- Maj
-
15.05.2021
Francuskie makaroniki
SzczegółyMakaroniki, Makaroniki, Warsztaty cukierniczePoczątek:10:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaKlasyka tradycyjnego, francuskiego cukiernictwa. Jedne z najbardziej wymagających deserów świata. Eleganckie i dostojne. Jak szlachetne damy w powieściach Tołstoja. Każde z nich wygląda jak małe dzieło sztuki. Przygotowane z niezwykłą starannością. Nie znoszą błędów i pomyłek. Wymagają uwagi, skupienia i rzemieślniczej dokładności. Zapraszamy Was na kolejne, niezwykłe warsztaty cukiernicze, na których od podstaw opanujecie misterną sztukę przygotowywania francuskich makaroników. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, doświadczony szef kuchni, który pracował m. in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
499,00 złZobacz warsztat -
16.05.2021
Francuskie makaroniki
SzczegółyMakaroniki, Makaroniki, Warsztaty cukierniczePoczątek:10:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Marek KropielnickiZapisy:OtwarteWarszawa HożaKlasyka tradycyjnego, francuskiego cukiernictwa. Jedne z najbardziej wymagających deserów świata. Eleganckie i dostojne. Jak szlachetne damy w powieściach Tołstoja. Każde z nich wygląda jak małe dzieło sztuki. Przygotowane z niezwykłą starannością. Nie znoszą błędów i pomyłek. Wymagają uwagi, skupienia i rzemieślniczej dokładności. Zapraszamy Was na kolejne, niezwykłe warsztaty cukiernicze, na których od podstaw opanujecie misterną sztukę przygotowywania francuskich makaroników. Zajęcia poprowadzi Marek Kropielnicki, doświadczony szef kuchni, który pracował m. in. jako Sous Chef restauracji Senses (1 gwiazdka Michelin).
499,00 złZobacz warsztat -
28.05.2021
ABC Aquafaby
SzczegółyKuchnia wegańska, Warsztaty cukierniczePoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Michał LachurZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeszcze parę sezonów temu chyba nikt nie spodziewał się, że mętna zalewa po ciecierzycy zrobi tak zawrotną karierę w kuchni roślinnej. Ta magiczna mieszanka białka i skrobi, traktowana dotychczas głównie jako kulinarne odpady, zrewolucjonizowała świat wegańskiego cukiernictwa. Jej cudowne właściwości odkrył i opatentował Amerykanin Goose Wohlt, szukając produktu na idealną, roślinną bezę. Zmuszając tym samym wielu szefów kuchni do pochylenia się nad tematem i odkrycia nieograniczonych możliwości aquafaby. Dzięki, czemu powstały receptury na szlachetne bezy, puszyste biszkopty, kremowe sosy czy wegańskie makaroniki, a to i tak dopiero początek zaskakujących kulinarnych eksperymentów. Zapraszamy Was na zajęcia poświęcone czarodziejskim właściwościom aquafaby. Warsztaty poprowadzi Michał Lachur, wegański szef kuchni, ekspert od kuchni roślinnej i zdrowego, zbilansowanego odżywiania.
329,00 złZobacz warsztat -
29.05.2021
Jej Wysokość Beza
SzczegółyBezy, Bezy, Warsztaty cukierniczePoczątek:10:00Czas trwania:ok. 5 godzinProwadzący:Jarosław KonradyZapisy:OtwarteWarszawa HożaJej Wysokość Beza. Majestatyczna, piękna, dostojna i krucha zarazem. Kapryśna i wymagająca jak na arystokratkę przystało. Błędów nie wybacza. Jej perfekcyjne przygotowanie wymaga wiedzy i doświadczenia. Jednak, gdy się już ją oswoi jest jednym z najbardziej spektakularnych i popisowych deserów. To, co robimy razem bezy?
449,00 złZobacz warsztat -
30.05.2021
Jej Wysokość Beza
SzczegółyBezy, Bezy, Warsztaty cukierniczePoczątek:10:00Czas trwania:ok. 5 godzinProwadzący:Jarosław KonradyZapisy:OtwarteWarszawa HożaJej Wysokość Beza. Majestatyczna, piękna, dostojna i krucha zarazem. Kapryśna i wymagająca jak na arystokratkę przystało. Błędów nie wybacza. Jej perfekcyjne przygotowanie wymaga wiedzy i doświadczenia. Jednak, gdy się już ją oswoi jest jednym z najbardziej spektakularnych i popisowych deserów. To, co robimy razem bezy?
449,00 złZobacz warsztat
Warsztaty cukiernicze
Warsztaty cukiernicze
Serniki, bezy, biszkopty, kruche i drożdżowe ciasta – niemal każdy ma swoje ulubione wypieki. Zrobienie idealnego tortu czy babeczek bywa jednak niemałym wyzwaniem nawet dla największego miłośnika słodyczy. Nasze warsztaty cukiernicze „na słodko” mogą to zmienić. Zajęcia mają miejsce w Warszawie w dzielnicy Mokotów. Zapewniamy gruntowne szkolenia cukiernicze zarówno z deserów klasycznych, jak i tych nietypowych. Nauczysz się z nami piec popularny sernik wiedeński oraz przygotujesz kulki tapioki w mleku kokosowym z longanem. Pokażemy Ci jak przygotować obłędną tartę cytrynową albo wyborne wegańskie beziki z lawendą. Wszystko zależy od tego, na który kurs cukierniczy padnie wybór. Oprócz autorskich przepisów na ciastka i desery gwarantujemy solidną dawkę wiedzy na temat cukiernictwa oraz fachową pomoc na każdym etapie pieczenia. Nasze warsztaty cukiernicze prowadzą najlepsi specjaliści w swoim fachu. Wielu z nich to doświadczeni cukiernicy, którzy mają na koncie liczne nagrody oraz doświadczenie w pracy w restauracjach odznaczonych gwiazdką Michelin. Są więc skarbnicą wiedzy i inspiracji, a przy tym niezwykle sympatycznymi ludźmi, dzięki którym warsztaty odbywają się w bardzo przyjemnej atmosferze.
Nasze szkolenia cukiernicze kierujemy do osób na różnym etapie zaawansowania i różnych zainteresowaniach. Oferujemy zarówno kursy cukiernicze dla początkujących, jak i warsztaty pieczenia ciast, dla osób, które chciałby być w tym jeszcze lepsze. W ofercie mamy też kursy cukiernicze dla osób, które chciałyby poznać najnowsze trendy w cukiernictwie np. kursy pieczenia wegańskich i niskokalorycznych ciast. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do naszego studia w Warszawie.