Szef cukierni Kukułka. Laureat Bartolomeo Scappi w Castel San Pietro Terme. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał m. in. w restauracji Antica Corte Pallavicina uhonorowanej gwiazdką Michelin oraz w cukierni Sebastiano Caridi. Odbył szkolenia u Stefano Laghi, Piergiorgio Giorilli, Ezio Marinato czy Omar Busi. Z wykształcenia inżynier technologii żywności i żywienia człowieka. Pasjonat włoskiego cukiernictwa, zwłaszcza ciast drożdżowych. W tworzeniu słodkości kieruje się doborem różnorodnych struktur i smaków oraz nowoczesnymi technikami produkcji.
- wrzesień
-
14.09.2024
Jesienne drożdżówki krok po kroku
SzczegółyWarsztaty cukierniczePoczątek:11:00Czas trwania:ok. 4 godzinyProwadzący:Marcin ZawadzkiZapisy:OtwarteWarszawa HożaCzy jest coś bardziej kojącego niż ciasto drożdżowe z dodatkiem świeżych owoców i rozpływającą się w ustach maślaną kruszonką? Zapraszamy Was na najsmaczniejsze warsztaty cukiernicze tej jesieni z obłędnymi, sezonowymi drożdżówkami w roli głównej. W programie: drożdżówki z kremem migdałowym, śliwkami, cynamonem i migdałową kruszonką, drożdżówki z kremem pistacjowym i malinami oraz kultowe, tradycyjne malinianki. Zajęcia poprowadzi Marcin Zawadzki, szef cukierni Kukułka, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Antica Corte Pallavicina (1 gwiazdka Michelin) oraz cukierni Sebastiano Caridi.
549,00 złZobacz warsztat - październik
-
20.10.2024
Skandynawskie wypieki
SzczegółyWarsztaty cukiernicze, WypiekiPoczątek:11:00Czas trwania:ok. 5 godzinProwadzący:Marcin ZawadzkiZapisy:OtwarteWarszawa HożaNic lepiej nie definiuje skandynawskiej filozofii szczęścia #hygge niż tamtejsze wypieki. Potrafiące rozgonić najgroźniejsze chmury i rozświetlić najciemniejsze dni. Cudownie kojące, pachnące masłem, cynamonem, wanilią i kardamonem. Zachęcające do zatrzymania się i celebrowania codzienności. Bez pośpiechu, w skupieniu i z uważnością. Zapraszamy Was na skandynawskie warsztaty cukiernicze z Marcinem Zawadzkim z Kukułki.
549,00 złZobacz warsztat