Na zajęciach oprócz gotowania, dużo wiedzy o kuchni roślinnej i zdrowym odżywianiu. Poznacie m.in. zdrowe zamienniki cukru powszechnie wykorzystywanego w cukiernictwie czy sekrety diety RAW. Dowiecie się jaką rolę odgrywa sezonowość w kuchni roślinnej. Nauczycie się także sposobów na przemycanie w słodkościach zdrowych produktów. Następnie pracując indywidualnie, pod okiem prowadzącej, przygotujecie 4 wegańskie słodkości.
W programie:
- Praliny z daktyli w 4 smakach (zielona herbata, różane, kokosowe oraz z płatkami słonecznika)
- Batony orzechowe
- Słoiczek „Snickers”
- Granola idealna
Wszystkie przygotowane na warsztatach słodkości będziecie mogli skosztować na miejscu lub zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, ziołowy napar.
UWAGA! Wegański kurs cukierniczy to kurs kulinarny składający się z 6 spotkań. Zajęcia odbywają się 2 razy w tygodniu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach kursu, w miarę dostępnych miejsc. Nie ma obowiązku uczestniczenia we wcześniejszych lub późniejszych zajęciach kursu. Kurs – dla tych osób, które uczestniczą we wszystkich zajęciach – kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu.