Zapraszamy Was na kultowe warsztaty ze stekami w roli głównej. Dowiecie się jakiego rodzaju mięso wybierać na steki – gdzie je kupować i na co zwracać uwagę kupując. Nauczycie się przygotowywać i smażyć steki: poznacie różne stopnie wysmażenia oraz metody sprawdzania stopnia wysmażenia mięsa. Nauczycie się różnych sposobów marynowania oraz poznacie zasady przyprawiania steków. Dowiecie się także czym jest sezonowanie i dlaczego się to robi. Na warsztatach uczestnicy będą pracowali indywidualnie i przygotują 3 steki.
W programie:
- Stek z polędwicy wołowej w sosie na bazie trufli na toście francuskiem ze smażonym szpinakiem i portobello
- Steak Diane z rostbefu z kremowymi ziemniakami i smażonymi pomidorkami cherry
- Rib Eye Steak w sosie pieprzowym z karczochami, sercami sałaty rzymskiej i chipsami z batatów
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowana będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar.