Doświadczona szefowa kuchni i trenerka kulinarna. Znana z kultowej restauracji Stara Kuźnia na Mazurach oraz Cafe Zielony Niedźwiedź. Uczestniczka II edycji Top Chef. W CookUp prowadzi zajęcia z wołowiny, burgerów i sezonowej kuchni polskiej.
- październik
-
09.10.2024
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości. Dietetycy cenią za wartości odżywcze – wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego tatara, wyrazistego steka, orientalnych sałatek czy szybkich stir-fry. Zapraszamy Was na konkretne gotowanie z wołowiną w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
379,00 złZobacz warsztat -
15.10.2024
Kuchnia Bliskiego Wschodu
SzczegółyKuchnia bliskowschodniaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaTo zdecydowanie jeden z naszych ulubionych kierunków kulinarnych. Światową sławę zawdzięcza książce Jerozolima Yotama Ottolenghiego i Samiego Tamimi. Ta kulinarna Biblia stała się przewodnikiem po skomplikowanym świecie kuchni bliskowschodniej. Nieoczywista, kolorowa, pachnąca kuminem, kardamonem, zaatarem i miętą. Z kilku zaledwie warzyw, owoców, świeżych ziół i przypraw potrafi wyczarować niezapomniane smaki. Zapraszamy Was na bliskowschodnie gotowanie z Waszą ulubioną Prowadzącą Patrycją Wąsiakowską.
349,00 złZobacz warsztat - listopad
-
13.11.2024
Pasta Party, czyli makaron dla początkujących
SzczegółyKuchnia włoskaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaJaka jest różnica między pasta secca, a pasta fresca? Czym różni się makaron przygotowany na bazie semoli od tego z tradycyjnej fariny? Jak zagniatać, suszyć i gotować, by smakował tak jak w dobrej, włoskiej restauracji? Po tych zajęciach świat makaronu nie będzie skrywał przed Wami żadnych tajemnic.
349,00 złZobacz warsztat - grudzień
-
03.12.2024
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości. Dietetycy cenią za wartości odżywcze – wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego tatara, wyrazistego steka, orientalnych sałatek czy szybkich stir-fry. Zapraszamy Was na konkretne gotowanie z wołowiną w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
379,00 złZobacz warsztat