszę: mieszanie, dokarmianie zakwasu, wybieranie dodatków. Wreszcie pieczenie, wyjmowanie z pieca i najtrudniejszy moment… czekanie aż wystygnie. Zapraszamy Was na magiczne warsztaty piekarnicze z Moniką Dąbrowską – utalentowaną, bezkompromisową piekarką z Chleb i Monka, zwyciężczynią Hell’s Kitchen, która doświadczenie kulinarne zdobywała m. in. w Atelier Amaro. Tym razem w roli głównej chleb żytni z pełnego ziarna na zakwasie.
349,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa23.05.2022
ABC Woka
SzczegółyABC Woka, Kuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaOd tysięcy lat jest nieodłącznym elementem tradycji kulinarnej Azji. Gotują na nim słynący z doskonałej kuchni Tajowie, Wietnamczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Japończycy. Wymaga precyzji i doświadczenia, bo gotuje się na nim nie tylko spektakularnie, ale i szybko. Dzięki czemu produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Zapraszamy Was na widowiskowe warsztaty kulinarne z wokiem w roli głównej. Podstawowych technik pracy z wokiem nauczy Was Maciej Bartkowiak, szef kuchni restauracji SHOKU, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
329,00 złZobacz warsztat -
24.05.2022
Podróże małe i duże: Azja
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajska, Kuchnia wietnamskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaTo jedna z najstarszych i najbardziej tradycyjnych kuchni świata. Bazuje przede wszystkim na: przekazywanych z pokolenia na pokolenie recepturach, lokalnych, świeżych produktach, orientalnych przyprawach i krótkiej obróbce termicznej. Doceniana nie tylko za różnorodność i bogactwo smaków, ale i za swoje właściwości zdrowotne. Zapraszamy Was do niezwykłego świata kuchni azjatyckiej. Przewodnikiem po tradycjach kulinarnych Malezji, Wietnamu, Tajandii i Chin będzie Piotr Bruś-Klepacki, kucharz, podróżnik, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.
329,00 złZobacz warsztat -
25.05.2022
Ale Meksyk! Taco Party
SzczegółyKuchnia meksykańska, MięsoPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Isabel BalderasZapisy:OtwarteWarszawa HożaKwintesencja kuchni meksykańskiej. Kultowe danie, które doczekało się 6.odcinkowego serialu na Netflixie. Wyraziste, barwne i różnorodne. Zapraszamy Was na meksykańską ucztę z taco w roli głównej. Przewodnikiem w tej barwnej, kulinarnej podróży będzie Isabel Balderas, szefowa kuchni restauracji Dos Tacos.
329,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa30.05.2022
Ramen Cooking Class
SzczegółyKuchnia azjatycka, RamenPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:dr Kohei YagiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaIt’s one of the most cozy and fancy soups in the world. Also one of the most hipster comfort food on both sides of the globe. It feeds you, warms you up and will make you smile for sure. We invite you for Ramen Cooking Class with Kohei Yagi, one of the most experienced and titled Ramen Expert known for his collaboration with Vegan Ramen Shop, Uki Uki and Uki Uki Green.
399,00 złZobacz warsztat -
31.05.2022
Ramen Cooking Class
SzczegółyKuchnia azjatycka, RamenPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:dr Kohei YagiZapisy:OtwarteWarszawa HożaIt’s one of the most cozy and fancy soups in the world. Also one of the most hipster comfort food on both sides of the globe. It feeds you, warms you up and will make you smile for sure. We invite you for Ramen Cooking Class with Kohei Yagi, one of the most experienced and titled Ramen Expert known for his collaboration with Vegan Ramen Shop, Uki Uki and Uki Uki Green.
399,00 złZobacz warsztat - czerwiec
-
02.06.2022
Włoskie gotowanie
SzczegółyKuchnia włoskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJedna z najbardziej ukochanych i kojących zmysły kuchni świata. Celebrująca prostotę, sezonowość i szczerość na talerzu. Dobra absolutnie na wszystko. Na poprawę nastroju, na huczne świętowanie w gronie najbliższych, rodzinny obiad czy wieczór na kanapie. Dla dużych, małych, zapracowanych i tych, co lubią w rytmie slow. Bezkonkurencyjna i już. Zapraszamy na niezapomniane włoskie gotowanie z Piotrkiem Bruś-Klepackim, kucharzem, podróżnikiem i naszym ekspertem od kuchni świata, szaleńczo zakochanym w kuchni włoskiej.
329,00 złZobacz warsztat -
02.06.2022
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości kulinarne. Dietetycy doceniają jej wartości odżywcze – wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego tatara, wyrazistego steka, orientalnych sałatek czy szybkich stir-fry. Zapraszamy Was na konkretne gotowanie z wołowiną w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
369,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa03.06.2022
Ryby i owoce morza: dorada, tuńczyk, sercówki i krewetki
SzczegółyOwoce morza, RybyPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaJeśli uwielbiasz dania z ryb i owoców morza, chciałbyś też filetować ryby jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są dla Ciebie. Dużo praktycznych umiejętności związanych z przygotowaniem ryb i owoców morza. A także kompozycji smakowych i dań, które na długo zapadną w Twojej pamięci. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei Zero Waste, które usprawnią gotowanie w domowym zaciszu. W programie m. in. ramen z krewetkami, sercówkami i tuńczykiem oraz krewetki w żółtym curry z bananem i liśćmi kaffiru. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, utytułowany szef kuchni, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
369,00 złZobacz warsztat -
04.06.2022
Indie od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia indyjskaPoczątek:11.00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJedna z najstarszych, a zarazem najbardziej ciekawych kuchni świata. Nierozerwalnie związana z kulturą i religią Półwyspu Indyjskiego. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza Brytyjczykom, którzy pachnące kardamonem, kuminem i szafranem dania wprowadzili na salony. Barwna, egzotyczna, pachnąca mnóstwem przypraw i ziół. Czerpiąca z bogactwa lokalnych i sezonowych produktów. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią indyjską. Zajęcia poprowadzą: Marek Kropielnicki, kucharz pochodzący z Wielkiej Brytanii, który w przeszłości pracował jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
329,00 złZobacz warsztat -
07.06.2022
Tajlandia od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia tajskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Maciej BartkowiakZapisy:OtwarteWarszawa HożaTego wieczoru zabierzemy Was w egzotyczną podróż do pełnej smaków i aromatów Tajlandii. W naszej kuchni królować będą m. in. galangal, trawa cytrynowa, świeży imbir, liście kafiru oraz oryginalne tajskie sosy, przyprawy i zioła. W tajniki jednej z najpopularniejszych kuchni na świecie wprowadzi Was Maciej Bartkowiak – charyzmatyczny szef kuchni restauracji SHOKU, który doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok.
329,00 złZobacz warsztat -
14.06.2022
Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni
SzczegółyKnife SkillsPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeśli chcesz kroić i siekać jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są właśnie dla Ciebie. W programie: 7 technik krojenia warzyw, filetowanie owoców, siekanie ziół, obieranie, czyszczenie i filetowanie krewetek oraz zerowastowe burrito z krewetkami. Nie zabraknie też kulinarnych trików i patentów, dzięki którym usprawnisz gotowanie w domowym zaciszu. Podstawowych technik pracy z nożem nauczy Was Michał Kępiński, szef kuchni zakochany w skandynawskiej kulturze kulinarnej, który doświadczenie kulinarne zdobywał w restauracjach KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) i Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo).
329,00 złZobacz warsztat -
27.06.2022
Sushi Time
SzczegółyRyby, SushiPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Mariusz BujańskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaNic lepiej nie definiuje Japonii niż sushi. Perfekcjonizm, prostota i doskonałość w jednym. Sam proces przygotowania jest sztuką: cierpliwości, dokładności, precyzji i estetyki. Przewodnikiem po świecie tradycyjnego sushi będzie Mariusz Bujański – sushi master, uczeń Alona Thana (World Sushi Champion), który odpowiada za sekcje sushi w utytułowanych japońskich restauracjach Alicji i Alona Than.
