Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa, Wegańska Akademia Kulinarna i Wegański Kurs Cukierniczy
Na warsztatach prowadzący wprowadzi Was w niezwykły świat francuskich makaroników. Poznacie historię tych najbardziej wymagających deserów świata i dowiecie się jakich akcesoriów i surowców używać, by zawsze wychodziły perfekcyjne: delikatne, eleganckie i zachwycające smakiem. Nauczycie się od podstaw przygotowywać i wypiekać tradycyjne, makaronikowe daszki. Dowiecie się w jaki sposób przygotowywać z nich małe dzieła sztuki, tak aby zawsze miały tę samą, idealną wielkość i by równo wyrastały. Do tego obłędne kremy: malinowo-różany, czekoladowy, cytrynowy i kawowy. Wszystko w odpowiednio dobranych kolorach, jak na dostojne desery przystało. Prowadzący opowie Wam też o najczęściej popełnianych błędach w przygotowywaniu makaroników. Poznacie także sposoby, aby ich unikać. Na zajęciach pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie 4 rodzaje francuskich makaroników. W programie:
- Makaroniki z kremem różano-malinowym
- Makaroniki z kremem cytrynowym
- Makaroniki z kremem kawowym
- Makaroniki z kremem czekoladowym
Przygotowane przez siebie makaroniki, będziecie mogli skosztować na miejscu przy kubku kawy, herbaty lub aromatycznego, ziołowego naparu lub zabrać ze sobą do domu w specjalnych opakowaniach cukierniczych.