- marzec
-
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa13.03.2023
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości. Dietetycy cenią za wartości odżywcze – wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego tatara, wyrazistego steka, orientalnych sałatek czy szybkich stir-fry. Zapraszamy Was na konkretne gotowanie z wołowiną w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
379,00 złZobacz warsztat -
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa17.03.2023
Ale Meksyk! Taco Party
SzczegółyKuchnia meksykańska, MięsoPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Isabel BalderasZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaKwintesencja meksykańskiego street foodu. Jednocześnie jedno z najpopularniejszych dań tamtejszej kuchni, które doczekało się 2.sezonowego serialu na Netflixie. Niby to tylko tortilla po brzegi wypełniona dobrem: różnego rodzaju salsami, guacamole, świeżymi warzywami, mięsem czy rybami, a już po pierwszym kęsie przenosi nad ognistą Zatokę Meksykańską. Zapraszamy Was na prawdziwe Taco Party z Isabel Balderas, rodowitą Meksykanką, szefową kuchni kultowej Santa Catrina.
329,00 złZobacz warsztat -
30.03.2023
Burger Party
SzczegółyBurgery, MięsoPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaWydawałoby się, że lata świetności mają już za sobą. Że skutecznie wyparły je popularne rameny, czy robiące furorę dania kuchni roślinnej. Ale dobry burger to po prostu dobry burger i już. Bo klasyka zawsze jest w modzie. Te na pierwszy rzut oka proste i nieskomplikowane danie wymaga wiedzy i kulinarnej wprawy. Bo oprócz wysokiej jakości mięsa, maślanej bułki, odpowiednich sosów i dodatków, ważny jest tu też sam proces przygotowania. I kilka bardzo konkretnych decyzji: smażyć czy grillować, doprawiać przed czy po, mięso mielić czy siekać? Zapraszamy Was na warsztaty z przygotowania perfekcyjnych burgerów. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni znana z kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
369,00 złZobacz warsztat
Mięso
Mięso
Mięso jest jednym z podstawowych składników naszej diety. Znamy mnóstwo przepisów na wołowinę, drób czy wieprzowinę, a coraz częściej sięgamy też po mniej popularne produkty, jak jagnięcina czy baranina. Podczas warsztatów z dań mięsnych w Warszawie zapoznamy Cię przede wszystkim z najbardziej podstawowymi zasadami dotyczących przyrządzania mięsa: nauczymy, jak odpowiednio porcjować, doprawiać, smażyć czy grillować poszczególne partie, wyjaśnimy, jakiego rodzaju mięso najlepiej kupić, jak sprawdzić jego świeżość w sklepie oraz jakich wartości odżywczych ono dostarcza. Zastanawiasz się, czym jest sezonowanie? Jak odróżnić od siebie wysmażenia blue, rare czy medium rare w przypadku steku? Jakie dodatki pasują do poszczególnych pieczeni oraz jakiego dressingu użyć? Jeśli tak, koniecznie sprawdź nasze warsztaty z dań mięsnych – w Warszawie czekają na Ciebie m.in. szkolenia z przyrządzania mięsnych burgerów, delikatnej jagnięciny czy uwielbianej przez szefów kuchni kaczki.