Piekarz, zakochany w starych odmianach ziaren, amator świeżego mielenia mąki, z której powstają niezapomniane, naturalne chleby. Prowadzi mikropiekarnię rzemieślniczą w Rujiena na Łotwie. Doświadczenie kulinarne zdobywał w Szwecji pracując w piekarniach Rosendals Tradgard i Lilla Bagis w trakcie chlebowej rewolucji Bröd Revolutionen. W 2019 r. otrzymał nagrodę L’Officiel Gourmand Guide Awards for Baltics w 2 kategoriach chleba naturalnego na Łotwie. Szkoli łotewskich kucharzy, co przyczyniło się do zapoczątkowania nowej fali chleba naturalnego w tym kraju. Prowadzi również warsztaty piekarnicze w Rydze.
Kategorie
Wybierz kategorię
- Kuchnia wegańska
- Kuchnia azjatycka
- Warsztaty cukiernicze
- Owoce morza
- Kuchnia tajska
- Mięso
- Ryby
- Na grillu
- Kuchnia włoska
- Kuchnia bliskowschodnia
- Kuchnia wegetariańska
- Chleb
- Walentynki
- Zdrowe odżywianie
- Zero Waste
- Bezy
- Kuchnia indyjska
- Ramen
- Kasze
- Kuchnia koreańska
- Kuchnia meksykańska
- Świątecznie
- Kiszonki
- Knife Skills
- In English
- Surf and Turf
- Kuchnia wietnamska
- Pizza
- Czekolada
- Torty
- Jadalne prezenty
- Le Cordon Bleu
- Dzień Kobiet
- ABC Woka
- Sushi
- Kaligrafia
- Street Food
- Wypieki
- Warsztaty baristyczne
- Pierogi
- Kuchnia francuska
- Kuchnia gruzińska
- Tofu
- Warsztaty sommelierskie
- Kombucha
- Kuchnia portugalska
- Kuchnia śródziemnomorska
- Jednogarnkowe
- Superfoods
- Kuchnia peruwiańska
- Koktajle
- CookUp à la carte
- Kuchnia węgierska
- Kuchnia żydowska
- Makaroniki
Nie znaleziono produktów, których szukasz.