Michał Lachur przekona Was, że comfort food, czyli jedzenie na pocieszenie może mieć zdrowe, roślinne oblicze. Pokaże Wam, że popularne dania poprawiające nastrój mogą być nie tylko pełnowartościowe, ale jednocześnie smaczne i zdrowe. Po tych zajęciach będziecie potrafili wyczarować kojące wegańskie cuda, z którymi żadne smutki Wam nie straszne.
Na zajęciach oprócz gotowania – dużo wiedzy o dobrym odżywianiu, produktach, komponowaniu potraw oraz suplementacji w kuchni roślinnej. Będziecie pracowali na wysokiej jakości produktach organicznych.
W programie:
- Wegańska zupa Pho z grzybami mun i tofu
- Nuggetsy z ciecierzycy z sosem BBQ
- Wegański pad thai z makaronu ryżowego i tofu
- Wegański tort czekoladowy z likierem wiśniowym i orzechami laskowymi
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, aromatyczny napar lub lemoniada.
Zajęcia rozpoczną się od degustacji witaminowego shota odpornościowego przygotowanego na wolnoobrotowej wyciskarce marki Philips.
UWAGA! Warsztaty rozpoczynają się o godz. 18.00