Przejdź do treści

Poznaj naszych prowadzących

Sebastian Olma

Warszawa

Szef kuchni Restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Zwycięzca II edycji programu Top Chef. Wcześniej szef kuchni w restauracjach: Sketch w Teatrze Wielkim, Cafe Zielony Niedźwiedź w Warszawie (Knajpa Roku 2015 wg. Gazety Wyborczej) oraz w Restauracji Wilcza 50. Doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. u tak znanych szefów kuchni jak Gordon Ramsay i Tom Aikens – w którego słynnej londyńskiej restauracji miał okazję pracować.

Management: CookUp Talents: e-mail: kontakt@sebastianolma.com, tel. 695893718

Zobacz warsztaty

Mateusz Gessler

Warszawa

Juror programu TVN Master Chef Junior. Od trzech lat prowadzi restaurację „Warszawa Wschodnia”. Uważa, że bycie restauratorem i kucharzem to najlepszy, choć zarazem najtrudniejszy zawód świata i nie chce robić już niczego innego, ponieważ ta praca daje mu wiele radości, a to w życiu jest najważniejsze. Nie jest typem leniwego domatora. Bardzo dużo podróżował, mieszkał w wielu miejscach na świecie – we Francji, Kanadzie, Szwajcarii i wszędzie czuł się dobrze. Do Polski wrócił z powodu kobiety. Lubi żyć aktywnie i ciągle musi odkrywać coś nowego, bo przecież świat jest bardzo interesujący. Uwielbia słuchać ludzi i uczyć się nowych rzeczy.

Zobacz warsztaty

Ewelina Gracz

Warszawa

W przeszłości szefowa kultowej, roślinnej restauracji Jesus w Poznaniu. Od najmłodszych lat weganka powiązana z naturą, lasem i dzikimi roślinami jadalnymi. Beztroskie dzieciństwo spędziła biegając po lasach i łąkach Krainy 100 Jezior, co zdeterminowało sposób w jaki gotuje. Sięga wyłącznie po produkty sezonowe i lokalne, w kuchni wykorzystuje zapomniane warzywa i chwasty.

Zobacz warsztaty

Maciej Bartkowiak

Poznań
Warszawa

Ekspert od kuchni azjatyckiej. Szef kuchni restauracji SHOKU. W przeszłości był szefem kuchni w restauracji Why Thai. Tajniki kuchni tajskiej zgłębiał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Gotował m.in. w hotelach Sheraton w Poznaniu i Melia w Hiszpanii czy poznańskiej restauracji Muga.

Zobacz warsztaty

Piotr Bruś-Klepacki

Warszawa

Autor niezliczonej ilości przepisów oraz sesji zdjęciowych o tematyce kulinarnej. Pomaga przyszłym restauratorom przełożyć ich marzenia na rzeczywistość. Doświadczenie zdobywał w kuchniach najlepszych restauracji. Wielbiciel etnicznego jedzenia i szczerości na talerzu.

Zobacz warsztaty

Michał Lachur

Warszawa

Szef kuchni i współwłaściciel kultowego Organic Corner Food Store & Bistro na warszawskim Mokotowie. W 2015 r. Organic Corner uzyskał tytuł Najlepszego Sklepu z Żywnością Ekologiczną w Polsce. Gotuje światowo i niebanalnie. W swojej wegańskiej kuchni łączy smaki kuchni świata z żywnością funkcjonalną tzw. super foods. Pasjonat medycyny żywienia, biegania i języka jidysz.

Management: CookUp Talents: e-mail: studio@cookup.pl, tel. 695893718

Zobacz warsztaty

Marcin Paździor

Warszawa

Wybitny specjalista od czekolady z ponad 20-letnim doświadczeniem, które zdobywał w Belgii, Francji, Szwajcarii, Wielkiej Brytanii.
 Kilkukrotny juror prestiżowego, międzynarodowego konkursu Word Chocolate Master. Wiedzę na temat uprawy, zbioru i przerobu ziarna kakaowego zdobywał m.in. na plantacjach w Ameryce Południowej.

Zobacz warsztaty

Małgosia Małecka

Warszawa

Twórczyni kultowej, poznańskiej pracowni HELLO calligraphy. Energetyczna artystka wyznaczająca trendy w nowoczesnej kaligrafii.

Zobacz warsztaty

Szymon Tomiło

Warszawa

Z wykształcenia grafik, z zamiłowania kucharz. Pierwsze kulinarne kroki stawiał u boku babci-Rosjanki. To dzięki niej w kuchni ceni proste domowe smaki. Dziś nie wyobraża sobie śniadania bez własnego chleba. Zaraził tą pasją wielu przyjaciół i znajomych. Nawet własnego psa nazwał Pajda.

