Szef cukierni Kukułka. Laureat Bartolomeo Scappi w Castel San Pietro Terme. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał m. in. w restauracji Antica Corte Pallavicina uhonorowanej gwiazdką Michelin oraz w cukierni Sebastiano Caridi. Odbył szkolenia u Stefano Laghi, Piergiorgio Giorilli, Ezio Marinato czy Omar Busi. Z wykształcenia inżynier technologii żywności i żywienia człowieka. Pasjonat włoskiego cukiernictwa, zwłaszcza ciast drożdżowych. W tworzeniu słodkości kieruje się doborem różnorodnych struktur i smaków oraz nowoczesnymi technikami produkcji.
-
Warsztaty wyprzedaneZapisy zamknięte24.05.2025
Sentymentalne wypieki: karpatka, blok czekoladowy, sernik na…
SzczegółyWarsztaty cukiernicze, WypiekiPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 5 godzinProwadzący:Marcin ZawadzkiZapisy:ZamknięteWarszawa HożaRęka w górę kto w dzieciństwie marzył o podróżach w czasie? My też! Dlatego z okazji Dnia Dziecka zapraszamy Was na sentymentalne warsztaty cukiernicze, na których na nowo zinterpretujemy dobrze znane domowe smaki, zapachy i faktury. W roli głównej: kultowa karpatka, blok czekoladowy i sernik na zimno z wanilią i truskawkami. Zajęcia poprowadzi Marcin Zawadzki z cukierni Kukułka, słynący z niezwykle udanych redefinicji dobrze znanych z dzieciństwa receptur.
549,00 złZobacz warsztat - czerwiec
-
28.06.2025
Królewski, letni tort truskawkowo - rabarbarowy z kremem z…
SzczegółyTorty, Warsztaty cukierniczePoczątek:11:00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Marcin ZawadzkiZapisy:OtwarteWarszawa HożaRabarbar, truskawki i kwiaty czarnego bzu! Do tego krem na bazie białej czekolady z tonką. Wszystko zamknięte w idealnie puszystym jasnym biszkopcie. Brzmi jak idealny początek lata! Zapraszamy Was na finałowe warsztaty cukiernicze tego sezonu. Zajęcia poprowadzi Marcin Zawadzki z kultowej cukierni Kukułka, słynący z perfekcyjnych, sezonowych tortowych kompozycji.
589,00 złZobacz warsztat