Kuchnia tajska
Kuchnia tajska
Kuchnia tajska to aromatyczne, pełne przypraw i pikantnych połączeń dania, których nazwy niejednego mogą wprawić w konsternację. Keang Phen Ped Yang, Kang Jurd Hed Ruam, Yum Woon Sen Pla Meuk czy Phor Pia Sod Nam Jem Luy Soun – nasze warsztaty kuchni tajskiej w Warszawie sprawią, że będziesz o tych potrawach wiedzieć wszystko, a ich przyrządzenie nie sprawi Ci trudności.
Kurs kuchni tajskiej polecamy przede wszystkim miłośnikom trawy cytrynowej, imbiru, mleka kokosowego, ryżu oraz ryb, ponieważ wszystkie te składniki znajdą się w potrawach przygotowywanych podczas zajęć. Nasi prowadzący podzielą się sekretami na temat przygotowania perfekcyjnych past curry i innych orientalnych sosów. Pokażą na czym polega sztuka gotowania przy użyciu woka oraz wyjaśnią jak przygotowywać azjatyckie zupy. Mówimy o najlepszych specjalistach w swoim fachu, którzy nie raz byli w Azji i znają wszystkie tajniki tamtejszej kuchni. Nasze warsztaty kuchni tajskiej to świetna okazja nie tylko do tego, aby pogotować w ich towarzystwie, ale także podpytać o sekrety ich warsztatu.
Kurs gotowania tajskiego może być również doskonałą zabawą dla osób, które nie miały dotąd do czynienia z kuchnią azjatycką. Będzie to świetna okazja do poznania nowych smaków i poznania azjatyckich potraw od podszewki. Każde warsztaty CookUp – także te dotyczące kuchni tajskiej – kończą się wspólnym posiłkiem, podczas którego degustujemy przygotowane dania i dzielimy się wrażeniami z kursu. Jest to zatem świetny na pomysł na integrację – zarówno w rodzinnym, jak i pracowniczym gronie – a także okazja do zwiększenia swoich umiejętności kulinarnych.
Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do naszego studia w Warszawie. Mieści się ono w klimatycznej, zielonej części Mokotowa.