- Luty
-
19.02.2021
Bread Story: 1-day basic baking bread course
SzczegółyChleb, In EnglishPoczątek:10:00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Emmanuel HadjiandreouZapisy:OtwarteWarszawa HożaWho have tried, at least once, knows that there’s nothing more magical than baking a bread. Bread making is the best therapy which heals your soul: kneading, feeding the sourdough and baking, taking out of the oven and the hardest part… waiting for the bread to cool down. Come and learn how to make some basic breads with the true baking star. Emmanuel Hadjiandreou worked for Gordon Ramsay in The Savoy Hotel and London’s biggest organic bakery – Flour Power City Bakery.
499,00 złZobacz warsztat -
20.02.2021
Bread Story: 2-day Sourdough Bread Course
SzczegółyChleb, In EnglishPoczątek:10:00Czas trwania:2 dni po 4-5 godz.Prowadzący:Emmanuel HadjiandreouZapisy:OtwarteWarszawa HożaWho have tried, at least once, knows that there’s nothing more magical than baking a bread. Bread making is the best therapy which heals your soul: kneading, feeding the sourdough and baking, taking out of the oven and the hardest part… waiting for the bread to cool down. Come and learn how to make traditional sourdough breads with the true baking star. Emmanuel Hadjiandreou worked for Gordon Ramsay in The Savoy Hotel and London’s biggest organic bakery – Flour Power City Bakery.
799,00 złZobacz warsztat - Marzec
-
27.03.2021
Naturalny chleb żytni na zakwasie
SzczegółyChlebPoczątek:10:00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Remigiusz FetzkiZapisy:OtwarteWarszawa HożaKto przynajmniej raz spróbował, ten wie, że nie ma nic bardziej magicznego niż pieczenie chleba. Sam proces przygotowania działa jak najlepsza terapia kojąca duszę: zagniatanie, dokarmianie zakwasu, wybierania dodatków, wreszcie pieczenie, wyjmowanie z pieca i najtrudniejszy moment… czekanie aż wystygnie. Zapraszamy Was na warsztaty z przygotowania naturalnego chleba żytniego z Remigiuszem Fetzki, piekarzem, amatorem przygotowania chleba ze starych odmian ziaren, właścicielem mikropiekarni rzemieślniczej w Rujiena na Łotwie, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Szwecji piekąc naturalne chleby w Rosendals Tradgard i Lilla Bagis w trakcie chlebowej rewolucji Bröd Revolutionen.
319,00 złZobacz warsztat -
28.03.2021
Naturalny chleb żytni na zakwasie
SzczegółyChlebPoczątek:10:00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Remigiusz FetzkiZapisy:OtwarteWarszawa HożaKto przynajmniej raz spróbował, ten wie, że nie ma nic bardziej magicznego niż pieczenie chleba. Sam proces przygotowania działa jak najlepsza terapia kojąca duszę: zagniatanie, dokarmianie zakwasu, wybierania dodatków, wreszcie pieczenie, wyjmowanie z pieca i najtrudniejszy moment… czekanie aż wystygnie. Zapraszamy Was na warsztaty z przygotowania naturalnego chleba żytniego z Remigiuszem Fetzki, piekarzem, amatorem przygotowania chleba ze starych odmian ziaren, właścicielem mikropiekarni rzemieślniczej w Rujiena na Łotwie, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Szwecji piekąc naturalne chleby w Rosendals Tradgard i Lilla Bagis w trakcie chlebowej rewolucji Bröd Revolutionen.
319,00 złZobacz warsztat