Zapraszamy Was na niezwykłą lekcję przygotowywania tradycyjnego sushi. Na zajęciach poznacie historię sushi oraz produkty i akcesoria porzebne do jego przygotowania. Zgłębicie tajniki przygotowywania perfekcyjnego sushi. Nauczycie się m. in. gotować ryż idealny. Dowiecie się co to jest zaprawa do ryżu i jaką rolę odgrywa w procesie przygotowywania sushi. Porozmawiacie o tradycyjnych dodatkach do sushi i popularnych kompozycjach smakowych. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu #zerowaste które z łatwością będziecie mogli wykorzystać w domowym zaciszu. Nauczycie się rollować sushi różnymi metodami, a prowadzący pokaże Was jak poprawnie jeść pałeczkami. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach samodzielnie przygotujecie swój zestaw sushi.
W programie:
- Przystawka: sashimi- dorada/ponzu/momiji/szczypior
- Futomaki– krewetka tempura/warzywa/majonez
- Uramaki– łosoś/awokado/sezam
- Hosomaki– warzywa
- Nigiri– łosoś x2
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje. Kawa HAYB, ekologiczne herbaty i napary ziołowe z Pijalni Ziół Dary Natury oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.