Zapraszamy na zajęcia z superfoods w roli głównej. Na warsztatach – oprócz gotowania – dużo wiedzy o zdrowej, zbilansowanej diecie. Prowadzący opowie Wam czym są superfoods, jakie mają właściwości i dlaczego warto je uwzględniać w codziennym menu. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2-4 os.) na wysokiej jakości produktach organicznych przygotujecie 4 dania z wykorzystaniem superfoods.
W programie:
- Gryczane mini bowls z pesto z jarmużu i pestek dyni
- Jaglanka z grzybami shiitake, ciecierzycą i jarmużem
- Zupa pomidorowa z komosą ryżową, tofu i glonami nori
- Galaretka z czarnego bzu z owocem baobabu i jagodami goji
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, ziołowy napar.
UWAGA! Warsztaty rozpoczynają się o godz.18.00