Michał Kępiński, Marek Kropielnicki, dr Danuta Mikulska, Joanna Kołodziejska, Patrycja Wąsiakowska, Michał Lachur
Kuchnia tajska

Michał Kępiński, Marek Kropielnicki, dr Danuta Mikulska, Joanna Kołodziejska, Patrycja Wąsiakowska, Michał Lachur
Kuchnia tajska to aromatyczne, pełne przypraw i pikantnych połączeń dania, których nazwy niejednego mogą wprawić w konsternację. Keang Phen Ped Yang, Kang Jurd Hed Ruam, Yum Woon Sen Pla Meuk czy Phor Pia Sod Nam Jem Luy Soun – nasze warsztaty kuchni tajskiej w Warszawie sprawią, że będziesz o tych potrawach wiedzieć wszystko, a ich przyrządzenie nie sprawi Ci trudności.
Kurs kuchni tajskiej polecamy przede wszystkim miłośnikom trawy cytrynowej, imbiru, mleka kokosowego, ryżu oraz ryb, ponieważ wszystkie te składniki znajdą się w potrawach przygotowywanych podczas zajęć. Nasi prowadzący podzielą się sekretami na temat przygotowania perfekcyjnych past curry i innych orientalnych sosów. Pokażą na czym polega sztuka gotowania przy użyciu woka oraz wyjaśnią jak przygotowywać azjatyckie zupy. Mówimy o najlepszych specjalistach w swoim fachu, którzy nie raz byli w Azji i znają wszystkie tajniki tamtejszej kuchni. Nasze warsztaty kuchni tajskiej to świetna okazja nie tylko do tego, aby pogotować w ich towarzystwie, ale także podpytać o sekrety ich warsztatu.
Kurs gotowania tajskiego może być również doskonałą zabawą dla osób, które nie miały dotąd do czynienia z kuchnią azjatycką. Będzie to świetna okazja do poznania nowych smaków i poznania azjatyckich potraw od podszewki. Każde warsztaty CookUp – także te dotyczące kuchni tajskiej – kończą się wspólnym posiłkiem, podczas którego degustujemy przygotowane dania i dzielimy się wrażeniami z kursu. Jest to zatem świetny na pomysł na integrację – zarówno w rodzinnym, jak i pracowniczym gronie – a także okazja do zwiększenia swoich umiejętności kulinarnych.
Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do naszego studia w Warszawie. Mieści się ono w klimatycznej, zielonej części Mokotowa.