-
25.09.2023
CookUp Professional: Burger Lab
SzczegółyBurgery, Dla zaawansowanych i profesjonalistów, Mięso, WołowinaPoczątek:10:00Czas trwania:ok. 8 godzinProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaWydawałoby się, że lata świetności mają za sobą. Że wyparły je modne rameny czy robiące furorę dania kuchni roślinnej. Nic bardziej mylnego, bo dobry burger to po prostu dobry burger i już. A klasyka – zwłaszcza ta jakościowa – zawsze jest w modzie. Te na pierwszy rzut oka proste danie wymaga wiedzy, praktyki i kulinarnego kunsztu. Bowiem w na pozór zwykłej maślanej bułce kryją się setki technik i patentów kulinarnych. To nie tylko wysokiej jakości mięso, dobre sosy czy idealnie skomponowane dodatki, ale też kilka bardzo konkretnych decyzji: smażyć, grillować, doprawiać przed czy po, mielić czy siekać, wędzić czy może piec? Zapraszamy Was na bardzo praktyczny kurs dla profesjonalistów, na którym krok po kroku zgłębicie tajniki przygotowywania perfekcyjnych burgerów. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, znana m. in. z kultowej restauracji Stara Kuźnia na Mazurach, restauracji Zielony Niedźwiedź czy programu Top Chef.
949,00 złZobacz warsztat - listopad
-
07.11.2023
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości. Dietetycy cenią za wartości odżywcze – wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego tatara, wyrazistego steka, orientalnych sałatek czy szybkich stir-fry. Zapraszamy Was na konkretne gotowanie z wołowiną w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
379,00 złZobacz warsztat
Wołowina
Wołowina
Dla amatorów krwistych steków, mięsnych burgerów, gulaszu w sosie czy mocno doprawionego tatara – oto warsztaty z przyrządzania wołowiny, jak zawsze organizowane przez nas w Warszawie. Chcesz nauczyć się umiejętnego wysmażania wołowego steka? Poznać sposoby marynowania i grillowania poszczególnych części mięsa? A może przy okazji dowiedzieć się, gdzie kupić dobrej jakości antrykot, karkówkę, łopatkę czy polędwicę? Opowiemy o wszystkim, na bieżąco wyjaśniając poszczególne etapy krojenia, doprawiania i obrabiania mięsa, pokażemy też najróżniejsze sposoby na unikalne przyrządzenie wołowiny. Tatar z szalotką w sosie z żółtka i musztardy, burger z orzechami włoskimi i majonezem pieczarkowym czy antrykot z warzywami korzeniowymi – to wszystko tylko część z pomysłów, które wspólnie wykorzystamy podczas naszych warsztatów z mięsa wołowego. Czekamy w Warszawie!