Szef cukierni Kukułka. Laureat Bartolomeo Scappi w Castel San Pietro Terme. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał m. in. w restauracji Antica Corte Pallavicina uhonorowanej gwiazdką Michelin oraz w cukierni Sebastiano Caridi. Odbył szkolenia u Stefano Laghi, Piergiorgio Giorilli, Ezio Marinato czy Omar Busi. Z wykształcenia inżynier technologii żywności i żywienia człowieka. Pasjonat włoskiego cukiernictwa, zwłaszcza ciast drożdżowych. W tworzeniu słodkości kieruje się doborem różnorodnych struktur i smaków oraz nowoczesnymi technikami produkcji.
-
Warsztaty wyprzedaneLista rezerwowa18.05.2024
Wiosenny tort biszkoptowy - jednodniowe warsztaty cukiernicze
SzczegółyTorty, Warsztaty cukierniczePoczątek:11:00Czas trwania:ok. 4-5 godzinProwadzący:Marcin ZawadzkiZapisy:Lista rezerwowaWarszawa HożaTo kwintesencja cukierniczego doświadczenia, wiedzy i kreatywności. Bo oprócz odpowiedniej kompozycji, ważne są tu także, a może przede wszystkim doznania estetyczne. Tortowa scena rozwija się bowiem niezwykle intensywnie bawiąc się strukturą, fakturą i smakiem, co sezon na nowo definiując dobrze znane, tradycyjne receptury i formy. Zapraszamy Was na jednodniowy kurs cukierniczy z tortem w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Marcin Zawadzki z kultowej cukierni Kukułka, który doświadczenie cukiernicze zdobywał m. in. w restauracji Antica Corte Pallavicina (1 gwiazdka Michelin), cukierni Sebastiano Caridi oraz szkoląc się u Stefano Laghi, Piergiorgio Giorilli, Ezio Marinato czy Omara Busi.
589,00 złZobacz warsztat - lipiec
-
02.07.2024
Królewskie Jagodzianki
SzczegółyWarsztaty cukierniczePoczątek:18:00Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:Marcin ZawadzkiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJeśli na myśl o rozpływających się w ustach jagodach zamkniętych w delikatnym cieście drożdżowym z chrupiącą kruszonką cieknie Ci ślinka, to nie może Cię zabraknąć na jagodziankowych warsztatach cukierniczych z Marcinem Zawadzkim z kultowej cukierni Kukułka. W programie tradycyjne jagodzianki z obłędną ilością świeżych jagód z kruszonką z palonym masłem oraz jagodzianki 2.0 z crème pâtissière z nutą tonki, jagodami i melisą.
429,00 złZobacz warsztat