Jagnięcina
Jagnięcina
W trakcie warsztatów z przyrządzania jagnięciny, które organizujemy w Warszawie, udowodnimy, że choć to mięso uchodzi za wyjątkowo luksusowe, każdy może samodzielnie przygotować z jego użyciem najróżniejsze dania. Opowiemy, jaką rolę odgrywa jagnięcina w kuchniach bliskowschodniej i śródziemnomorskiej, pokażemy, jak powinno się ją kroić, obrabiać, a następnie gotować, piec czy nawet – grillować. Doradzimy, gdzie kupić najlepszej jakości produkty i na co zwrócić wtedy uwagę, a także pokażemy, z czym łączyć to szlachetne mięso. Następnie wspólnie przygotujemy kilka z wielu wykwintnych potraw: kotleciki z sosem miętowym, kofty z komosą ryżową, a nawet oryginalny burger z gruszką i kozim serem – to wszystko czeka na Ciebie podczas naszych warsztatów! Zobaczysz, że mięso jagnięce jest nie tylko modne, ale i smaczne. Czekamy w Warszawie!