-
25.01.2025
Eat My Dumplings
SzczegółyPierogiPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaNie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż perfekcyjnie ulepione pierogi. Nie ważne czy będą to tradycyjne wigilijne uszka, włoskie ravioli czy chińskie dim sum. Na parze, z wody czy z głębokiego tłuszczu. Wszystkie wymagają precyzji, wyczucia i bardzo dobrej organizacji. Sam proces przygotowania jest tak uziemiający, że można go potraktować jak najlepszą kulinarną medytację. Zapraszamy Was na wspólne lepienie pierogów z Piotrkiem Bruś Klepackim. W programie: pierogi z pieczoną dynią i wędzonym twarogiem, pierożki gyoza z ponzu, wontony z krewetkami oraz pielmieni z wołowiną.
349,00 złZobacz warsztat - marzec
-
15.03.2025
Eat My Dumplings
SzczegółyPierogiPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaNie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż perfekcyjnie ulepione pierogi. Nie ważne czy będą to tradycyjne wigilijne uszka, włoskie ravioli czy chińskie dim sum. Na parze, z wody czy z głębokiego tłuszczu. Wszystkie wymagają precyzji, wyczucia i bardzo dobrej organizacji. Sam proces przygotowania jest tak uziemiający, że można go potraktować jak najlepszą kulinarną medytację. Zapraszamy Was na wspólne lepienie pierogów z Piotrkiem Bruś Klepackim. W programie: pierogi z pieczoną dynią i wędzonym twarogiem, pierożki gyoza z ponzu, wontony z krewetkami oraz pielmieni z wołowiną.
349,00 złZobacz warsztat
Pierogi
Pierogi
Czas na naukę przyrządzania jednego z najpopularniejszych dań w Polsce – czas na warsztaty z lepienia pierogów! W Warszawie czekają na Ciebie nasze specjalne szkolenia, na których nie tylko nauczymy, jak powinny wyglądać idealne ciasto i wyśmienity farsz, ale również zaprezentujemy kilka technik lepienia, a także różne sposoby obróbki: gotowanie na parze, pieczenie czy smażenie. Nie zatrzymamy się wyłącznie na polskich specjałach, bo oprócz tradycyjnego ciasta wypełnionego twarogiem czy masą ziemniaczaną pokażemy, jak zrobić nieco bardziej egzotyczne wersje. Chińskie baozi, czyli pierożki z kimchi, afgańskie manty wypełnione wołowiną lub wontony z krewetkami – nasze warsztaty wyniosą lepienie pierogów na wyższy poziom. W Warszawie podczas szkoleń dodatkowo zapoznamy się z innymi kulturami kulinarnymi – będzie więc smacznie i pożytecznie!