Przejdź do treści

Poznaj naszych prowadzących

Sebastian Olma

Warszawa Hoża

Executive Chef w Hotelu Pałac Mała Wieś. Znany z kuchni Dzień Dobry TVN. Zwycięzca II edycji programu Top Chef. Wcześniej szef kuchni w restauracjach: Belvedere w Łazienkach Królewskich, Sketch w Teatrze Wielkim, Cafe Zielony Niedźwiedź w Warszawie (Knajpa Roku 2015 wg. Gazety Wyborczej) oraz w Restauracji Wilcza 50. Doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. u tak znanych szefów kuchni jak Gordon Ramsay i Tom Aikens – w którego słynnej londyńskiej restauracji miał okazję pracować.

Management: CookUp Talents: e-mail: kontakt@sebastianolma.com, tel. 695893718

Zobacz warsztaty

Mateusz Gessler

Warszawa Hoża

Juror programu TVN Master Chef Junior. Od trzech lat prowadzi restaurację „Warszawa Wschodnia”. Uważa, że bycie restauratorem i kucharzem to najlepszy, choć zarazem najtrudniejszy zawód świata i nie chce robić już niczego innego, ponieważ ta praca daje mu wiele radości, a to w życiu jest najważniejsze. Nie jest typem leniwego domatora. Bardzo dużo podróżował, mieszkał w wielu miejscach na świecie – we Francji, Kanadzie, Szwajcarii i wszędzie czuł się dobrze. Do Polski wrócił z powodu kobiety. Lubi żyć aktywnie i ciągle musi odkrywać coś nowego, bo przecież świat jest bardzo interesujący. Uwielbia słuchać ludzi i uczyć się nowych rzeczy.

Zobacz warsztaty

Ewelina Gracz

Warszawa Hoża

W przeszłości szefowa kultowej, roślinnej restauracji Jesus w Poznaniu. Od najmłodszych lat weganka powiązana z naturą, lasem i dzikimi roślinami jadalnymi. Beztroskie dzieciństwo spędziła biegając po lasach i łąkach Krainy 100 Jezior, co zdeterminowało sposób w jaki gotuje. Sięga wyłącznie po produkty sezonowe i lokalne, w kuchni wykorzystuje zapomniane warzywa i chwasty.

Zobacz warsztaty

Maciej Bartkowiak

Warszawa Hoża

Ekspert od kuchni azjatyckiej. Szef kuchni restauracji SHOKU. W przeszłości był szefem kuchni w restauracji Why Thai. Tajniki kuchni tajskiej zgłębiał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Gotował m.in. w hotelach Sheraton w Poznaniu i Melia w Hiszpanii czy poznańskiej restauracji Muga.

Zobacz warsztaty

Piotr Bruś-Klepacki

Warszawa Hoża

Autor niezliczonej ilości przepisów oraz sesji zdjęciowych o tematyce kulinarnej. Pomaga przyszłym restauratorom przełożyć ich marzenia na rzeczywistość. Doświadczenie zdobywał w kuchniach najlepszych restauracji. Wielbiciel etnicznego jedzenia i szczerości na talerzu.

Zobacz warsztaty

Michał Lachur

Warszawa Hoża

Wegański Szef Kuchni. Zainteresowany zdrowym odżywianiem i medycyną żywienia. W Jego kuchni ważne jest nie tylko co, ale również dlaczego ląduje na talerzu. Gotuje światowo i niebanalnie. W swojej wegańskiej kuchni łączy smaki kuchni świata z żywnością funkcjonalną tzw. super foods. Pasjonat medycyny żywienia, biegania i języka jidysz.

Management: CookUp Talents: e-mail: studio@cookup.pl, tel. 695893718

Zobacz warsztaty

Marcin Paździor

Warszawa Hoża

Wybitny specjalista od czekolady z ponad 20-letnim doświadczeniem, które zdobywał w Belgii, Francji, Szwajcarii, Wielkiej Brytanii.
 Kilkukrotny juror prestiżowego, międzynarodowego konkursu Word Chocolate Master. Wiedzę na temat uprawy, zbioru i przerobu ziarna kakaowego zdobywał m.in. na plantacjach w Ameryce Południowej.

Zobacz warsztaty

Małgosia Małecka

Warszawa Hoża

Twórczyni kultowej, poznańskiej pracowni HELLO calligraphy. Energetyczna artystka wyznaczająca trendy w nowoczesnej kaligrafii.

