Na warsztatach prowadzący opowie Wam o rodzajach tart i tartaletek. Pod Jego czujnym okiem nauczycie się przygotowywać perfekcyjne ciasto kruche. Poznacie różnego rodzaju spody i nadzienia do tart. Dowiecie się także w jaki sposób dobierać do nich odpowiednie dodatki. Każdy z uczestników będzie pracował indywidualnie i pod okiem prowadzącego przygotuje 4 wypieki.
W programie:
- Tarta jabłkowo-karmelowa z kruszonką migdałową
- Tarta cytrynowa na bazie pâte à bombe
- Tarta z kremem migdałowym i gruszkami
- Tartaletki orzechowo-rumowe Batavia
Wszystkie przygotowane na zajęciach tarty i tartaletki będziecie mogli zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar.
UWAGA! ABC Cukiernictwa to kurs kulinarny składający się z 8 spotkań. Zajęcia odbywają się 2 razy w tygodniu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach kursu, w miarę dostępnych miejsc. Nie ma obowiązku uczestniczenia we wcześniejszych lub późniejszych zajęciach kursu. Kurs – dla tych osób, które uczestniczą we wszystkich zajęciach – kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu.