Kolacja dla Mam | Warsztat kulinarny z okazji Dnia Matki w studio CookUp

Warszawa Hoża
„Kolacja dla Mam” – to warsztat pełen smaków, aromatów i radości wspólnego gotowania.
To doskonały pomysł na świętowanie Dnia Matki w niebanalny sposób.
Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska :)

Zabierz Mamę na wyjątkowe kulinarne święto! Zapraszamy na warsztat „Kolacja dla Mam” – pełen smaków, aromatów i radości wspólnego gotowania.

To doskonały pomysł na świętowanie Dnia Matki w niebanalny sposób.

 

Podczas warsztatu razem przygotujemy wykwintne, wielodaniowe menu, które zachwyci każdego miłośnika dobrego jedzenia:

 

  • Szparagi klasyczne — perfekcyjny sos holenderski, grillowane szparagi, poszetowe jajko i aromatyczny ser dojrzewając
  • Aksamitne risotto truflowe — z dodatkiem chrupiących chipsów z jarmużu i świeżą truflą
  • Coq au vin — francuska klasyka, czyli kurczak duszony w winie z tymiankiem, podany z czosnkowo-ziołową ciepłą bagietką
  • Profiterole — wypełnione kremem cytrynowym, udekorowane świeżymi owocami i polewą czekoladową

 

To nie tylko okazja do nauki wyjątkowych dań, ale przede wszystkim wspólnego spędzenia czasu, celebrowania relacji i czerpania radości z gotowania.

Podczas warsztatu uczestnicy będą przygotowywać dania pod okiem profesjonalnego szefa kuchni, który przeprowadzi ich przez cały proces w miłej, przyjaznej atmosferze.

 

Podaruj Mamie niezapomniany prezent – widzimy się przy stole! 💛

Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje. Kawa HAYB, ekologiczne herbaty i napary ziołowe z Pijalni Ziół Dary Natury oraz woda.

UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.

Prowadzący

Patrycja Wąsiakowska

Doświadczona szefowa kuchni i trenerka kulinarna. Znana z kultowej restauracji Stara Kuźnia na Mazurach oraz Cafe Zielony Niedźwiedź. Uczestniczka II edycji Top Chef. W CookUp prowadzi zajęcia z wołowiny, burgerów i sezonowej kuchni polskiej.

Zobacz warsztaty prowadzącego

Poznaj CookUp

CookUp Studia Kulinarne

CookUp to przede wszystkim dwa studia kulinarne – w Warszawie i Poznaniu, w których odbywają się warsztaty dla osób indywidualnych, pokazy, prezentacje, konferencje kulinarne dla firm oraz prywatne śniadania, obiady i kolacje z gotowaniem na żywo, jak również sesje zdjęciowe oraz wydarzenia integracyjne.

CookUp Talents i CookUp Fundacja

CookUp zajmuje się również promowaniem talentów kulinarnych (CookUp Talents) oraz edukacją na temat zdrowego odżywania się mam i ich dzieci oraz kobiet w ciąży, aktywizacją seniorów poprzez warsztaty kulinarne, oraz innymi projektami społecznymi (CookUp Fundacja).

Studio Warszawa Hoża

ul. Hoża 51, 00-681 Warszawa

Jak dojechać?

Metro

Stacja Centrum, następnie pieszo 800 metrów, około 12 minut

Tramwaj

Przystanek Koszykowa (od ul. Chałubińskiego), Przystanek Dw. Centralny (od Al. Jerozolimskich), Przystanek Hoża (od. ul. Marszałkowskiej)

Autobus

Przystanek Koszykowa (od ul. Chałubińskiego), Przystanek Dw. Centralny (od Al. Jerozolimskich), Przystanek Hoża (od. ul. Marszałkowskiej)

Opinie o warsztatach

Uczestniczyłam w warsztatach w CookUp trzykrotnie. Były to wspaniałe, inspirujące spotkania, na których poznałam nowych, ciekawych ludzi. Poza tym, za każdym razem, było dużo wiedzy przekazanej przez prowadzących, ale co najważniejsze, wspaniałe dania, które później gotowałam też w domu.

Sonia

Miałem przyjemność uczestniczyć w warsztatach Knife Skills. Dużo pożytecznych umiejętności posługiwania się nożem w kuchni, dzięki którym przygotowywanie produktów do gotowania - m.in. krojenie, siekanie, rozdrabnianie idzie mi dużo sprawniej i szybciej.

Tomasz

Najczęstsze pytania

Jak mam się ubrać na warsztaty?

W miarę możliwości ubierz się wygodnie, a przede wszystkim włóż wygodne buty, dzięki czemu nie zmęczy Cię tak bardzo długie stanie przy wyspie do gotowania. Gotowanie to przyjemność, ale też dużo fizycznej pracy :) Na czas warsztatów dostaniesz fartuch kucharski, także nie musisz się martwić o ubrudzenie się w trakcie gotowania.

Czy muszę przyjść na warsztaty wcześniej, przed godziną ich rozpoczęcia?

Nie musisz pojawiać się dużo wcześniej. Kilka minut przed warsztatami w zupełności wystarczy. Zostaw sobie jednak minimalną ilość czasu, żeby się nie spóźnić i nie stracić informacji organizacyjnych na początku warsztatów. Warsztaty startują punktualnie do godzinie określonej w opisie zajęć.

Czy muszę coś zabrać ze sobą?

Nie musisz nic ze sobą zabierać. Zapewnimy Ci wszystko, co jest potrzebne do wzięcia udziału w warsztatach - akcesoria do gotowania, przepisy na przygotowywane podczas warsztatów dania, żebyś mogła/mógł je odtworzyć w domu, ołówek do sporządzenia własnych notatek oraz kawę, herbatę i wodę :)