Na zajęciach poznacie 2000.letnią historię bułeczek bao. Dowiecie się skąd pochodzą i w których częściach Azji spotkacie je najczęściej. Następnie krok po kroku samodzielnie przygotujecie i uparujecie perfekcyjne, puszyste bao buns. Do tego praktyczna lekcja łączenia smaków i tekstur oraz tworzenia nieoczywistych sosów. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste, które z łatwością będziecie mogli wykorzystać w swoim codziennym gotowaniu. Na warsztatach pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.), pod okiem Macieja Bartkowiaka, przygotujecie niezapomniane Bao.
W programie:
-
BAO TERIYAKI CHICKEN – z luzowanym udkiem kurczaka w sosie w sosie sojowo-miodowym, piklowanym ogórkiem, kiełkami fasoli mung, sezamem i kolendrą
-
BAO PORK BUN – z szarpaną wieprzowiną, azjatyckim colesławem, prażonymi orzechami ziemnymi oraz mango mayo
-
BAO SHRIMP BUN – krewetki marynowane w mleku kokosowym z chilli, sałatą, kolendrą, salsą ananasową z marakują, Thai Basil Mayo
OPCJA VEGE: Jeśli chcesz zapisać się na zajęcia, a nie jesz mięsa, ryb czy owoców morza napisz do nas (studio@cookup.pl). Sprawdzimy, co da się zrobić.
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje: kawa HAYB, herbata, sezonowe, ziołowe napary z Pijalnia Ziół Dary Natury oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb