Na zajęciach, pod okiem Prowadzącego nauczycie się podstawowych zasad komponowania odżywczych super bowls. Dowiecie się w jaki sposób planować gotowanie, by nie spędzając wielu godzin w kuchni, z kilku dobrej jakości składników przygotowywać kolorowe, zachwycające miski mocy. Porozmawiacie o tym w jaki sposób planować zakupy, jak przechowywać wcześniej przygotowane składniki, by w kilka minut móc z nich przygotowywać pyszne azjatyckie bowle. Do tego praktyczna lekcja składania i stylizacji bowli z wykorzystaniem ceramiki AOOMI. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste, które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie 3 azjatyckie misy mocy.
NOWE MENU!
W programie:
-
Bibimbap / koreańskie danie na ryżu, wołowina w marynacie bulgogi, kiełki fasoli mung, marchew, pak choi, sos na bazie pasty gochujan, pieczony batat z wędzoną papryką
-
Kaeng Khiao Wan / tajskie zielone curry na mleku kokosowym, wędzone tofu, bazylia tajska, cukinia, seler naciowy, brązowy ryż z soczewicą, liście kaffiru
-
Bún gà nướng / wietnamski marynowany kurczak, makaron bun, zioła, warzywa, kiełki fasoli mung, sos nuoc cham, orzechy ziemne
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje. Kawa HAYB, ekologiczne herbaty i ziołowe napary z Pijalni Ziół Dary Natury oraz woda. Partnerem warsztatów jest marka AOOMI.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb