Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa.
Warsztaty kuchni wietnamskiej to nie tylko okazja do poznania nowych, egzotycznych smaków, ale przede wszystkim spotkanie z tradycją i kulturą tego niezwykłego kraju. Będzie orientalnie, oryginalnie i smacznie. Prowadzący opowie Wam o komponowaniu smaków w kuchni wietnamskiej. Poznacie tradycje i zwyczaje kulinarne Wietnamu oraz produkty, przyprawy czy zioła wykorzystywane w tamtejszej kuchni. Uczestnicy, pracując indywidualnie oraz w małych (2 os.) grupach przygotują wietnamską kolację, składającą się z 4 dań.
W programie:
- Tradycyjne spring rolls z krewetkami i warzywami
- Bun Bu Nam Bo – sałatka z makaronem ryżowym, wołowiną i tajskimi ziołami
- Tradycyjna zupa Pho
- Deser z tapioki z pandanem i mlekiem kokosowym
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań. Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar lub lemoniada.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.