Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa, Wegańska Akademia Kulinarna i Wegański Kurs Cukierniczy
Na warsztatach prowadzący wprowadzi Was w niezwykły świat francuskich makaroników. Poznacie historię tych najbardziej wymagających deserów świata i dowiecie się jakich akcesoriów i surowców używać, by zawsze wychodziły perfekcyjne: delikatne, eleganckie i zachwycające smakiem. Samodzielnie zmielicie migdałową mąkę, z której krok po kroku przygotujecie tradycyjne, makaronikowe daszki. Dowiecie się w jaki sposób stworzyć z nich małe dzieła sztuki, tak aby zawsze miały tę samą, idealną wielkość i by równo wyrastały. Do tego obłędne zimowo-święteczne kremy: malinowo-różany, czekoladowy, piernikowy oraz Matcha. Wszystko w odpowiednio dobranych kolorach, jak na dostojne desery przystało. Prowadzący opowie Wam też o najczęściej popełnianych błędach w przygotowywaniu makaroników. Na zajęciach pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie 4 rodzaje francuskich makaroników.
W programie:
- Makaroniki z kultowym kremem różano-malinowym na bazie domowej konfitury z dzikiej róży
- Makaroniki z pachnącym Świętami, korzennym kremem piernikowym
- Makaroniki z orientalnym kremem Matcha
- Makaroniki z tradycyjnym, zimowym kremem czekoladowym
Przygotowane przez siebie makaroniki, będziecie mogli skosztować na miejscu przy kubku kawy, herbaty lub aromatycznego, ziołowego naparu lub zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach cukierniczych.