Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa.
Zapraszamy Was na najlepsze Walentynki w Mieście. Tego wieczoru zabierzemy Was w podróż do słonecznej Italii. Pod okiem Piotrka Bruś Klepackiego przygotujecie prawdziwą comfort foodową ucztę. Poznacie produkty, przyprawy i zioła, przy pomocy których Włosi wyczarowują ukochane na całym świecie dania. Nie zabraknie również trików w duchu idei #zerowaste, które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu. Gościnią specjalną wieczoru będzie Basia Starecka @nakarmionastarecka dziennikarka, podróżniczka, autorka podcastu „Z pełnymi ustami”. Będzie włosko: ekspresyjnie, energetycznie i przepysznie.
W programie:
- Fungi al forno – pieczone grzyby z rozmarynem, na chrupiącej grzance z ricottą
- Insalata di arance e finocchi – sycylijska sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy z krewetkami i anchois
- Gnudi al pomodoro – delikatne, toskańskie kluseczki z serem ricotta i pecorino w aromatycznym sosie pomidorowym
- #oneandonly perfekcyjne tiramisu z likierem amaretto
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje: kawa HYAB, ekologiczna herbata i napary ziołowe z Pijalni Ziół Dary Natury, woda oraz lampka białego wina w części degustacyjnej zajęć.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb