Na jednodniowym kursie cukierniczym – krok po kroku – przygotujecie jasny tort biszkoptowy z nasączeniem z kwiatami czarnego bzu, kremem na bazie białej czekolady z tonką, konfiturą z rabarbaru, świeżymi truskawkami oraz dekoracjami na bazie kremu maślanego.
Prowadzący opowie Wam o różnych rodzajach tortów, sposobach ich przygotowania i dekorowania. Dowiecie się w jaki sposób przygotowywać zaskakujące i nieoczywiste tortowe, sezonowe kompozycje. Poznacie tradycyjne akcesoria cukiernicze i porozmawiacie o najnowszych tortowych trendach. Pod okiem Prowadzącego nauczycie się przygotowywać i wypiekać idealne jasne biszkopty. Zgłębicie tajniki perfekcyjnego nasączania z wykorzystaniem naturalnych, sezonowych produktów. Dowiecie się też w jaki sposób przełamywać struktury i smaki oraz jak torty składać, w jaki sposób je kroić i przechowywać. Pracując indywidualnie przygotujecie 1 tort.
W programie:
- Tort biszkoptowy z nasączeniem z kwiatami czarnego bzu, kremem na bazie białej czekolady z tonką, konfiturą z rabarbaru, świeżymi truskawkami oraz dekoracjami na bazie kremu maślanego
- Perfekcyjne jasne biszkopty
- Letnie nasączenie na bazie kwiatów czarnego bzu i omówienie procesu
- Krem na bazie białej czekolady z tonką
- Konfitura rabarbarowa
- Krem maślany
- Dekoracje na bazie kremu maślanego
- Składanie tortu
- Dekorowanie tortu
Przygotowany przez siebie tort będziecie mogli skosztować na miejscu przy kubku aromatycznej kawy HAYB, herbaty czy ziołowego naparu z Pijalni Ziół Dary Natury lub zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos #thereisnoplanetb