Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa, Wegańska Akademia Kulinarna i Wegański Kurs Cukierniczy
Zapraszamy Was na street foodowe gotowanie z Piotrkiem Bruś-Klepackim, kucharzem, podróżnikiem, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka. Na zajęciach wybierzecie się w kulturalno-kulinarną podróż po najciekawszych street foodowych destynacjach świata. Będzie oryginalnie i egzotycznie. Wspólnie poszukacie fenomenu ulicznego jedzenia i szczerości w kuchni. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie 4 street foodowe dania z Meksyku, Bliskiego Wschodu, Chin oraz Europy.
W programie:
- Taco Carnitas – taco z wieprzowiną marynowaną w pomarańczach i kuminie z awokado, serem i salsą Pico de Gallo
- Cong You Bing – syczuański, chrupiący placek z młodą dymką i pikantnym sosem Loang Ma
- Bliskowschodnie pikantne kofty z jogurtem, olejem pomidorowym (aromatyzowanymi pomidorami) i sumakiem
- Neapolitańskie, puszyste pączki graffa z cukrem cynamonowym
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb