Chłopaki zabiorą Was w koktajlową podróż m. in. do XX wiecznej Anglii i na Karaiby. Choć nie są florystami to zapewniają, że fiołek, lawenda, bez oraz hibiskus nie są dla nich zagadką. Uprzedzają jednak, że ich kwiatki wypiły już trochę alkoholu, bo w wazonach znalazł się m.in. gin (Tanqueray 10), rum (Zacapa 23), wódka (Ketel One) oraz wermut. Wstążką koktajlowych bukietów będą ingrediencje domowej receptury, o których opowiadać mogą bez końca. Koktajlowe bukiety będą zróżnicowane zarówno pod kątem estetyki, techniki jak i smaku, aby pokazać Wam jak niezwykle bogaty jest świat procentowych eliksirów. Uczestniczki zajęć będą pracowały indywidualnie i pod okiem Prowadzących przygotują 4 kwiatowe koktajle.
W programie:
- Oł Honey Honey (Zacapa 23)
- Violette Sky (Tanqueray 10)
- Lavender Night Fever (Ketel One)
- Ula Pua (Wermut)
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych koktajli. Na warsztatach dodatkowo serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz drobne przekąski.