- październik
-
04.10.2023
Wietnam od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia wietnamskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Linh NguyenZapisy:OtwarteWarszawa HożaŁączy w sobie na pozór odmienne smaki – słodki z kwaśnym, czy świeży z fermentowanym. Pełna świeżych ziół, aromatycznych przypraw i orientalnych dodatków. Kochająca kolendrę, limonkę i sos rybny. Słynąca z orzeźwiających, lekkich streetfoodowych przekąsek, ale i długo gotowanych, esencjonalnych bulionów. Zapraszamy Was na niezwykły wieczór z kuchnią wietnamską. Przewodnikiem po tamtejszej kulturze kulinarnej, pełnej wpływów Yin Yan – będzie Linh Nguyen, właścicielka restauracji Vietnamka, Koreanka, Sajgonka ,To To Pho oraz kultowej Azjatki, sklepu z azjatycką żywnością.
349,00 złZobacz warsztat - grudzień
-
05.12.2023
Wietnam od kuchni
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia wietnamskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Linh NguyenZapisy:OtwarteWarszawa HożaŁączy w sobie na pozór odmienne smaki – słodki z kwaśnym, czy świeży z fermentowanym. Pełna świeżych ziół, aromatycznych przypraw i orientalnych dodatków. Kochająca kolendrę, limonkę i sos rybny. Słynąca z orzeźwiających, lekkich streetfoodowych przekąsek, ale i długo gotowanych, esencjonalnych bulionów. Zapraszamy Was na niezwykły wieczór z kuchnią wietnamską. Przewodnikiem po tamtejszej kulturze kulinarnej, pełnej wpływów Yin Yan – będzie Linh Nguyen, właścicielka restauracji Vietnamka, Koreanka, Sajgonka ,To To Pho oraz kultowej Azjatki, sklepu z azjatycką żywnością.
349,00 złZobacz warsztat
Kuchnia wietnamska
Kuchnia wietnamska
Warsztaty z kuchni wietnamskiej, prowadzone przez nas w Warszawie, to okazja do dokładnego poznania tych azjatyckich potraw, w których pierwsze skrzypce grają sos rybny, limonka i świeże warzywa. Nauczymy Cię, jak przygotować idealne spring rollsy, tradycyjne wietnamskie zupy, makaron pho czy ciasta ryżowe. Uwielbiasz wołowinę, krewetki, mleko kokosowe czy orientalne zioła? W takim razie nie tylko pokażemy, jak łączyć ze sobą te produkty, aby stworzyć aromatyczne dania, ale też doradzimy, z jakich źródeł najlepiej je czerpać. Podczas warsztatów opowiemy, skąd te składniki wzięły się w kuchni wietnamskiej, a wspólne gotowanie w Warszawie będzie też pretekstem do zapoznania się z samą kulturą i tradycją Wietnamu – kraju, w którym królują aromatyczne, mięsno-warzywne i zawsze świeże dania!