- październik
-
09.10.2024
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości. Dietetycy cenią za wartości odżywcze – wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego tatara, wyrazistego steka, orientalnych sałatek czy szybkich stir-fry. Zapraszamy Was na konkretne gotowanie z wołowiną w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
379,00 złZobacz warsztat - grudzień
-
03.12.2024
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości. Dietetycy cenią za wartości odżywcze – wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego tatara, wyrazistego steka, orientalnych sałatek czy szybkich stir-fry. Zapraszamy Was na konkretne gotowanie z wołowiną w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
379,00 złZobacz warsztat
Wołowina
Wołowina
Dla amatorów krwistych steków, mięsnych burgerów, gulaszu w sosie czy mocno doprawionego tatara – oto warsztaty z przyrządzania wołowiny, jak zawsze organizowane przez nas w Warszawie. Chcesz nauczyć się umiejętnego wysmażania wołowego steka? Poznać sposoby marynowania i grillowania poszczególnych części mięsa? A może przy okazji dowiedzieć się, gdzie kupić dobrej jakości antrykot, karkówkę, łopatkę czy polędwicę? Opowiemy o wszystkim, na bieżąco wyjaśniając poszczególne etapy krojenia, doprawiania i obrabiania mięsa, pokażemy też najróżniejsze sposoby na unikalne przyrządzenie wołowiny. Tatar z szalotką w sosie z żółtka i musztardy, burger z orzechami włoskimi i majonezem pieczarkowym czy antrykot z warzywami korzeniowymi – to wszystko tylko część z pomysłów, które wspólnie wykorzystamy podczas naszych warsztatów z mięsa wołowego. Czekamy w Warszawie!