Zobacz warsztaty

Szymon Tomiło

Warszawa Hoża

Z wykształcenia grafik, z zamiłowania kucharz. Pierwsze kulinarne kroki stawiał u boku babci-Rosjanki. To dzięki niej w kuchni ceni proste domowe smaki. Dziś nie wyobraża sobie śniadania bez własnego chleba. Zaraził tą pasją wielu przyjaciół i znajomych. Nawet własnego psa nazwał Pajda.

Zobacz warsztaty

Łukasz Bester

Warszawa Hoża

Dyplomowany sommelier. Absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa, Gastronomii i Turystyki w Warszawie. Członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich oraz kilkukrotny uczestnik Mistrzostw Polski tego fachu. Na co dzień sommelier w Winkolekcja Winebar. W winie najbardziej ceni różnorodność stylów, smaków i aromatów. Swoich ulubionych butelek zazwyczaj szuka wśród win francuskich.

Zobacz warsztaty

Linh Nguyen

Warszawa Hoża

Kulinarna pasjonatka, dla której ulubiony cytat brzmi kto gotuje, ten smakuje. Pomysłodawczyni i współtwórczyni restauracji Vietnamka, Koreanka i Sajgonka.

Zobacz warsztaty

Jarosław Konrady

Mistrz cukierniczy z prawie 40.letnim doświadczeniem. Pastry Sous Chef hotelu Mercure w Poznaniu. Uczestnik licznych kursów i szkoleń oraz laureat wielu konkursów cukierniczych. Ukończone profesjonalne kursy karmelarskie i czekolady pozwalają mu na rozwijanie jego pasji jaką są cukiernicze dekoracje.

Zobacz warsztaty

Michał Kępiński

Warszawa Hoża

Doświadczony szef kuchni. Odbywał staże m.in. w KOKS (2 gwiazdki Michelin, Wyspy Owcze) czy Maaemo (3 gwiazdki Michelin, Oslo). Miłośnik i znawca fermentacji. Od kilku lat wydaje kolacje degustacyjne na Łotwie, których tematem jest fermentacja i dzikie rośliny jadalne.

Management: CookUp Talents: e-mail: studio@cookup.pl, tel. 695893718

Zobacz warsztaty

Uri Wollner

Warszawa Hoża

Właściciel znanej wśród miłośników kawy kawiarni Co Phi w Warszawie. Jego misją jest przybliżanie ludziom informacji nt. kawy i jej przyrządzania nawet prostymi domowymi sposobami.

Zobacz warsztaty

Dominika Krzemińska

Warszawa Hoża

Szefowa warszawskiej restauracji Przegryź. W przeszłości gotowała w słynnej żoliborskiej Galerii Domova. Jest prawdziwym ekspertem od słodkości. Uwaga – jej desery uzależniają! Gotuje naturalnie i sezonowo. Prywatnie jeździ na longboardzie.

Zobacz warsztaty

Alicja i Alon Than

Warszawa Hoża

Twórcy i właściciele sześciu restauracji w tym Izumi Sushi (Plac Zbawiciela i Biały Kamień) oraz Izumi Izakaya. Alon Than doświadczenie w przygotowywaniu sushi zdobywał w Japonii – prowadził kuchnie trzech restauracji w Tokio. Jest znawcą kuchni Azji Południowo – Wschodniej. Jest zwycięzcą Mistrzostw Świata w Sushi, które odbyły się w 2015 r. w Japonii. Alicja Than jest z wykształcenia japonistką, tłumaczką języka japońskiego, działaczką kulinarną.

Zobacz warsztaty

Marek Kropielnicki

Warszawa Hoża

Doświadczony szef kuchni. Doświadczenie w Polsce zdobywał pracując m.in. w Restauracji SENSES (odznaczonej gwiazdką Michelin), jako chef kuchni DO BO DO oraz Restauracji Dwie Trzecie mediterranean fusion a także jako sous chef w Restauracji Zest by Kibart. Urodzony w Anglii Marco inspiruje się kuchnią z różnych stron świata (w szczególności z Włoch, nieszablonową kuchnią Wysp Brytyjskich oraz kuchnią azjatycką). Zachwyca się i delektuje naturalnymi smakami bogatej przyrody oraz nowoczesnym gotowaniem.

Zobacz warsztaty

Bartek Kieżun

Warszawa Hoża

Autor książki „Italia do zjedzenia” i bloga kulinarnego „Krakowski makaroniarz”. Dziennikarz kulinarny z wykształcenia antropolog kultury z zamiłowania kucharz-podróżnik. Na zabój zakochany we Włoszech, zna niemal wszystkie ich zakątki.

Zobacz warsztaty

Agata Wojda

Warszawa Hoża

Utytułowana szefowa kuchni. Warszawskim gourmandzistom znana z restauracji Absynt (czterokrotnie wyróżniona Bib Gorumand przewodnika Michelin) i Opasły Tom. Obecnie Executive Chef Hotelu Bellotto w Warszawie. W 2016 roku uznana przez przewodnik kulinarny Gault & Millau za najlepszą kobietę szefa w Polsce. Felietonistka Kukbuka, autorka kulinarnego bloga. Z wykształcenia muzykolog z pasji kucharz. Lubi jeść i czytać literaturę dziecięcą.

Zobacz warsztaty

Adam Grądziel i Jakub Kozłowski

Warszawa Hoża

Utytułowani barmani z Kity Koguta. Jakub reprezentował Polskę na Mistrzostwach Świata Havana Grand Prix na Kubie, a Adam jest autorem książki „Warszawska Scena Barowa”. Obaj są wykładowcami Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Somelierów.

Zobacz warsztaty

Isabel Balderas

Warszawa Hoża

Rodowita Meksykanka, od 2008 r mieszkająca w Warszawie. Ma wieloletnie doświadczenie jako szef kuchni meksykańskiej. Pracowała w restauracjach w pięciogwiazdkowych hotelach w Meksyku, Anglii, Szkocji i Polsce (m.in. w hotelu Radisson w Krakowie, gdzie była odpowiedzialna za przygotowanie meksykańskiego menu oraz w restauracji Blue Cactus). Pracowała też przez 4 lata w warszawskim hotelu Marriott. Aktualnie jest szefową kuchni w meksykańskiej restauracji Santa Catrina w Warszawie.

Zobacz warsztaty

Tomasz Jakubiak

Warszawa Hoża

Szef kuchni i dziennikarz kulinarny. Gospodarz programu Szuka Mięsa nadawanego na kanale Food Newwork, autor książek kulinarnych w tym Ugoruj mi Tato z przepisami dla całej rodziny. Dzięki pracy w telewizji – dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów.

Zobacz warsztaty

Michał Orłowski

Warszawa Hoża

Doświadczony szef kuchni. Pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach w Sydney, w Australii a także w Polsce. W pracy inspiruje się Skandynawią. Prywatnie miłośnik fast foodów i kuchni azjatyckiej.

Zobacz warsztaty

Przemek Bocian i Michał Szarpak

Warszawa Hoża

Przemek Bocian i Michał Szarpak – czyli fundament kultowej Kity Koguta, gdzie funkcje menadżerskie łączą z opieką nad jakością barów. Doświadczenie zdobywali na stołecznej scenie koktajlowej biorąc udział w wielu projektach barowych i inicjatywach mających na celu promocję sztuki koktajlu. Uczestnicy licznych konkursów i szkoleniowcy. Cechuje ich ogromna pasja oraz zaangażowanie w prace nad dobrym imieniem koktajlu.

Zobacz warsztaty

Łukasz Marcinkowski i Radosław Berent

Warszawa Hoża

Najzdolniejszy i najbardziej utytułowany duet florystyczno – scenograficzny w Polsce. Autorzy książki „O kwiatach”. Właściciele kultowej kwiaciarni Kwiaty i Miut na poznańskich Jeżycach. Projektują wnętrza, meble i przedmioty użytkowe. Tworzą niezwykłe sesje zdjęciowe. Ich niepowtarzalny styl i unikatowe poczucie estetyki sprawiają, że obok ich prac nie można przejść obojętnie.

Zobacz warsztaty

Adam Chrząstowski

Warszawa Hoża

Szef kuchni kultowych restauracji Ed Red w Krakowie i Warszawie. Kucharz z 25 letnim doświadczeniem. Pracował m.in. w pięciogwiazdkowych warszawskich hotelach Bristol, Sheraton i Rialto. Juror konkursów kulinarnych i niekwestionowany autorytet w dziedzinie przygotowywania dań mięsnych

Zobacz warsztaty

Jagna Niedzielska

Warszawa Hoża

O Jagnie Niedzielskiej mówi się, że jest jedną z polskich twarzy idei „Zero Waste”. Kucharka i propagatorka nurtu niemarnowania w kulinariach. Autorka książki – poradnika z ponad 90 przepisami kulinarnymi „Bez resztek”.
Prowadząca program „Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek” oraz współprowadząca z Damianem Kordasem program „Widelcem po mapie” na kanale Kuchnia +. Nominowana do nagrody kobieta roku magazynu Glamour w kategorii „Misja”. Swoją wiedzą dzieli się między innymi w „Dzień Dobry TVN”, w TVN24.