Zobacz warsztaty

Łukasz Bester

Warszawa

Dyplomowany sommelier. Absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa, Gastronomii i Turystyki w Warszawie. Członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich oraz kilkukrotny uczestnik Mistrzostw Polski tego fachu. Na co dzień sommelier w Winkolekcja Winebar. W winie najbardziej ceni różnorodność stylów, smaków i aromatów. Swoich ulubionych butelek zazwyczaj szuka wśród win francuskich.

Zobacz warsztaty

Linh Nguyen

Warszawa

Kulinarna pasjonatka, dla której ulubiony cytat brzmi kto gotuje, ten smakuje. Pomysłodawczyni i współtwórczyni restauracji Vietnamka, Koreanka i Sajgonka.

Zobacz warsztaty

Jarosław Konrady

Poznań

Mistrz cukierniczy z prawie 40.letnim doświadczeniem. Pastry Sous Chef hotelu Mercure w Poznaniu. Uczestnik licznych kursów i szkoleń oraz laureat wielu konkursów cukierniczych. Ukończone profesjonalne kursy karmelarskie i czekolady pozwalają mu na rozwijanie jego pasji jaką są cukiernicze dekoracje.

Zobacz warsztaty

Michał Kępiński

Warszawa

Doświadczony szef kuchni. Odbywał staże m.in. w KOKS (1 gwiazdka Michelin, Wyspy Owcze) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo). Miłośnik i znawca fermentacji. Od kilku lat wydaje kolacje degustacyjne na Łotwie, których tematem jest fermentacja i dzikie rośliny jadalne.

Management: CookUp Talents: e-mail: studio@cookup.pl, tel. 695893718

Zobacz warsztaty

Thanawat Na Nagara

Warszawa

Rodowity Taj, szef kuchni restauracji BASIL & LIME, znany jako szef Big. Może się pochwalić ponad 20-letnim doświadczeniem jako szef kuchni, a także jako trener kuchni tajskiej zarówno w Polsce, jak i za granicą.

Zobacz warsztaty

Uri Wollner

Warszawa

Właściciel znanej wśród miłośników kawy kawiarni Co Phi w Warszawie. Jego misją jest przybliżanie ludziom informacji nt. kawy i jej przyrządzania nawet prostymi domowymi sposobami.

Zobacz warsztaty

Dominika Krzemińska

Warszawa

Szefowa warszawskiej restauracji Przegryź. W przeszłości gotowała w słynnej żoliborskiej Galerii Domova. Jest prawdziwym ekspertem od słodkości. Uwaga – jej desery uzależniają! Gotuje naturalnie i sezonowo. Prywatnie jeździ na longboardzie.

Zobacz warsztaty

Alicja i Alon Than

Warszawa

Twórcy i właściciele sześciu restauracji w tym Izumi Sushi (Plac Zbawiciela i Biały Kamień) oraz Izumi Izakaya. Alon Than doświadczenie w przygotowywaniu sushi zdobywał w Japonii – prowadził kuchnie trzech restauracji w Tokio. Jest znawcą kuchni Azji Południowo – Wschodniej. Jest zwycięzcą Mistrzostw Świata w Sushi, które odbyły się w 2015 r. w Japonii. Alicja Than jest z wykształcenia japonistką, tłumaczką języka japońskiego, działaczką kulinarną.

Zobacz warsztaty

Marek Kropielnicki

Warszawa

Doświadczony szef kuchni. Doświadczenie w Polsce zdobywał pracując m.in. w Restauracji SENSES (odznaczonej gwiazdką Michelin), jako chef kuchni DO BO DO oraz Restauracji Dwie Trzecie mediterranean fusion a także jako sous chef w Restauracji Zest by Kibart. Urodzony w Anglii Marco inspiruje się kuchnią z różnych stron świata (w szczególności z Włoch, nieszablonową kuchnią Wysp Brytyjskich oraz kuchnią azjatycką). Zachwyca się i delektuje naturalnymi smakami bogatej przyrody oraz nowoczesnym gotowaniem.

Zobacz warsztaty

Bartek Kieżun

Warszawa

Autor książki „Italia do zjedzenia” i bloga kulinarnego „Krakowski makaroniarz”. Dziennikarz kulinarny z wykształcenia antropolog kultury z zamiłowania kucharz-podróżnik. Na zabój zakochany we Włoszech, zna niemal wszystkie ich zakątki.

