Przejdź do treści
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
CookUp
Moje konto
  • pl
  • Warsztaty
    • Warsztaty stacjonarne
    • Warsztaty online
    • Archiwum warsztatów online
  • Wydarzenia dla firm
  • Kursy
  • Voucher podarunkowy
  • Prowadzący
  • Blog
  • O nas
  • Kontakt
  • Przejdź do treści

Kuchnia włoska

Prowadzący

Patrycja Wąsiakowska

Doświadczona szefowa kuchni i trenerka kulinarna. Znana z kultowej restauracji Stara Kuźnia na Mazurach oraz Cafe Zielony Niedźwiedź. Uczestniczka II edycji Top Chef. W CookUp prowadzi zajęcia z wołowiny, burgerów i sezonowej kuchni polskiej.

Kategorie

Wybierz kategorię

  • Pokaż wszystkie
  • Kuchnia wegańska
  • Kuchnia azjatycka
  • Warsztaty cukiernicze
  • Owoce morza
  • Mięso
  • Kuchnia tajska
  • Kuchnia wegetariańska
  • Ryby
  • Na grillu
  • Kuchnia włoska
  • Wypieki
  • Chleb
  • Walentynki
  • Kuchnia bliskowschodnia
  • In English
  • Zdrowe odżywianie
  • Ramen
  • Zero Waste
  • Kasze
  • Dla zaawansowanych i profesjonalistów
  • Świątecznie
  • Kiszonki
  • Bezy
  • Kuchnia indyjska
  • Surf and Turf
  • Knife Skills
  • Kuchnia wietnamska
  • Torty
  • Kuchnia koreańska
  • Sushi
  • Kuchnia meksykańska
  • Kuchnia francuska
  • Pizza
  • Czekolada
  • Buddha Bowls
  • Fermentacja
  • Dzień Kobiet
  • ABC Woka
  • Jadalne prezenty
  • Kuchnia hiszpańska
  • Le Cordon Bleu
  • Kaligrafia
  • Street Food
  • Pierogi
  • Warsztaty baristyczne
  • Pomidory
  • Grzyby
  • Ceramiczno-Kulinarne
  • Tofu
  • Zioła i Las
  • Tarty
  • Koktajle
  • Kombucha
  • Makaroniki
  • Kuchnia gruzińska
  • Kuchnia portugalska
  • Kuchnia śródziemnomorska
  • Superfoods
  • Kuchnia peruwiańska
  • CookUp à la carte
  • Kuchnia węgierska
  • Kuchnia żydowska
  • Jednogarnkowe
  • Warsztaty sommelierskie
  • Kuchnie świata
  • Pasta Party, czyli makaron dla początkujących
    Warsztaty wyprzedane
    Lista rezerwowa
    16.05.2025

    Pasta Party, czyli makaron dla początkujących

    Szczegóły
    Kuchnia włoska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Patrycja Wąsiakowska
    Zapisy:
    Lista rezerwowa
    Warszawa Hoża

    Jaka jest różnica między pasta secca, a pasta fresca? Czym różni się makaron przygotowany na bazie semoli od tego z tradycyjnej fariny? Jak zagniatać, suszyć i gotować, by smakował tak jak w dobrej, włoskiej restauracji? Po tych zajęciach świat makaronu nie będzie skrywał przed Wami żadnych tajemnic.

    349,00 zł
    Zobacz warsztat
  • czerwiec
  • Pasta Party, czyli makaron dla początkujących
    30.06.2025

    Pasta Party, czyli makaron dla początkujących

    Szczegóły
    Kuchnia włoska
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Patrycja Wąsiakowska
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Jaka jest różnica między pasta secca, a pasta fresca? Czym różni się makaron przygotowany na bazie semoli od tego z tradycyjnej fariny? Jak zagniatać, suszyć i gotować, by smakował tak jak w dobrej, włoskiej restauracji? Po tych zajęciach świat makaronu nie będzie skrywał przed Wami żadnych tajemnic.

    349,00 zł
    Zobacz warsztat

Kuchnia włoska

Warsztaty kuchni włoskiej to zajęcia, które powinny spodobać się praktycznie każdemu, dlatego polecamy je wszystkim niezdecydowanym oraz większym grupom o różnych preferencjach kulinarnych. Czy jest na świece ktoś, kto nie lubi pizzy albo klasycznej włoskiej pasty? No właśnie – dlatego kurs kuchni włoskiej to niemal zawsze trafiony wybór. Spodoba się zarówno tym, którzy gotują często, jak i osobom, które na co dzień raczej stronią od garnków. Największą zaletą kuchni włoskiej jest bowiem to, że jest nie tylko bardzo smaczna, ale i bardzo prosta.

Kuchnia włoska, choć niesamowicie popularna, wciąż kryje wiele tajemnic. Wspólnie odkryjemy je podczas warsztatów kuchni włoskiej. Nauczymy Cię, jak przyrządzić perfekcyjne risotto, mięciutkie gniochi oraz doskonały makaron. Sięgniemy również po niezwykle popularne we Włoszech owoce morza i śródziemnomorskie warzywa. Nie może też zabraknąć deseru – przyrządzimy zatem słodkie frittole, czyli waniliowe pączki w przepysznym czekoladowym sosie. Każde warsztaty kuchni włoskiej kończy wspólna uczta, podczas której będziemy degustować wszystkie przygotowane dania. Kolacji może towarzyszyć również wyborne włoskie wino.

Nasz kurs gotowania to nie tylko wyborna włoska kuchnia, ale także niezapomniane opowieści. Prowadzący zajęcia wyjaśnią wam czym wyróżnia się kuchnia liworyjska, mediolańska, wenecka czy lombardzka, a także doradzą, jak stosować popularne włoskie przyprawy: bazylię, pieprz, estragon i oregano. Nie zabraknie też uwag odnośnie najpopularniejszego włoskiego dania, czyli makaronu. Dowiecie się, czym różni się secca od fresca oraz, jak wyrobić idealne ciasto na makaron. Opowiemy też sobie o kultowych włoskich pastach. Spaghetti, ravioli, pici ndundari – po naszym kursie kuchni włoskiej wszystkie te nazwy będą ci doskonale znane.

Czekamy na ciebie w naszym studio w Warszawie.

CookUp

Dane kontaktowe

studio@cookup.pl
692 493 678
W godz. 9-17 (od poniedziałku do piątku)

Nasi partnerzy

Info

  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Polityka zwrotów
  • Wydarzenia dla firm
  • Jak dojechać
  • O nas
  • Zmiana ustawień prywatności
© 2012-2025 | CookUp
Realizacja: GeekRoom.pl