Dziewczyńskie gotowanie z CookUp na Dzień Kobiet (opcja z dostawą produktów)

Warsztaty online
Zapraszamy Was na pełne kobiecych mocy dziewczyńskie gotowanie z Anetą Zabiegałą, utalentowaną kucharką, która swoje doświadczenie kulinarne zdobywała pod okiem Yottama Ottolenghi i Samiego Tamimi w Ottolenghi Spitalfields w Londynie.

Zanurzymy się totalnie w kuchni jednego z naszych kulinarnych mistrzów znanych z kultowych publikacji tj. Jerozolima Obfitość czy Prosto. W naszej kuchni królować będą aromatyczne warzywa bliskowschodnie przyprawy i świeże zioła oraz orzechy. Na zajęciach Aneta Zabiegała podzieli się z Wami doświadczeniem i przepisami zdobytymi u jednego z najpopularniejszych szefów kuchni na świecie. Opowie Wam jak spełniło się jej marzenie i w jaki sposób tam trafiła. Nauczy Was jak przygotować petardową szalotkową oliwę w stylu zero waste, czy totalnie obłędne migdałowe tofu. Dowiecie się też jak praży się najsmaczniejszą szalotkę na świecie i do czego w kuchni wykorzystuje się przedziwną łyżkę z dziurami. Zdradzi Wam też sekret idealnej Dukkah – mieszanki przypraw według przepisu, który zawędrował w Jej ręce aż z wyspy Mauritius.

Pod jej czujnym okiem przygotujecie:

  • Pieczoną marchewkę w miodowej marynacie z fenkułem, pikantną harissą, kremowym, migdałowym tofu i prażoną szalotką
  • Domową Dukkah, czyli kultowa mieszanka przypraw i orzechów wykorzystywana w kuchni bliskowschodniej
    Będzie obłędnie pysznie, z pełnią kobiecych mocy i totalnie dziewczyńskim klimatem.

Będzie obłędnie pysznie, z pełnią kobiecych mocy i totalnie dziewczyńskim klimatem.

Opcja z dostawą produktów: otrzymujesz dostęp do wydarzenia online, przepisy, produkty do gotowania dla 2 osób, butelkę różowego wina, a także dziewczyńską playlistę z muzyką na ten wyjątkowy wieczór stworzoną przez CookUp.

Produkty zostaną wysłane na adres podany w zamówieniu. W przypadku chęci otrzymania przesyłki na inny adres, prosimy o podanie danych do wysyłki na studio@cookup.pl do 3 marca 2021.

Uwaga: Cena promocyjna obowiązuje do 28.02.2021

Prowadzący

Aneta Zabiegała

Uczennica Yotama Ottolenghi w jednej z jego londyńskich restauracji -Ottolenghi Spitalfields w Londynie. Z wykształcenia dziennikarka i psychodietetyczka. Z zamiłowania i zawodu kucharka. Lekcje gotowania odbierała u polskich szefów kuchni oraz we Włoszech, Tajlandii, Indonezji, Japonii. Gotowała dla celebrytów oraz gości Europejski Kongresu Gospodarczego. Po kilku latach prowadzenia własnej firmy cateringowej przeniosła się do Londynu.

Zobacz warsztaty prowadzącego

Poznaj CookUp

CookUp Studia Kulinarne

CookUp to przede wszystkim dwa studia kulinarne – w Warszawie i Poznaniu, w których odbywają się warsztaty dla osób indywidualnych, pokazy, prezentacje, konferencje kulinarne dla firm oraz prywatne śniadania, obiady i kolacje z gotowaniem na żywo, jak również sesje zdjęciowe oraz wydarzenia integracyjne.

CookUp Talents i CookUp Fundacja

CookUp zajmuje się również promowaniem talentów kulinarnych (CookUp Talents) oraz edukacją na temat zdrowego odżywania się mam i ich dzieci oraz kobiet w ciąży, aktywizacją seniorów poprzez warsztaty kulinarne, oraz innymi projektami społecznymi (CookUp Fundacja).

Opinie o warsztatach

Uczestniczyłam w warsztatach w CookUp trzykrotnie. Były to wspaniałe, inspirujące spotkania, na których poznałam nowych, ciekawych ludzi. Poza tym, za każdym razem, było dużo wiedzy przekazanej przez prowadzących, ale co najważniejsze, wspaniałe dania, które później gotowałam też w domu.

Sonia

Miałem przyjemność uczestniczyć w warsztatach Knife Skills. Dużo pożytecznych umiejętności posługiwania się nożem w kuchni, dzięki którym przygotowywanie produktów do gotowania - m.in. krojenie, siekanie, rozdrabnianie idzie mi dużo sprawniej i szybciej.

Tomasz

Najczęstsze pytania

Jak mam się ubrać na warsztaty?

W miarę możliwości ubierz się wygodnie, a przede wszystkim włóż wygodne buty, dzięki czemu nie zmęczy Cię tak bardzo długie stanie przy wyspie do gotowania. Gotowanie to przyjemność, ale też dużo fizycznej pracy :) Na czas warsztatów dostaniesz fartuch kucharski, także nie musisz się martwić o ubrudzenie się w trakcie gotowania.

Czy muszę przyjść na warsztaty wcześniej, przed godziną ich rozpoczęcia?

Nie musisz pojawiać się dużo wcześniej. Kilka minut przed warsztatami w zupełności wystarczy. Zostaw sobie jednak minimalną ilość czasu, żeby się nie spóźnić i nie stracić informacji organizacyjnych na początku warsztatów. Warsztaty startują punktualnie do godzinie określonej w opisie zajęć.

Czy muszę coś zabrać ze sobą?

Nie musisz nic ze sobą zabierać. Zapewnimy Ci wszystko, co jest potrzebne do wzięcia udziału w warsztatach - akcesoria do gotowania, przepisy na przygotowywane podczas warsztatów dania, żebyś mogła/mógł je odtworzyć w domu, ołówek do sporządzenia własnych notatek oraz kawę, herbatę i wodę :)