Zanurzymy się totalnie w kuchni jednego z naszych kulinarnych mistrzów znanych z kultowych publikacji tj. Jerozolima Obfitość czy Prosto. W naszej kuchni królować będą aromatyczne warzywa bliskowschodnie przyprawy i świeże zioła oraz orzechy. Na zajęciach Aneta Zabiegała podzieli się z Wami doświadczeniem i przepisami zdobytymi u jednego z najpopularniejszych szefów kuchni na świecie. Opowie Wam jak spełniło się jej marzenie i w jaki sposób tam trafiła. Nauczy Was jak przygotować petardową szalotkową oliwę w stylu zero waste, czy totalnie obłędne migdałowe tofu. Dowiecie się też jak praży się najsmaczniejszą szalotkę na świecie i do czego w kuchni wykorzystuje się przedziwną łyżkę z dziurami. Zdradzi Wam też sekret idealnej Dukkah – mieszanki przypraw według przepisu, który zawędrował w Jej ręce aż z wyspy Mauritius.
Pod jej czujnym okiem przygotujecie:
- Pieczoną marchewkę w miodowej marynacie z fenkułem, pikantną harissą, kremowym, migdałowym tofu i prażoną szalotką
- Domową Dukkah, czyli kultowa mieszanka przypraw i orzechów wykorzystywana w kuchni bliskowschodniej
Będzie obłędnie pysznie, z pełnią kobiecych mocy i totalnie dziewczyńskim klimatem.
Będzie obłędnie pysznie, z pełnią kobiecych mocy i totalnie dziewczyńskim klimatem.
Opcja bez dostawy produktów: otrzymujesz dostęp do wydarzenia online, przepisy oraz listę zakupów.
W przypadku chęci otrzymania produktów do gotowania, prosimy wybrać wariant warsztatów „z dostawą produktów”.
Uwaga: Cena promocyjna obowiązuje do 28.02.2021