Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa, Wegańska Akademia Kulinarna i Wegański Kurs Cukierniczy
Zapraszamy Was na street foodowe gotowanie z Piotrkiem Bruś-Klepackim, kucharzem, podróżnikiem, miłośnikiem kuchni etnicznych. Na zajęciach wybierzecie się w kulturalno-kulinarną podróż po najciekawszych street foodowych destynacjach świata. Będzie oryginalnie i egzotycznie. Wspólnie poszukamy fenomenu ulicznego jedzenia i szczerości tego rodzaju kuchni. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie 4 street foodowe dania z Meksyku, Turcji, Azji oraz Izraela.
W programie:
- Domowe kofty z sumakiem, jogurtem i olejem pomidorowym (Turcja)
- Chrupiące chlebki roti z masłem klarowanym (Azja)
- Perfekcyjna shakshuka z kuminem, jajkiem i kolendrą (Izrael)
- Bunuelo, czyli puszyste i miękkie, smażone pączki z cynamonem (Meksyk)
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb