Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa.
Na warsztatach zgłębicie tajniki przygotowywania perfekcyjnych klusek. Poznacie sprawdzone receptury oraz techniki i metody ich przyrządzania. Dowiecie się jak przy pomocy zaledwie kilku sezonowych, jakościowych składników wyczarować obłędne, niebanalne kluskowe kompozycje. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie 4 rodzaje klusek oraz niezapomniane dodatki.
W programie:
- gnocchi dyniowe z palonym masłem, prażoną leszczyną i puchem z parmezanu
- kładzione kopytka z topinamburu z pesto z czosnku niedźwiedziego i pieczonymi z cytryną korzeniami pietruszki
- #królowawarsztatowa mistrzowska wegańska pyza z farszem grzybowym, podana z chrupiącą, złotą cebulą i świeżym szczypiorem
- perfekcyjnie puchate leniwe z wanilią, polane maślaną, chrupiącą cynamonową tartą bułką
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje. Kawa HAYB, ekologiczne herbaty i napary ziołowe z Pijalni Ziół Dary Natury oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.