Michał Kępiński, Marek Kropielnicki, dr Danuta Mikulska, Joanna Kołodziejska, Patrycja Wąsiakowska, Michał Lachur
Kuchnia koreańska

Michał Kępiński, Marek Kropielnicki, dr Danuta Mikulska, Joanna Kołodziejska, Patrycja Wąsiakowska, Michał Lachur
Czas na kulinarną podróż prosto do stolicy sławnego kimchi – czyli czas na warsztaty z kuchni koreańskiej w Warszawie! Będzie modnie, orientalnie, a przede wszystkim będzie zdrowo. Potrawy koreańskie są bowiem mieszanką najróżniejszych warzyw, ryżu i drobno pokrojonych mięs. Tradycyjne zupy i przystawki, niezawodna kapusta pekińska, delikatna wieprzowina, kulki ryżowe otoczone suszonymi algami – to tylko przykładowe składniki i dania, które wykorzystamy podczas szkoleń. Nauczymy, jak przyrządzić idealne kimchi, zimową sujeonggwę, czyli cynamonowy poncz, oraz pastę sojową. Zapraszamy także wszystkich, którzy podczas warsztatów chcą poznać więcej niż tylko kuchnię koreańską – nasze spotkania w Warszawie to również okazja do zagłębienia się w koreańską kulturę oraz tradycję.