Przejdź do treści
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
CookUp
Moje konto
  • Warsztaty
  • Wydarzenia dla firm
  • Voucher podarunkowy
  • Prowadzący
  • O nas
  • Kontakt
  • Przejdź do treści

Sushi

Prowadzący

Filip Kolibabski

Kucharz z wykształcenia i pasji z 13. letnim doświadczeniem w gastronomii z ukierunkowaniem na kuchnię japońską. Przygodę z profesjonalną kuchnią zaczynał w renomowanej restauracji z kilkunastoletnią historią na warszawskim rynku- SushiZushi. Przez następne lata zdobywał doświadczenie w wielu miejscach w Polsce i za granicą m.in. na Majorce w sieci ekskluzywnych beachbarów Nikki Beach czy jako souschef w znanym wszystkim ramenhead’om Arigator Ramen Shop na Pięknej w Warszawie.

Kontynuując współpracę z wymienionym ramenem otworzył pierwszą w Polsce restaurację z sobą- japońskim makaronem gryczanym.

Przez następne lata szkolił swoje umiejętności w świeżo otwartej
warszawskiej filii Nobu- znanej na całym świecie sieci hoteli i restauracji
Roberta de Niro.

Kategorie

Wybierz kategorię

  • Pokaż wszystkie
  • Ryby
  • Sushi
  • wrzesień
  • Sushi
    18.09.2025

    Sushi

    Szczegóły
    Ryby, Sushi
    Początek:
    18:00
    Czas trwania:
    ok. 3-4 godziny
    Prowadzący:
    Filip Kolibabski
    Zapisy:
    Otwarte
    Warszawa Hoża

    Nic lepiej nie definiuje Japonii niż sushi. Perfekcjonizm, prostota i doskonałość w jednym. Sam proces przygotowania jest sztuką: cierpliwości, dokładności, precyzji i estetyki.

    Przewodnikiem po świecie tradycyjnego sushi będzie Filip Kolibabski, który doświadczenie zdobywał m.in Arigator Ramen Shop i warszawskim Nobu.

    449,00 zł
    Zobacz warsztat

Sushi

Kurs przygotowywania sushi to prezent, który doceni każdy miłośnik tego dania, a także świetny pomysł na firmową integrację. Tradycyjne japońskie sushi to potrawa wciąż uważana w niektórych krajach za ekskluzywną, ze względu na unikalne składniki oraz precyzję wykonania i estetyczny efekt. Przygotowanie sushi faktycznie wymaga wiele uwagi, ale nasze warsztaty sushi to świetna okazja, by nabyć nieco wprawy i doświadczenia.

Podczas zajęć zgłębimy tajniki przyrządzania tego przysmaku i pokażemy, że wcale nie musi być trudne. Zapoznamy was również z wszystkimi rodzajami sushi. Jest ich mnóstwo: nigiri, futomaki, gunkan maki, inari, temaki – do tego kraje Zachodnie dołożyły do nich jeszcze kolejne, jak California roll czy Philadelphia roll. Nasze warsztaty sushi sprawią, że wszystkie te nazwy nie będą już dla was tajemnicą.

Oferujemy różne kursy sushi – zarówno warsztaty sushi dla firm, jak i bardziej kameralne zajęcia dla rodzin i grup znajomych. Wszystkie kursy sushi odbywają się w naszym studio w Warszawie pod okiem najlepszych specjalistów, którzy wielokrotnie podróżowali do Azji i doskonale znają się na kuchni japońskiej. Sushi nie ma więc przed nimi żadnych tajemnic.

Zajęcia w CookUp – także warsztaty sushi – kończą się wspólnym posiłkiem, podczas którego degustujemy wspólnie przygotowane dania. Kurs sushi to zatem świetny sposób na firmową lub rodzinną integrację w towarzystwie doskonałego jedzenia. Do posiłku serwujemy ciepłe i zimne napoje oraz sezonowy, ziołowy napar.

Jeśli chcesz więc dowiedzieć się, jak ugotować idealny ryż, zrolować sushi, sprawnie jeść pałeczkami, a do tego poznać kulturę i tradycję Japonii, koniecznie sprawdź nasze warsztaty z sushi i wybierz najodpowiedniejszą formę i termin kursu.

CookUp

Dane kontaktowe

studio@cookup.pl
692 493 678
W godz. 9-17 (od poniedziałku do piątku)

Nasi partnerzy

Info

  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Polityka zwrotów
  • Wydarzenia dla firm
  • Jak dojechać
  • O nas
  • Zmiana ustawień prywatności
© 2012-2025 | CookUp
Realizacja: GeekRoom.pl