Na zajęciach Prowadzący opowie Wam o zasadach komponowania dań, tradycyjnych produktach i przyprawach wykorzystywanych w kuchni tajskiej. Dowiecie się, gdzie w Polsce kupować produkty do gotowania tajskich potraw i jak je przechowywać, by jak najdłużej zachowywały świeżość. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei Zero Waste, które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu. Na zajęciach pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2-4 os.) pod okiem prowadzącego przygotujecie sezonową, tajską kolację składającą się z 3 dań.
W programie:
-
Chrupiące smażone sajgonki z domowym sosem sweet-chili / ciasto pszenne, makron sojowy, grzyby mun, marchew, szczypior, kapusta
-
Khao soi / aromatyczna zupa curry z północnej części Tajlandii z kurczakiem, limonką, kurkumą, warzywami i chrupiącym makaronem
Khow Pad Kung / smażony ryż z warzywami, pastą chili, limonką ziołami i krewetkami
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje: kawa HAYB, ekologiczne herbaty i ziołowe napary z Pijalni Ziół Dary Natury oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb
VEGE! Jeśli chciałbyś wziąć udział w zajęciach, a nie jesz mięsa – daj znać, sprawdzimy co da się zrobić.