Na najbliższych pierogowych warsztatach przyjrzymy się pierogom w różnych kulturach kulinarnych. Na zajęciach nauczycie się przygotowywać trzy rodzaje ciasta pierogowego, w tym jedno na bazie semoliny. Poznacie różne typy zawijania pierogów oraz sposoby komponowania farszu, dodatków oraz sosów do pierogów. Pod okiem prowadzącego przygotujecie 4 rodzaje pierogów.
W programie:
- Koreańskie pierożki mandu gotowane na parze z kimchi i boczkiem z wieprzowiny złotnickiej
- Włoskie pierożki mezzelune z semoliny z pieczoną dynią, serem Pecorino, masłem i szałwią
- Chrupiące pierożki Won Ton z siekanymi krewetkami i sosem na bazie pieprzu syczuańskiego i palonego pora
- Afgańskie manty z wołowiną i kuminem, jogurtem oraz miętą
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar lub lemoniada.