Szef cukierni Kukułka. Laureat Bartolomeo Scappi w Castel San Pietro Terme. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał m. in. w restauracji Antica Corte Pallavicina uhonorowanej gwiazdką Michelin oraz w cukierni Sebastiano Caridi. Odbył szkolenia u Stefano Laghi, Piergiorgio Giorilli, Ezio Marinato czy Omar Busi. Z wykształcenia inżynier technologii żywności i żywienia człowieka. Pasjonat włoskiego cukiernictwa, zwłaszcza ciast drożdżowych. W tworzeniu słodkości kieruje się doborem różnorodnych struktur i smaków oraz nowoczesnymi technikami produkcji.
-
23.02.2025
Mistrzowskie Pączki
SzczegółyWarsztaty cukiernicze, WypiekiPoczątek:15:00Czas trwania:ok. 5 godzinProwadzący:Marcin ZawadzkiZapisy:OtwarteWarszawa HożaTradycyjne z różą czy nowoczesne z lemon curd lub kremem pistacjowym? Z lukrem, płatkami kwiatów a może z opalaną bezą włoską? Z nadzieniem w środku czy na zewnątrz? Pewne jest, że od kilku sezonów przechodzą prawdziwą rewolucję, a cukiernicy wyprzedzają się w sposobach na reinterpretację tego dobrze znanego, karnawałowego deseru. Zapraszamy Was na najlepsze pączki w mieście! W programie: tradycyjne z różą, pączki z kremem sernikowym i czarną porzeczką oraz z obłędnym nadzieniem pistacja malina. Misternej i dość wymagającej sztuki samodzielnego przygotowania pączków nauczy Was Marcin Zawadzki z cukierni Kukułka.
549,00 złZobacz warsztat - marzec
-
29.03.2025
Perfekcyjne serniki
SzczegółyWarsztaty cukiernicze, WypiekiPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 5 godzinProwadzący:Marcin ZawadzkiZapisy:OtwarteWarszawa HożaJedne z najstarszych, a zarazem najbardziej wymagających wypieków. Dostojne, aksamitne, rozpływające się w ustach. Techniczne, nie wybaczające błędów i uczące cierpliwości. Zapraszamy Was na kolejne warsztaty cukiernicze z Marcinem Zawadzkim z warszawskiej Kukułki. Tym razem tematem spotkania będą perfekcyjne serniki. W programie: puszysty sernik japoński, kultowy sernik baskijski oraz sernik cytrynowy z maślanką i lemon curd.
549,00 złZobacz warsztat