Zobacz warsztaty

Agata Wojda

Warszawa

Utytułowana szefowa kuchni. Warszawskim gourmandzistom znana z restauracji Absynt (czterokrotnie wyróżniona Bib Gorumand przewodnika Michelin) i Opasły Tom. Obecnie Executive Chef Hotelu Bellotto w Warszawie. W 2016 roku uznana przez przewodnik kulinarny Gault & Millau za najlepszą kobietę szefa w Polsce. Felietonistka Kukbuka, autorka kulinarnego bloga. Z wykształcenia muzykolog z pasji kucharz. Lubi jeść i czytać literaturę dziecięcą.

Zobacz warsztaty

Adam Grądziel i Jakub Kozłowski

Warszawa

Utytułowani barmani z Kity Koguta. Jakub reprezentował Polskę na Mistrzostwach Świata Havana Grand Prix na Kubie, a Adam jest autorem książki „Warszawska Scena Barowa”. Obaj są wykładowcami Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Somelierów.

Zobacz warsztaty

Isabel Balderas

Warszawa

Rodowita Meksykanka, od 2008 r mieszkająca w Warszawie. Ma wieloletnie doświadczenie jako szef kuchni meksykańskiej. Pracowała w restauracjach w pięciogwiazdkowych hotelach w Meksyku, Anglii, Szkocji i Polsce (m.in. w hotelu Radisson w Krakowie, gdzie była odpowiedzialna za przygotowanie meksykańskiego menu oraz w restauracji Blue Cactus). Pracowała też przez 4 lata w warszawskim hotelu Marriott. Aktualnie jest szefową kuchni w meksykańskiej restauracji Dos Tacos w Warszawie.

Zobacz warsztaty

Tomasz Jakubiak

Poznań
Warszawa

Szef kuchni i dziennikarz kulinarny. Gospodarz programu Szuka Mięsa nadawanego na kanale Food Newwork, autor książek kulinarnych w tym Ugoruj mi Tato z przepisami dla całej rodziny. Dzięki pracy w telewizji – dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów.

Zobacz warsztaty

Michał Orłowski

Poznań
Warszawa

Doświadczony szef kuchni. Pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach w Sydney, w Australii a także w Polsce. W pracy inspiruje się Skandynawią. Prywatnie miłośnik fast foodów i kuchni azjatyckiej.

Zobacz warsztaty

Przemek Bocian i Michał Szarpak

Warszawa

Przemek Bocian i Michał Szarpak – czyli fundament kultowej Kity Koguta, gdzie funkcje menadżerskie łączą z opieką nad jakością barów. Doświadczenie zdobywali na stołecznej scenie koktajlowej biorąc udział w wielu projektach barowych i inicjatywach mających na celu promocję sztuki koktajlu. Uczestnicy licznych konkursów i szkoleniowcy. Cechuje ich ogromna pasja oraz zaangażowanie w prace nad dobrym imieniem koktajlu.

Zobacz warsztaty

Łukasz Marcinkowski i Radosław Berent

Poznań
Warszawa

Najzdolniejszy i najbardziej utytułowany duet florystyczno – scenograficzny w Polsce. Autorzy książki „O kwiatach”. Właściciele kultowej kwiaciarni Kwiaty i Miut na poznańskich Jeżycach. Projektują wnętrza, meble i przedmioty użytkowe. Tworzą niezwykłe sesje zdjęciowe. Ich niepowtarzalny styl i unikatowe poczucie estetyki sprawiają, że obok ich prac nie można przejść obojętnie.

Zobacz warsztaty

Adam Chrząstowski

Warszawa

Szef kuchni kultowych restauracji Ed Red w Krakowie i Warszawie. Kucharz z 25 letnim doświadczeniem. Pracował m.in. w pięciogwiazdkowych warszawskich hotelach Bristol, Sheraton i Rialto. Juror konkursów kulinarnych i niekwestionowany autorytet w dziedzinie przygotowywania dań mięsnych

Zobacz warsztaty

Jagna Niedzielska

Warszawa
Prowadząca programu Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek oraz współprowadząca programu Widelcem po mapie. Doradca kulinarny – pomaga w powstawaniu restauracji i poprawia funkcjonowanie już istniejących. Uzależniona od aktywności fizycznej. Uwielbia gdy w daniach mieszają się smaki, faktury i kolory, dlatego wybrała i specjalizuje się w kuchni hawajskiej, gdzie tradycyjne, rajskie przepisy łączą między innymi smaki Japonii, Chin, Tajlandii, Filipin, czy Portugalii. Propaguję kuchnię No Waste Food- uczy jak gotować, by nie marnować.
Zobacz warsztaty

Robert Makłowicz

Warszawa

Guru polskiej gastronomii , pisarz, publicysta i krytyk kulinarny, autor Podróży Kulinarnych – jednego z najbardziej znanych i cenionych programów telewizyjnych.