Zobacz warsztaty

Robert Makłowicz

Warszawa Hoża

Guru polskiej gastronomii , pisarz, publicysta i krytyk kulinarny, autor Podróży Kulinarnych – jednego z najbardziej znanych i cenionych programów telewizyjnych.

Zobacz warsztaty

Tomek Woźniak

Warszawa Hoża

Charyzmatyczny szef kuchni i prowadzący wydarzenia kulinarne, osobowość medialna. Znany z Dzień Dobry TVN oraz programów kulinarnych w TVN Style i Kuchnia +. Autor 5 bestsellerów kulinarnych przygotowanych wspólnie z Ewą Chodakowską. Podróżnik kulinarny. Znawca kuchni świata. Od 10 lat prowadzi pokazy i warsztaty kulinarne zaszczepiając w innych pasję do ciekawego gotowanie i poznawania nowych smaków. Ambasador programów społecznych oraz promotor zdrowego i aktywnego stylu życia.

Management: CookUp Talents: e-mail: kontakt@tomekwozniak.com, tel. 695893718

Zobacz warsztaty

Piotr Bruś-Klepacki i Basia Starecka

Warszawa Hoża

Piotr Bruś-Klepacki – autor niezliczonej ilości przepisów oraz sesji zdjęciowych o tematyce kulinarnej. Pomaga przyszłym restauratorom przełożyć ich marzenia na rzeczywistość. Basia Starecka – dziennikarka, felietonistka, podróżniczka autorka kultowego bloga Nakarmiona Starecka. Na stałe współpracuje m. in. z National Geographic, Wysokimi Obcasami i Gazetą Wyborczą.

Zobacz warsztaty

Isabel Balderas i Maurizio Gonzalez Blanco

Warszawa Hoża

Isabel – Rodowita Meksykanka, od 2008 r mieszkająca w Warszawie. Ma wieloletnie doświadczenie jako szef kuchni meksykańskiej. Aktualnie jest szefową kuchni w meksykańskiej restauracji Dos Tacos w Warszawie. Maurizio – temperamentny szef kuchni Ye Ye Mex Food.

Zobacz warsztaty

Przemek Bocian

Warszawa Hoża

Jeden z fundamentów kultowej Kity Koguta, gdzie funkcje menadżerskie łączą z opieką nad jakością barów. Doświadczenie zdobywał na stołecznej scenie koktajlowej biorąc udział w wielu projektach barowych i inicjatywach mających na celu promocję sztuki koktajlu. Uczestnik licznych konkursów i szkoleniowiec. Cechuje go ogromna pasja oraz zaangażowanie w prace nad dobrym imieniem koktajlu.

Zobacz warsztaty

Maciej Prot

Warszawa Hoża

Doświadczenie kulinarne zdobywał m.in. w restauracji Florentin, Hotelu Bristol czy restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Miłośnik zdrowego i sportowego trybu życia. W kuchni stawia przede wszystkim na sezonowość produktów.

Zobacz warsztaty

Juan Pablo Cutipa Loayza

Warszawa Hoża

Absolwent renomowanej szkoły kulinarnej Columbia Academy w Limie, który doświadczenie zdobywał m. in. w Central Restaurant prowadzonej przez Virgilio Martinez w Limie (5. najlepszej restauracji na świecie). W Polsce gotował m. in. w restauracjach Salto, czy Casa Pablo (hiszpański fine dining). Pasjonat kulinarnego nurtu Nikkei czyli fuzji smaków Peru i Japonii.

Zobacz warsztaty

Dream Team

Warszawa Hoża

Michał Lachur, Marek Kropielnicki, Michał Kępiński, Patrycja Wąsiakowska, Monika Dąbrowska, Łukasz Bester

Zobacz warsztaty

Maurizio Gonzalez Blanco

Warszawa Hoża

Pochodzący z Meksyku szef kuchni. Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Los Angeles i Gwinei. Od 15 lat na stałe mieszka w Warszawie. Obecnie jest szefem kuchni w Ye Ye Mex Food & Music Bar.

