- maj
-
21.05.2024
Hello Kimchi, warsztaty kuchni koreańskiej
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia koreańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd kilku sezonów jeden z najmodniejszych kierunków kulinarnych świata. Uwielbiana zarówno za swoje niepowtarzalne, bardzo intensywne smaki, jak również prozdrowotne właściwości. Pachnąca imbirem, sosem sojowym, pastą gochujang i płatkami gochukaru, którym zawdzięcza swoją wyrazistość. Celebrująca jedzenie na poziomie wszystkich zmysłów. Szturmem zawładnęła serca mieszkańców największych metropolii na świecie. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią koreańską. Warsztaty poprowadzi Piotr Bruś Klepacki, kucharz, podróżnik, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.
349,00 złZobacz warsztat - czerwiec
-
21.06.2024
Hello Kimchi, warsztaty kuchni koreańskiej
SzczegółyKuchnia azjatycka, Kuchnia koreańskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Piotr Bruś-KlepackiZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd kilku sezonów jeden z najmodniejszych kierunków kulinarnych świata. Uwielbiana zarówno za swoje niepowtarzalne, bardzo intensywne smaki, jak również prozdrowotne właściwości. Pachnąca imbirem, sosem sojowym, pastą gochujang i płatkami gochukaru, którym zawdzięcza swoją wyrazistość. Celebrująca jedzenie na poziomie wszystkich zmysłów. Szturmem zawładnęła serca mieszkańców największych metropolii na świecie. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią koreańską. Warsztaty poprowadzi Piotr Bruś Klepacki, kucharz, podróżnik, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.
349,00 złZobacz warsztat
Kuchnia koreańska
Kuchnia koreańska
Czas na kulinarną podróż prosto do stolicy sławnego kimchi – czyli czas na warsztaty z kuchni koreańskiej w Warszawie! Będzie modnie, orientalnie, a przede wszystkim będzie zdrowo. Potrawy koreańskie są bowiem mieszanką najróżniejszych warzyw, ryżu i drobno pokrojonych mięs. Tradycyjne zupy i przystawki, niezawodna kapusta pekińska, delikatna wieprzowina, kulki ryżowe otoczone suszonymi algami – to tylko przykładowe składniki i dania, które wykorzystamy podczas szkoleń. Nauczymy, jak przyrządzić idealne kimchi, zimową sujeonggwę, czyli cynamonowy poncz, oraz pastę sojową. Zapraszamy także wszystkich, którzy podczas warsztatów chcą poznać więcej niż tylko kuchnię koreańską – nasze spotkania w Warszawie to również okazja do zagłębienia się w koreańską kulturę oraz tradycję.