Michał Kępiński, Marek Kropielnicki, dr Danuta Mikulska, Joanna Kołodziejska, Patrycja Wąsiakowska, Michał Lachur
Kuchnia azjatycka

Michał Kępiński, Marek Kropielnicki, dr Danuta Mikulska, Joanna Kołodziejska, Patrycja Wąsiakowska, Michał Lachur
Na kuchnię azjatycką składają się przeróżne orientalne kuchnie świata, jak choćby: indyjska, koreańska, tajska, malezyjska, wietnamska, chińska, japońska, i wiele innych. Uwielbiamy ich dania za aromatyczne przyprawy, oryginalne połączenia produktów, wyraziste smaki, a także za niebanalne dodatki. Podczas warsztatów z kuchni azjatyckiej w Warszawie pomożemy Ci zgłębić tajniki najpopularniejszych i najlepszych potraw ze Wschodu: koreańskiego kimchi, wietnamskiego Pho Sốt Vang, indyjskiego chlebka naan, tajskiego Pad Thai Kai i wielu innych. Opowiemy także o tradycji i kulturze każdego z tych krajów, wyjaśnimy, do jakichś dań używać poszczególnych przypraw, oraz pokażemy sztukę tworzenia orientalnych deserów, zimnych sosów, zup czy przystawek – każde z tych zagadnień przerabiamy szczegółowo na osobnych warsztatach. Tajemnice kuchni azjatyckiej czekają na Ciebie w Warszawie!