Zobacz warsztaty

Justyna Roszkowska

Warszawa Hoża

Piekarka, właścicielka rzemieślniczej piekarni Pochlebnie na warszawskim Powiślu, w której wypieka długofermentowany chleb, tylko na zakwasie. Absolwentka Le Cordon Bleu w Madrycie. Współtworzyła projekt Kuchnia Konfliktu, gdzie nauczyła się wiele o bogactwie kulinarnym innych kultur. Lubi eksperymentować i ciągle się rozwijać, a najbardziej pysznie zjeść.

Zobacz warsztaty

Grzegorz Więdłocha

Warszawa Hoża

Kulinarny pasjonat. Przygodę z gotowaniem zaczął od pracy w jednej z największych firm cateringowych w Polsce – Belvedere Catering, gdzie odpowiedzialny był za przygotowanie potraw i prowadzenie pokazów gotowania na żywo. Od 6 lat pracuje w MEZZE Hummus i falafel na warszawskim Mokotowie w którym pracował na wszystkich stanowiskach zostając na koniec szefem kuchni. Jest ceniony za niezwykłe wyczucie smaku i kreatywność.

Zobacz warsztaty

Ouce Naser

Warszawa Hoża

Chef i właściciel bistro Tahina, konsultant wege gastronomii, a prywatnie pasjonat zdrowej kuchni roślinnej z orientalnym sznytem. Samouk, który swoją przygodę z gotowaniem rozpoczął 8 lat temu w Poznaniu. Pochodzi z Iraku i z tego regionu czerpie swoje inspiracje, przekuwajac je w zdrowe, świeże i pełne smaku nowoczesne bliskowschodnie dania.

Zobacz warsztaty

Remigiusz Fetzki

Warszawa Hoża

Piekarz, zakochany w starych odmianach ziaren, amator świeżego mielenia mąki, z której powstają niezapomniane, naturalne chleby. Prowadzi mikropiekarnię rzemieślniczą w Rujiena na Łotwie. Doświadczenie kulinarne zdobywał w Szwecji pracując w piekarniach Rosendals Tradgard i Lilla Bagis w trakcie chlebowej rewolucji Bröd Revolutionen. W 2019 r. otrzymał nagrodę L’Officiel Gourmand Guide Awards for Baltics w 2 kategoriach chleba naturalnego na Łotwie. Szkoli łotewskich kucharzy, co przyczyniło się do zapoczątkowania nowej fali chleba naturalnego w tym kraju. Prowadzi również warsztaty piekarnicze w Rydze.

Zobacz warsztaty

Emmanuel Hadjiandreou

Warszawa Hoża

Prawdziwa gwiazda światowego piekarnictwa. Pochodzący z RPA piekarz z 30.letnim doświadczeniem. Niezwykły nauczyciel, który swoją miłością do chleba zaraża ludzi na całym świecie. Autor 3 książek How to Make Bread (nagrodzona Guild of Food Writers i przetłumaczoną na 17. języków), Making Bread Together i How to Make Sourdough. Pracował m. in. u Gordona Ramsaya, w The Savoy Hotel oraz w największej organicznej piekarni w Londynie Flour Power Bakery. Prowadzi rzemieślniczą piekarnię organiczną Organic Artisan Bakery.

 

Zobacz warsztaty

Aneta Zabiegała

Warszawa Hoża

Uczennica Yotama Ottolenghi w jednej z jego londyńskich restauracji -Ottolenghi Spitalfields w Londynie. Z wykształcenia dziennikarka i psychodietetyczka. Z zamiłowania i zawodu kucharka. Lekcje gotowania odbierała u polskich szefów kuchni oraz we Włoszech, Tajlandii, Indonezji, Japonii. Gotowała dla celebrytów oraz gości Europejski Kongresu Gospodarczego. Po kilku latach prowadzenia własnej firmy cateringowej przeniosła się do Londynu.

Zobacz warsztaty

dr Kohei Yagi

Warszawa Hoża

Ramen designer, absolwent Wydziału Nauk Przyrodniczych Kyushu Tokai University oraz studiów doktoranckich Szkoły Głównej Gospodastwa Wiejskiego z zakresu cytogenetyki. Specjalizuje się w japońskim ramen. Jego ramenowe receptury zdobyły szerokie grona fanów w Uki Uki, Uki Uki Green oraz Vegan Ramen Shop.

