Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa.
Na zajęciach prowadzący nauczy Was podstawowych technik pracy z wokiem. Opowie o niezbędnych narzędziach i akcesoriach wykorzystywanych zarówno do smażenia jak i gotowania na woku. Nauczycie się m. in. jakie produkty wykorzystywać do gotowania na woku oraz w jaki sposób je przygotowywać, aby wydobyć z nich jak najlepszy smak, a jednocześnie zachować jak najwięcej wartości odżywczych. Na zajęciach nie zabraknie też ciekawostek o Azji: tradycyjnych daniach, przyprawach czy produktach wykorzystywanych w tamtejszej kuchni. Każdy uczestnik będzie pracował indywidualnie – na swoim woku – i przygotuje 3 orientalne dania.
W programie:
- Thai Chicken Cashew Nut Stir Fry, czyli kurczak z orzechami nerkowca, w sosie chilli z ziołami, serwowany z ryżem jaśminowym
- Wegetariański Pad Thai z sezonowymi warzywami i makaronem ryżowym
- Goon Pad – smażone krewetki z chili, szalotką i tajską bazylią
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowa, aromatyczna lemoniada lub ziołowy napar.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.