Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa, Wegańska Akademia Kulinarna i Wegański Kurs Cukierniczy
Michał Lachur przekona Was, że comfort food, czyli jedzenie na pocieszenie może mieć zdrowe, roślinne oblicze. Pokaże Wam, że popularne dania poprawiające nastrój mogą być nie tylko pełnowartościowe, ale jednocześnie smaczne i zdrowe. Po tych zajęciach będziecie potrafili wyczarować kojące wegańskie cuda, z którymi żadne smutki Wam nie straszne. A do tego dużo wiedzy o dobrym odżywianiu, produktach, komponowaniu potraw oraz suplementacji w kuchni roślinnej. Na zajęciach pracować będziecie na wysokiej jakości produktach organicznych. Pod okiem prowadzącego, pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie 4 zbilansowane, wegańskie dania.
W programie:
- Wegańska zupa Pho na wywarze z pieczonych warzyw
- Skrzydełka z boczniaka z sosem ranczerskim
- Wegańska lazania z orzechowym ragu i pietruszkowym beszamelem
- Wegańskie tiramisu na cytrynowym biszkopcie z kremem z nerkowców i tofu
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar lub lemoniada.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.