Zobacz warsztaty

Tomek Woźniak

Warszawa

Charyzmatyczny szef kuchni i prowadzący wydarzenia kulinarne, osobowość medialna. Znany z Dzień Dobry TVN oraz programów kulinarnych w TVN Style i Kuchnia +. Autor 5 bestsellerów kulinarnych przygotowanych wspólnie z Ewą Chodakowską. Podróżnik kulinarny. Znawca kuchni świata. Od 10 lat prowadzi pokazy i warsztaty kulinarne zaszczepiając w innych pasję do ciekawego gotowanie i poznawania nowych smaków. Ambasador programów społecznych oraz promotor zdrowego i aktywnego stylu życia.

Management: CookUp Talents: e-mail: kontakt@tomekwozniak.com, tel. 695893718

Zobacz warsztaty

Piotr Bruś-Klepacki i Basia Starecka

Warszawa

Piotr Bruś-Klepacki – autor niezliczonej ilości przepisów oraz sesji zdjęciowych o tematyce kulinarnej. Pomaga przyszłym restauratorom przełożyć ich marzenia na rzeczywistość. Basia Starecka – dziennikarka, felietonistka, podróżniczka autorka kultowego bloga Nakarmiona Starecka. Na stałe współpracuje m. in. z National Geographic, Wysokimi Obcasami i Gazetą Wyborczą.

Zobacz warsztaty

Isabel Balderas i Maurizio Gonzalez Blanco

Warszawa

Isabel – Rodowita Meksykanka, od 2008 r mieszkająca w Warszawie. Ma wieloletnie doświadczenie jako szef kuchni meksykańskiej. Aktualnie jest szefową kuchni w meksykańskiej restauracji Dos Tacos w Warszawie. Maurizio – temperamentny szef kuchni Ye Ye Mex Food.

Zobacz warsztaty

Przemek Bocian

Warszawa

Jeden z fundamentów kultowej Kity Koguta, gdzie funkcje menadżerskie łączą z opieką nad jakością barów. Doświadczenie zdobywał na stołecznej scenie koktajlowej biorąc udział w wielu projektach barowych i inicjatywach mających na celu promocję sztuki koktajlu. Uczestnik licznych konkursów i szkoleniowiec. Cechuje go ogromna pasja oraz zaangażowanie w prace nad dobrym imieniem koktajlu.

Zobacz warsztaty

Maciej Prot

Warszawa

Doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w restauracji Florentin, Hotelu Bristol czy restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Miłośnik zdrowego i sportowego trybu życia. W kuchni stawia przede wszystkim na sezonowość produktów.

Zobacz warsztaty

Juan Pablo Cutipa Loayza

Warszawa

Absolwent renomowanej szkoły kulinarnej Columbia Academy w Limie, który doświadczenie zdobywał m. in. w Central Restaurant prowadzonej przez Virgilio Martinez w Limie (5. najlepszej restauracji na świecie). W Polsce gotował m. in. w restauracjach Salto, czy Casa Pablo (hiszpański fine dining). Pasjonat kulinarnego nurtu Nikkei czyli fuzji smaków Peru i Japonii.

Zobacz warsztaty

Dream Team

Warszawa

Sebastian Olma, Michał Kępiński, Maciej Bartkowiak, Marek, Kropielnicki, Agata Wojda, Łukasz Bester, Justyna Rzepecka

Zobacz warsztaty

Maurizio Gonzalez Blanco

Warszawa

Pochodzący z Meksyku szef kuchni. Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Los Angeles i Gwinei. Od 15 lat na stałe mieszka w Warszawie. Obecnie jest szefem kuchni w Ye Ye Mex Food & Music Bar.

Zobacz warsztaty

Justyna Rzepecka

Warszawa

Piekarka, właścicielka rzemieślniczej piekarni Pochlebnie na warszawskim Powiślu, w której wypieka długofermentowany chleb, tylko na zakwasie. Absolwentka Le Cordon Bleu w Madrycie. Współtworzyła projekt Kuchnia Konfliktu, gdzie nauczyła się wiele o bogactwie kulinarnym innych kultur. Lubi eksperymentować i ciągle się rozwijać, a najbardziej pysznie zjeść.

Zobacz warsztaty

Grzegorz Więdłocha

Warszawa

Kulinarny pasjonat. Przygodę z gotowaniem zaczął od pracy w jednej z największych firm cateringowych w Polsce – Belvedere Catering, gdzie odpowiedzialny był za przygotowanie potraw i prowadzenie pokazów gotowania na żywo. Od 6 lat pracuje w MEZZE Hummus i falafel na warszawskim Mokotowie w którym pracował na wszystkich stanowiskach zostając na koniec szefem kuchni. Jest ceniony za niezwykłe wyczucie smaku i kreatywność.

Zobacz warsztaty