Piekarz, zakochany w starych odmianach ziaren, amator świeżego mielenia mąki, z której powstają niezapomniane, naturalne chleby. Prowadzi mikropiekarnię rzemieślniczą w Rujiena na Łotwie. Doświadczenie kulinarne zdobywał w Szwecji pracując w piekarniach Rosendals Tradgard i Lilla Bagis w trakcie chlebowej rewolucji Bröd Revolutionen. W 2019 r. otrzymał nagrodę L’Officiel Gourmand Guide Awards for Baltics w 2 kategoriach chleba naturalnego na Łotwie. Szkoli łotewskich kucharzy, co przyczyniło się do zapoczątkowania nowej fali chleba naturalnego w tym kraju. Prowadzi również warsztaty piekarnicze w Rydze.
- Marzec
-
27.03.2021
Naturalny chleb żytni na zakwasie
SzczegółyChlebPoczątek:10:00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Remigiusz FetzkiZapisy:OtwarteWarszawa HożaKto przynajmniej raz spróbował, ten wie, że nie ma nic bardziej magicznego niż pieczenie chleba. Sam proces przygotowania działa jak najlepsza terapia kojąca duszę: zagniatanie, dokarmianie zakwasu, wybierania dodatków, wreszcie pieczenie, wyjmowanie z pieca i najtrudniejszy moment… czekanie aż wystygnie. Zapraszamy Was na warsztaty z przygotowania naturalnego chleba żytniego z Remigiuszem Fetzki, piekarzem, amatorem przygotowania chleba ze starych odmian ziaren, właścicielem mikropiekarni rzemieślniczej w Rujiena na Łotwie, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Szwecji piekąc naturalne chleby w Rosendals Tradgard i Lilla Bagis w trakcie chlebowej rewolucji Bröd Revolutionen.
319,00 złZobacz warsztat -
28.03.2021
Naturalny chleb żytni na zakwasie
SzczegółyChlebPoczątek:10:00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Remigiusz FetzkiZapisy:OtwarteWarszawa HożaKto przynajmniej raz spróbował, ten wie, że nie ma nic bardziej magicznego niż pieczenie chleba. Sam proces przygotowania działa jak najlepsza terapia kojąca duszę: zagniatanie, dokarmianie zakwasu, wybierania dodatków, wreszcie pieczenie, wyjmowanie z pieca i najtrudniejszy moment… czekanie aż wystygnie. Zapraszamy Was na warsztaty z przygotowania naturalnego chleba żytniego z Remigiuszem Fetzki, piekarzem, amatorem przygotowania chleba ze starych odmian ziaren, właścicielem mikropiekarni rzemieślniczej w Rujiena na Łotwie, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w Szwecji piekąc naturalne chleby w Rosendals Tradgard i Lilla Bagis w trakcie chlebowej rewolucji Bröd Revolutionen.
319,00 złZobacz warsztat