379,00 złZobacz warsztat -
27.06.2022
Hello Kimchi, warsztaty kuchni koreańskiej
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia koreańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd kilku sezonów jeden z najmodniejszych kierunków kulinarnych świata. Uwielbiana zarówno za swoje niepowtarzalne, bardzo intensywne smaki, jak również prozdrowotne właściwości. Pachnąca imbirem, sosem sojowym, pastą gochujang i płatkami gochukaru, którym zawdzięcza swoją wyrazistość. Celebrująca jedzenie na poziomie wszystkich zmysłów. Szturmem zawładnęła serca mieszkańców największych metropolii na świecie. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią koreańską. Warsztaty poprowadzi Piotr Bruś Klepacki, kucharz, podróżnik, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.
329,00 złZobacz warsztat -
28.06.2022
Zrób to sam: tofu
SzczegółyTofu, Kuchnia wegetariańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał KępińskiZapisy:OtwarteWarszawa HożaZ dość egzotycznego dodatku stało się popularnym produktem codziennej kuchni. Zdobyło uznanie zarówno w wege kręgach, jak i wśród miłośników azjatyckich smaków. Uwielbiane przez kucharzy, bo z łatwością można nim podmienić większość produktów np. mięso, ryby czy owoce morza. Lubi się bardzo z przyprawami, sosami i ziołami – nie tylko w orientalnych kompozycjach. Cenią je także roślinni cukiernicy, wyczarowując z nich obłędnie kremowe serniki czy wegańskie desery. Zapraszamy Was na zajęcia poświęcone przygotowaniu domowego tofu. Przewodnikiem po temacie będzie Michał Kępiński, doświadczony kucharz, który gotował m. in. w KOKS (2 gwiazdki Michelin) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin).
329,00 złZobacz warsztat -
29.06.2022
Pizza Party
SzczegółyKuchnia włoska, PizzaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaGdyby zorganizować konkurs na najbardziej popularne danie na całym świecie, zdecydowanie zajęłaby pierwsze miejsce. Swoją prostotą urzeka ludzi w najodleglejszych zakątkach globu. I mimo sezonowych, kulinarnych mód, ona nigdy się nie nudzi. Bo dobra pizza to dobra pizza. I już. Panie, Panowie! Zapraszamy na wyjątkowe Pizza Party z Markiem Kropielnickim.
329,00 złZobacz warsztat -
30.06.2022
Ramen Cooking Class
SzczegółyKuchnia azjatycka, RamenPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:dr Kohei YagiZapisy:OtwarteWarszawa HożaIt’s one of the most cozy and fancy soups in the world. Also one of the most hipster comfort food on both sides of the globe. It feeds you, warms you up and will make you smile for sure. We invite you for Ramen Cooking Class with Kohei Yagi, one of the most experienced and titled Ramen Expert known for his collaboration with Vegan Ramen Shop, Uki Uki and Uki Uki Green.
399,00 złZobacz warsztat - lipiec
-
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa01.07.2022
Vegan Ramen Cooking Class
SzczegółyKuchnia azjatycka, RamenPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:dr Kohei YagiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaIt’s one of the most cozy and fancy soups in the world. Also one of the most hipster comfort food on both sides of the globe. It feeds you, warms you up and will make you smile for sure. We invite you for Ramen Cooking Class with Kohei Yagi, one of the most experienced and titled Ramen Expert known for his collaboration with Vegan Ramen Shop, Uki Uki and Uki Uki Green. This time Kohei Yagi will teach You how to prepare vegan style ramen.
399,00 złZobacz warsztat - październik
-
28.10.2022
Warsztaty sommelierskie: Stary Świat vs. Nowy Świat
SzczegółyWarsztaty sommelierskiePoczątek:17:30Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Łukasz BesterZapisy:OtwarteWarszawa HożaSpotkanie z nim to potężna dawka wiedzy, pasji i niezapomniane doświadczenie. O winie wie absolutnie wszystko. A do tego niepowtarzalna klasa, styl i ogromna pasja. Zapraszamy Was na warsztaty sommelierskie z Łukaszem Besterem – jednym z najbardziej utytułowanych sommelierów w Polsce. Zajęcia będą miały charakter degustacji porównawczej, w trakcie której skosztujemy wina z tzw. Starego i Nowego Świata. Sprawdzimy jak te same rodzaje winorośli smakują w różnych zakątkach świata. Czy wina europejskie okażą się lepsze? A może technologie krajów Nowego Świata zdobędą przewagę? Przyjdź i sprawdź!
349,00 złZobacz warsztat