Zobacz warsztaty

Dorota Mrówka

Warszawa Hoża

Szefowa kuchni roślinnej Polnej Mrówki. W przeszłości stała za sterami kultowego Think Love Juice na Saskiej Kępie, w którym to ukształtowała swoją bezkompromisową kuchnię bez soli, cukru i nabiału. Ma szczególną słabość do kaszy i sezonowych warzyw, z których przygotowuje prawdziwe cuda. Mistrzyni stylu. Jej dania nie tylko wspaniale smakują, ale wyglądają jak kulinarne arcydzieła, które z powodzeniem mogłyby znaleźć się w najzacniejszych galeriach sztuki na całym świecie.

Zobacz warsztaty

Patrycja Wąsiakowska

Warszawa Hoża

Doświadczona szefowa kuchni i trenerka kulinarna. Znana z kultowej restauracji Stara Kuźnia na Mazurach oraz Cafe Zielony Niedźwiedź. Uczestniczka II edycji Top Chef. W CookUp prowadzi zajęcia z wołowiny, burgerów i sezonowej kuchni polskiej.

Zobacz warsztaty

CookUp Dla Dzieci i Młodzieży

Warszawa Hoża

Michał Kępiński, Marek Kropielnicki, dr Danuta Mikulska, Joanna Kołodziejska, Patrycja Wąsiakowska, Michał Lachur

Zobacz warsztaty

Mariusz Bujański

Warszawa Hoża

Sushi master, uczeń Alona Thana (World Sushi Champion). Od 8 lat kieruje sekcjami sushi w utytułowanych japońskich restauracjach Alicji i Alona Than (Izumi Sushi Biały Kamień, Izumi Sushi Plac Zbawiciela, Izumi Izakaya, Izumi Street Food Sushi & Grill, Izumi Sushi Szczecin, Izumi Sushi Wrocław). Finalista Poland Sushi Cup. W 2019 r. uzyskał jedyny uznawany na całym świecie Sushi Proficiency Certificate w World Sushi Skills Institute (All Japan Sushi Association).

Zobacz warsztaty

Monika Dąbrowska

Warszawa Hoża

Pomysłodawczyni i właścicielka rzemieślniczej piekarni Chleb i Monka. Zwyciężczyni drugiej edycji Hell’s Kitchen, która doświadczenie kulinarne zdobywała m. in. w Atelier Amaro. Słynie z niekonwencjonalnych, piekarniczych kompozycji i absolutnej miłości do chleba.

Zobacz warsztaty

Magda Wawrzaszek

Warszawa Hoża

Właścicielka kultowej cukierni Cukier w Cukrze na warszawskiej Pradze. Inspiracje do swoich oldschoolowych deserów I tortów czerpie z pchlich targów ze starociami, po których szwęda się w wolnych chwilach. Jej specjalnością, poza jagodziankami – po które ustawiają się kolejki – są bogato zdobione torty. Estetykę Magdy cechują intensywne kolory i girlandy kremu niczym z barokowych obrazów czy rzeźb.

Zobacz warsztaty

Jarosław Konrady i Marek Kropielnicki

Warszawa Hoża

Jarosław Konrady – Mistrz cukierniczy z prawie 40.letnim doświadczeniem. Pastry Sous Chef hotelu Mercure w Poznaniu.
Marek Kropielnicki – doświadczony szef kuchni. Doświadczenie w Polsce zdobywał pracując m.in. w Restauracji SENSES (odznaczonej gwiazdką Michelin).

Zobacz warsztaty

Dominika Wójciak

Warszawa Hoża

Zwyciężczyni Master Chefa, autorka książek Jednogarnkowa Jarzynova, Ziarno, Warzywo, Sezonowe Warzywo, Pyszne proste do pudełka, Kulinarne Bezdroża, autorka kultowego profilu @jarzynova, na którym dzieli się swoimi sposobami na absolutnie obłędne jarzynowe dania. Jej kulinarną wrażliwość i niezwykły talent docenił sam Gordon Ramsay.

Zobacz warsztaty

Magda Jarętowska

Warszawa Hoża
Zobacz warsztaty

Dorota Mrówka i Flook Studio

Warszawa Hoża

Dorota Mrówka, czyli szefowa kuchni roślinnej Polnej Mrówki. W przeszłości stała za sterami kultowego Think Love Juice na Saskiej Kępie, w którym to ukształtowała swoją bezkompromisową kuchnię bez soli, cukru i nabiału.
Flook Studio, czyli Nina Fuksiewiecz i Agata Cole z warszawskiej pracowni ceramicznej specjalizującej się w projektowaniu i tworzeniu przepięknych naczyń użytkowych: talerzy, mis, misek, czarek i kubków.

Zobacz warsztaty