Doświadczona szefowa kuchni i trenerka kulinarna. Znana z kultowej restauracji Stara Kuźnia na Mazurach oraz Cafe Zielony Niedźwiedź. Uczestniczka II edycji Top Chef. W CookUp prowadzi zajęcia z wołowiny, burgerów i sezonowej kuchni polskiej.
-
25.09.2023
CookUp Professional: Burger Lab
SzczegółyBurgery, Dla zaawansowanych i profesjonalistów, Mięso, WołowinaPoczątek:10:00Czas trwania:ok. 8 godzinProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaWydawałoby się, że lata świetności mają za sobą. Że wyparły je modne rameny czy robiące furorę dania kuchni roślinnej. Nic bardziej mylnego, bo dobry burger to po prostu dobry burger i już. A klasyka – zwłaszcza ta jakościowa – zawsze jest w modzie. Te na pierwszy rzut oka proste danie wymaga wiedzy, praktyki i kulinarnego kunsztu. Bowiem w na pozór zwykłej maślanej bułce kryją się setki technik i patentów kulinarnych. To nie tylko wysokiej jakości mięso, dobre sosy czy idealnie skomponowane dodatki, ale też kilka bardzo konkretnych decyzji: smażyć, grillować, doprawiać przed czy po, mielić czy siekać, wędzić czy może piec? Zapraszamy Was na bardzo praktyczny kurs dla profesjonalistów, na którym krok po kroku zgłębicie tajniki przygotowywania perfekcyjnych burgerów. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, znana m. in. z kultowej restauracji Stara Kuźnia na Mazurach, restauracji Zielony Niedźwiedź czy programu Top Chef.
949,00 złZobacz warsztat - październik
-
03.10.2023
Burger Party
SzczegółyBurgery, MięsoPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaWydawałoby się, że lata świetności mają już za sobą. Że skutecznie wyparły je popularne rameny, czy robiące furorę dania kuchni roślinnej. Ale dobry burger to po prostu dobry burger i już. Bo klasyka zawsze jest w modzie. Te na pierwszy rzut oka proste i nieskomplikowane danie wymaga wiedzy i kulinarnej wprawy. Bo oprócz wysokiej jakości mięsa, maślanej bułki, odpowiednich sosów i dodatków, ważny jest tu też sam proces przygotowania. I kilka bardzo konkretnych decyzji: smażyć czy grillować, doprawiać przed czy po, mięso mielić czy siekać? Zapraszamy Was na warsztaty z przygotowania perfekcyjnych burgerów. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni znana z kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
369,00 złZobacz warsztat - listopad
-
07.11.2023
Wołowina dla początkujących
SzczegółyMięso, WołowinaPoczątek:18:00Czas trwania:ok. 3-4 godzinyProwadzący:Patrycja WąsiakowskaZapisy:OtwarteWarszawa HożaOd wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości. Dietetycy cenią za wartości odżywcze – wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego tatara, wyrazistego steka, orientalnych sałatek czy szybkich stir-fry. Zapraszamy Was na konkretne gotowanie z wołowiną w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.
379,00 złZobacz warsztat