Piekarz, zakochany w starych odmianach ziaren, amator świeżego mielenia mąki, z której powstają niezapomniane, naturalne chleby. Prowadzi mikropiekarnię rzemieślniczą w Rujiena na Łotwie. Doświadczenie kulinarne zdobywał w Szwecji pracując w piekarniach Rosendals Tradgard i Lilla Bagis w trakcie chlebowej rewolucji Bröd Revolutionen. W 2019 r. otrzymał nagrodę L’Officiel Gourmand Guide Awards for Baltics w 2 kategoriach chleba naturalnego na Łotwie. Szkoli łotewskich kucharzy, co przyczyniło się do zapoczątkowania nowej fali chleba naturalnego w tym kraju. Prowadzi również warsztaty piekarnicze w Rydze.
Kategorie
Wybierz kategorię
- Pokaż wszystkie
- Kuchnia wegańska
- Kuchnia azjatycka
- Warsztaty cukiernicze
- Owoce morza
- Kuchnia tajska
- Mięso
- Ryby
- Kuchnia włoska
- Na grillu
- Kuchnia wegetariańska
- Chleb
- Kuchnia bliskowschodnia
- Walentynki
- In English
- Zero Waste
- Zdrowe odżywianie
- Ramen
- Kiszonki
- Dla zaawansowanych i profesjonalistów
- Bezy
- Kasze
- Kuchnia indyjska
- Kuchnia koreańska
- Torty
- Świątecznie
- Sushi
- Kuchnia meksykańska
- Knife Skills
- Kuchnia wietnamska
- Surf and Turf
- Pizza
- Czekolada
- Fermentacja
- Kuchnia francuska
- Buddha Bowls
- Wypieki
- Street Food
- Warsztaty baristyczne
- ABC Woka
- Kaligrafia
- Dzień Kobiet
- Le Cordon Bleu
- Jadalne prezenty
- Grzyby
- Ceramiczno-Kulinarne
- Tofu
- Kuchnia hiszpańska
- Zioła i Las
- Kombucha
- Makaroniki
- Kuchnia gruzińska
- Kuchnia portugalska
- Kuchnia śródziemnomorska
- Superfoods
- Kuchnia peruwiańska
- CookUp à la carte
- Kuchnia węgierska
- Kuchnia żydowska
- Koktajle
- Jednogarnkowe
- Pierogi
- Warsztaty sommelierskie
Nie znaleziono produktów, których szukasz.